Mám dole bočnice a je to teplejší,než zakrytý s windtunelem:
Základní deska 34 °C (93 °F)
CPU 42 °C (108 °F)
Seagate ST340016A 34 °C (93 °F)
Teplota disku
Moderátor: morke
- Wiruss
- Středně pokročilý

Teplota sepovětšinou u výrobců udává co jsem ted kokal kolem 40 stupnů...Fifi píše:Jistě bude fungovat na 50°C, ale není to OK. U pevných disků se většinou uvádí (optimální) životnost (jako doba mezi dvěma selhánímy) při teplotách 30-35°C.Wiruss píše:Čoveče měl by jsi si o tom něco přečíst než tu začneš plácat naprosté kraviny... Teplota do 50 stupnů je pro disk ok, většina disků má teplotní limity nastavené od 65 a výš...
Jistě pokud teplota okolí je 27 není startovací teplota 28, ale 30. Je to pouze drobnost. Důležité je že se potom disk nebude přehřívat při teplotách nad 50°C.[/quote]Wiruss píše: Jinak pokud máš teplotu okolí 27 tak nemůžeš mít teplotu disku 28 ani kdyby jsi se posral...![]()
Tohle jsem zcela napochopil, ale jde o to, že proč poslouchat hučení když vůbec není třeba...
Ty poznámky jsou celkem opravněné, jelikož někdy to musí ven když koukám co za bludy nekdy píšeš tak...//Tvé hloupé poznámky beru jako nedostatek vychování.
- Fifi
- Středně pokročilý

No Maxtor měl zpočátku problémy s kvalitou SATA disků. Reklamace byly hlavně na 80tky. Teď už je to v pořádku. Drobná vada je, že u některých modelů odcházejí postupně sectory. Většinou je to ale neznatelné. U Hitachi disků se ukáže chyba hned na počátku provozu (většinou díky manipulaci).kuceraj píše:Hitachi Rulezzz, Maxtor největší suxxx ...![]()
- Fifi
- Středně pokročilý

Informace od výrobce:Wiruss píše:...
Hitachi T7K250 a 7K250 provozní teplota: 5-55°C optimum: 40°C
Maxtor DM 10 provozní teplota: 0-60°C optimum: 30-35°C
Maxtor ML3 provozní teplota: 5-55°C optimun: 30-35°C
Seagate .8 provozní teplota: 0-60°C optimum: ?
Samsung P120 provozní teplota: 0-60°C optimum: ?
Takže pokud chceme aby náš disk vydržel co nejvíce, budeme jej chladit na teploty 30-40°C. Také se musíme vyvarovat prudkých teplotních změn (hlavně u NB) t.j. o více než 20°C. Většina disků bude fungovat i při extrémních teplotách, otázka je jak dlouho?