Co si myslíte o Case BRIZA E6097 ????

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. tak on je to hlavne pokus kopirovat jabko, ze..
Paolo.n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paolo.n »

Me se to teda taky moc nelibi. Ty zaslepky na CD-ROMky jsou takovy divny, ty sroubky (nebo co to je) na bocnici taky. A ty "drzaky" vypadaji jak MHC na tuzerskym aute. Ja mam radsi robustni bedny a tohle mi tak nepripada.
Intel Core 2 Duo E6750 @ 3,3 GHz, GIGABYTE X38-DQ6, 2x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample @ 700/2000 MHz, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, NOKIA Multigraph 446 Xpro 19", Logitech MouseMan Dual Optical.
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Vzhled - :x , provedení : :( , plechařina - OK (jako lepsi Eurocase napr. 5412 atd)
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
ja-cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja-cz »

Hmmm, chtel sem si tendle case koupit. Ale pekne ste ho setreli tak jsem na rozpacich. PC mam na ne zrovna nejvhodnejsim miste a potrebuju aby v ni byla dobra cirkulace vzduchu. Nutny je predevsim kvalitni privod vzduchu zepredu a odvod vdzuchu horni casti. Pridavny vetrak na boku by nebyl na skodu. Nejsem zadnej zkusenej casemoder, takze si asi potrebne privody vyrobim z tezka. Nevite teda o nejake jine (kvalitnejsi) skrini, ktera by byla dobre odvetrana???
sprite
Nováček
Nováček

Příspěvek od sprite »

Zase tak hrozný to není. Když dáš dopředu před disky 12cm větrák, do zadu 8cm větrák(ne ty v balení, jsou celkem hlučný), nastavíš správně windtunel, tak to chladí dobře a většina prachu se na tom protiprachovým filtru zachytí. Co se týká vzhledu, záleží na tobě, mě se např. vůbec nelíbí Chieftec ,ale nikomu to nevnucuju. Za tu cenu, si myslím, to je slušný.
AMD X3, 8800GT,4GB RAM, SATA 640 GB,SATA 320 GB, Corsair 520W,P19-2, Asus A696
LuckeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckeR »

tie drziaky su tam hrozne a nepacia sa mi farbi keby si mohol zasahovat ... tak to by b,olo o inom len ze zoberes to a zaruka ...
pozitron
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pozitron »

Túto bedňu si chcem strašne kúpiť, a nikto ma neodhovorí. Len sa rozhodujem medzi BLACK a SILVER.

:idea: Má otvory kde sa len dá, a preto má obrovsky vela možností na úpravu a vyladenie chladenia. Táto case je priam stvorená pre modding, po každej stránke (teda aspoň pre mňa, lebo mám strašne cool myšlienky na jej vylepšenie / výrobu silent PC).

:idea: Keď sa niekomu nepáčia tie držiaky, behom pár sekúnd ich môže pohodlne odmontovať. A keď chcem case niekam prenášať, tie držiaky sú velký pomocník. Spodné držiaky sú (ako už bolo spomínané) super, do case sa nedostane tolko prachu (ale je to vec názoru a použitia / aj to sa dá moddnúť).

:idea: pri takejto cene case je super, keď je v nej zdroj s 12cm FANom, a ďalšie 2 svietiace FANy. Prachové filtre a krk pre CPU je tiež super. Ak sú FANy pre niekoho hlučné, môže ich stíšiť, alebo výhodne predať (svietia na modro), a kúpiť nejaké AC.

:idea: vnútri je v predu po celej výške "košík" pre mechaniky velkosti 5,25" - od hora až dole. To je super, lebo tak môžete umiestniť HDD v Silenceri aj dole, na jeho predurčené miesto. Pre klasické 3,5" mechaniky sú tam odmontovateľné redukcie.

