počítač nenaběhne s Radeon 9200

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
noidea
Nováček
Nováček

počítač nenaběhne s Radeon 9200

Příspěvek od noidea »

tak jsem chtěl poctít svvojí plechovku Radeonem 9200 (Saphire, 64MB), vrazil jsem ho tam, zapnul a nic. monitor černej, počítač se sekne hned na začátku nabíhání - rozsvítí se zelený power, červený HDD (ty zůstanou svítit), zabliká cdrw a konec. původně tam byla GeForce 256, ta fungovala a funguje bez problémů. Radeon má za sebou cestování z Ostravy, může to být tím? (ale fakt jsem na něj byl maximálně opatrnej, poškození během cesty skoro vylučuju. bohužel nemám možnost ho teď vyzkoušet jinde). zkoušel jsem si s tim trochu hrát - nastavit AGP 4x (bez efektu), vypnout Fast Write (bez efektu), reset biosu (bez efektu). jediná změna nastala při vypnutí AGP 3.0 Calibration Cycle (vůbec nevim, co a k čemu to je) - obrazovka zůstane sice pořád černá, ale počítač evidentně normálně nabíhá - až na jedno dlouhé a dvě krátké pípnutí po zapnutí, tedy problém s grafikou. z netu jsem zaznamenal určitý problémy Radeon x KT600 (viz. sestava níže), ale byly to jiný typy a nikde jsem nenašel nic o takhle divokym záseku. mám ještě nějakou možnost na vyzkoušení? předem moc dík

sestava: Gigabyte 7VT600P-RZ, Sempron 2400+, 1x DDR 512MB Kingmax, zdroj 250W Fortron (že by tady byl háček?).
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

tak pockej...
precti si co si napsal :? ....
takze karta prijela zasunul jsi ji do slotu a pocitac nechtel nabehnou, pak ale pises ze si nastavoval AGP, fastwrit atd... , nejak nechapu zkus to napsat jeste jednou
:?
noidea
Nováček
Nováček

Příspěvek od noidea »

jo - veškeré změny jsem musel dělat s použitím tý fungující GeForce. tzn.: vyndám Radeona, vrazim tam Geforce, nastavim AGP 4x, vypnu počítač, vyměnim Geforce za Radeon, zapnu počítač, vidim že to nepomohlo, vypnu, vyměnim Radeon za Geforce, vypnu Fast Write... (parádní zábava :) ). doufám, že to objasnilo nejasnosti
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Skus toto:Vlož do PC Radeon 9200 a nezapajaj donho kabel od monitora...Zapni PC a ked nenabootuje Resetuj PC a potom by mal nabootovat a až potom zapoj kabel od monitora.......
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
noidea
Nováček
Nováček

Příspěvek od noidea »

kolo: tak nic :( . ještě chvilku, rozšlapu ho a bude po problému. kdybych mohl aspoň do biosu, takhle musim kvůli každýmu prdu měnit karty :-/
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Co nejdříve ho vyzkoušej v jiném PC, tím se objasní spekulace ohledně funkčnosti karty.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
noidea
Nováček
Nováček

Příspěvek od noidea »

jo, to je asi to nejrozumnější, co se zatim dá dělat, takže to do vyzkoušení v jiný mašině pouštim k vodě a jdu nadávat na něco jinýho :-D. zatím všem moc díky za pomoc v této nelehké životní situaci
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“