Problém SATA a PATA - nenabootování win
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Perfect_
- Začátečník

Problém SATA a PATA - nenabootování win
Ahoj, mám problém s novým (od kamoše kupovaným) diskem. Je to Seagete 80GB SATA. Zároveň mám Seagete 80GB PATA jako systémový disk. Jak jsem si domů přinesl ten SATA. Tak jsem ho normálně zapojil v biosu zapl sata zařízení a pak mi to hnedka naběhlo. Ve winech mi to hodilo, že nemám ovladače a že tam mám šoupnout cd od výrobce desky. Desku Mám Gigabyte 7VT600P-RZ. Takže všechno jsem udělal, pak se mi tam ještě nainstalovalo VIA RAID Tool. Celej den mi to pak jelo, ale ani jednou jsem nevypl pc. Večer vypnu pc, ráno ho zapnu a winy mi nechtěli najet. Mám XP. Prostě jak je tam takovej ten obdelníček a běhá tam ta modrá věc, tak to trvalo dlouho a nic se nedělo, takže jsem dal restart a zase to stejný. Pak jsem zkusil odpojit ten SATA disk a najelo mi to ok. Pak jsem zkoušel, jestli se dostanu k tomu SATA v nouzovým režimu a dostanu. Nikdy jsem SATA disk neměl, takže to může být nějaký začátečnický problém. Díky za pomoc.
EDIT: Při startu pc je SATA i PATA disk normálka vidět.
EDIT2: Jo a ještě, jak mi poprvé ten SATA disk naběhl, tak byl na dva oddíly, z toho na jednom byly windowsy, takže to jsem naformátoval a druhej nechal.
EDIT: Při startu pc je SATA i PATA disk normálka vidět.
EDIT2: Jo a ještě, jak mi poprvé ten SATA disk naběhl, tak byl na dva oddíly, z toho na jednom byly windowsy, takže to jsem naformátoval a druhej nechal.
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
ntb i5, etc.
- Yopi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Perfect_
- Začátečník

- Yopi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Perfect_
- Začátečník

- Yopi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo. To je dobre. Tohle jsem myslel. Protoze pokud by to chtelo BOOTovat ze SATY, tak je jasny, ze by to nenabehlo, ale zase by to psalo NTDLR nenalezen a ne tu tvou podivnou modrou tabulku. Ted si presne nevzpominam na bios te desky, ale nekde se tam zapinala podpora SATA zarizeni, myslim primo SATA zbernice. Ale rikal jsi, ze uz jsi ten HDD ve WIN videl, takze to asi zaply mit budes. Me ten disk delal problem taky. Me to zase nabehlo jen nekdy. To sem ho mel zapojenej jako systemovej. Kdyz sem zapnul compl, tak me to nenabehlo, musel jsem ho restrtovat [bez vypinani - natrvdo] a pak to nabehlo. Tak to zkus. Ted mam desu MSI a nemam nejmensi problem.
- Perfect_
- Začátečník

- Yopi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
ten disk to chce brutalne naformatovat, treba pomoci instalacniho CD Windows XP, na tom disku je nekde chyba a win se na nej nemuzou dostat proto padaj, v bootovacim systemu a tak je to v pohode jinak by ty win nenajely takze bootujou z PATA. Jeste zkus jinej SATA konektor na desce mozna mas moc velkou frekvenci sata.
- Perfect_
- Začátečník

- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Perfect_
- Začátečník

- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- kokos
- Nováček

-
- Perfect_
- Začátečník

- kokos
- Nováček

-
- SATA
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
ja mam teda taky podobnou desku gigabite presne GA-7VT600 1394 taky via kt 600 a taky mam problemy s bootovanim ... Proste sem mel system na PATA disku pak sem instaloval na SATA disk spustil sem ze sata disku sformatoval sem PATA disk restart a uz t nenabehlo nevite cim to je? Jinak to Boot from ide HDD ma byt Disa¨bled nebo Enabled? Dik...
- spajk
- Začátečník

Podle me tim zapinas a vypinas bootovani z IDE HDD.Takze pokud chces bootovat z SATA das disable.SATA píše:ja mam teda taky podobnou desku gigabite presne GA-7VT600 1394 taky via kt 600 a taky mam problemy s bootovanim ... Proste sem mel system na PATA disku pak sem instaloval na SATA disk spustil sem ze sata disku sformatoval sem PATA disk restart a uz t nenabehlo nevite cim to je? Jinak to Boot from ide HDD ma byt Disa¨bled nebo Enabled? Dik...
Nic