A ešte - Toto URČITE neni kópia. Tá case od Mercury (obr. na 1.strane) má horné 5,25" pozície "zapustené" do krytu. EuroCase ich má robené samostatne záslepkami. Tak mi to vyhovuje viac, práve kvoli tomu moddingu. Mercury nemá 2 otvory pre FAN v predu dole. EuroCase má dômyselnejšie navrhnutú plastovú konštrukciu pod plechom na bočnici (lepšie uchytenie krku, FANov...).
Ešte je tu jedna velmi podobná case - Codegen Brize. To bude asi nejaké OEM EC. Rozdiel medzi nimi je vo farbe druhého FANu a v tom že košík pre HDD neni 5,25".

Je mi ukradnuté aké robí EC shity. Táto case sa vydarila, a má úžasné možnosti pre modding/tunning. Tolko môj skromný názor :)
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Jestli mogu, tak bych taky napsal svůj názor na tvoje poznámky...
pozitron píše: :idea: Má otvory kde sa len dá, a preto má obrovsky vela možností na úpravu a vyladenie chladenia. Táto case je priam stvorená pre modding, po každej stránke (teda aspoň pre mňa, lebo mám strašne cool myšlienky na jej vylepšenie / výrobu silent PC).
Tady by se dalo docela polemizovat, zda to je opravdu výhoda. POkud máš vyřešenej perfektně průtok vzduchu po case, tak ti to pak všechny tyhle otvory v bočnici apod poměrně dost narušují, ale samozřejmě se to dá upravit.
pozitron píše: :idea: pri takejto cene case je super, keď je v nej zdroj s 12cm FANom, a ďalšie 2 svietiace FANy. Prachové filtre a krk pre CPU je tiež super. Ak sú FANy pre niekoho hlučné, môže ich stíšiť, alebo výhodne predať (svietia na modro), a kúpiť nejaké AC.
Dá se čekat, že ty fany nebudou nic moc. A nezapomeň na to, že to je EC, takže zdroj je opravdu shit. Pro výkonější sestavu ho budeš stejně asi měnit. A ty přídavný fany taky nevím...nic kvalitního to rozhodně nebude.
pozitron píše: :idea: vnútri je v predu po celej výške "košík" pre mechaniky velkosti 5,25" - od hora až dole. To je super, lebo tak môžete umiestniť HDD v Silenceri aj dole, na jeho predurčené miesto. Pre klasické 3,5" mechaniky sú tam odmontovateľné redukcie.
Tady teda nevím, jak jsi na to přišel, ale dole jsou koše na standardní 3,5" disky, takže tam dáš jen disk a žadnej silencer už se tam nevejde...
pozitron píše: A ešte - Toto URČITE neni kópia. Tá case od Mercury (obr. na 1.strane) má horné 5,25" pozície "zapustené" do krytu. EuroCase ich má robené samostatne záslepkami. Tak mi to vyhovuje viac, práve kvoli tomu moddingu. Mercury nemá 2 otvory pre FAN v predu dole. EuroCase má dômyselnejšie navrhnutú plastovú konštrukciu pod plechom na bočnici (lepšie uchytenie krku, FANov...).
Kopie to je, ale ne od Mercury ale právě od zmiňované Codegen... Samozřejmě, že EC upraví nějaké detaily, ale je to kopie, jako většina jejich case nové řady.
pozitron píše: Ešte je tu jedna velmi podobná case - Codegen Brize. To bude asi nejaké OEM EC. Rozdiel medzi nimi je vo farbe druhého FANu a v tom že košík pre HDD neni 5,25".
Viz výše, Codegen není OEM, ale právě výrobce, kterej skříň tohoto designu přivedl na trh. EC to jen okopíroval. A ten košík také výše... :wink:

Ale samozřejmě ti to nechci odrazovat, pokud se ti to líbí, tak si jí kup. Rozhodně to nebude špatná koupě. Je jasné, že prostě někomu se to líbí, někomu ne. Mě to svým způsobem příde tak trochu jako napodobenina G5, ale to už je jedno...
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

no s brizou jsem ted v poslednich 14ti dnech mel moznost pracovat a ty fany jsou takovy rekneme normalni no :) zdroj uz je 2.0 ATX a ze predu to ma jen jeden otvor pro 80mm FAN. Nema zahlazene plechy (nekolikrat jsem se rizl) a obcas ty plechy nedosedaji jak maji jak uz je u EC zvykem. Na modding bych si ji nevzal ale takhle do nakyho modernyho bytecku nebo kanclu se hodi.

