Pomoc...

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
toyboys
Nováček
Nováček

Pomoc...

Příspěvek od toyboys »

Dobry den vsem. Vlastni nedbalosti jsem si stahl virus a ted jsem v koncich. Prisel mi mail ode mne, tedy odesilatel byl toyboys, s prilohou 1.txt. Protoze jsem si sam odesilal zalohu seminarky na mail, omyllem jsem si stahnul tento soubor:oops: . Otevrela se jen prazdna stranka. Uz jsem vedekl ze je zle. Osesilatel byl temer totozny se mnou, az na to ze mel adresu za zavinacem @isomedia.com. Pocitac se pote zacal sekat a nelze spustit ani antivir. Mam system win98 a antivir awast. Najde se nekdo kdo by mi pomohl nalezt nejake reseni teto situace? Diky...
shintoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od shintoo »

ahoj...úplně jednoduché řešení..restartuješ pc a při nabídání zmáčkneš F8.tam ti to dá na výběr v jakém režimu chceš spustit windows...vybereš nouzový režim.až to naběhne, tak normálně spustíš antivirus a necháš vyskenovat HDD.pak ho pravděpodobně najdeš ještě v registrech, což je velice nebezpečné se v tom hrabat...ale:
napíšeš do příkazové řádky regedit
pak najedeš na hkey_local machine
software
microsoft
windows
curent version
run
tam se ti vpravo ukážou soubory, které se spouští při startu.budeš tam mít nějaký nesmysl.např. aswhiy.bat apod...ten vymažeš.pozor, ale aby jsi nevbymazal něco jiného!!!pak ještě to same v
runonce a v run service,ale opakuji, nevymaž nic důležitého, to musíš ale rozpoznat sám, co tam máíš nainstalované.
až ti projede antivirus a odstraníš poškozené či napadené soubory, restartuješ, aktualizuješ si antivir, nahraješ si ad-aware a projedeš systém ještě jednou...

hodně štěstí
toyboys
Nováček
Nováček

diky

Příspěvek od toyboys »

Jo diky, ale antivir ho vybec nenasel. Poradi jeste nekdo nejaky antivir pro w98? Dik.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“