To Stoobi: EC se v posledni dobe dost zlepsili a i ty jejich zdroje. Delaj uz 2.0 a jsou ceklem uchazejici. Sestavu AMD64 3200+, ATi 9600, nakej disk... mechaniku a flopinu utakne v poho EC 350W ;)
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
pozitron
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pozitron »

Stoobi píše:...Mě to svým způsobem příde tak trochu jako napodobenina G5, ale to už je jedno...
8) práve preto ma zaujala. G5 má geniálne "nohy a uši", a berem všetko čo sa tomu aspoň trocha podobá (samozrejme $ sú prvoradé). Ale hlavne som chcel case, ktorá by mala po celej hornej strane vetracie otvory. A okrem Brizy som žiadnu takú nenašiel.

master88: ako si písal - tie nezahlazené plechy na ktorých si se říznul - to si písal o celej case alebo iba o zdroji ?? Moc by som nebol nadšený keby tá plecharina na case bola len tak nastrihaná a poskladaná dokopy. Osobne mám teraz case asi za 600sk (bez zdroja) a tam sú plechy pekne zahladené. Teda od case za 2x vyššiu cenu očakávam vyšší komfort.

Zdroj mám vlastný, 450W silent ATX 2.03, takže ten z EC case niekomu predám. Keby som mal šťastie a výhodne by som sa zbavil tých modrých FANov spolu s EC zdrojom, tak by ma celá case mohla stáť max 1100kč.

Otázka 1: Je táto case (samotná case, bez zdroja a FANov) hodná ceny 1100kč s DPH ?? ja si myslím že je, ale očakávam nejaké rady od vás

Otázka 2: ako je to s tým "košom" pre HDD ?? Prikladám fotku case EC Briza - na nej je ten košík 5,25". Je v tej case s ktorou ste sa stretli VY taký istý košík ako na tejto fotke? Ak je ten košík iný, kde bola tá case kupovaná?

Obrázek

Link na e-shop s touto case.

Otázka 3: Na case Codegen Briza sú z vonkajšej strany vidieť pochrómované šróby na uchytenie tých plastových rámov o bočnice. Na fotke EuroCase som videl iba nejaké "kopčeky". Sú na EC nity alebo šróby ?

Díky moc za odpoveď

//Edit: A viete čo je zaujímavé? Codegen Briza má 400W Codegen zdroj, a je pritom o 1/3 lacnejšia než EuroCase Briza.
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

plechy jsem myslel v casu... jsou opravdu jen takove nastrihane :)
brizu bych bez zdorje a vetraku koupil tak za 700 kdyby se nekde tak prodavala
na HDD je kosik normalni 3,5"
na EC briza jsou take sroubky pro uchyceni vnitrchnich plastu
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

!

Příspěvek od mOOder »

to je pekne ty obrazky ale co tak nejaky fotky ? takhle kecas , kecas a zadne fotky ! :)
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

pozitron píše:Túto bedňu si chcem strašne kúpiť, a nikto ma neodhovorí. ....
Není zase tak špatná. Jenom je jí dobré otestovat už v obchodě aby jsi potom nemusel řešit problémy s dílenským zpracováním. Hlavně u dvířek pro mechaniky.
mato555
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mato555 »

je to super case na tuning tie. ako su uchytene tie drziaky? ja osobne by som dal ten predný horný preč
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

jaky fotky?

Octavia II 2.0 TDI powah
Phillip J. Fry
Nováček
Nováček

Příspěvek od Phillip J. Fry »

Je fakt dobrá. Až na ty ulitli držaky ty se tam fakt nehodi, ale je hezka. Asi bude mit dobre chlazeni...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“