NEJDE VYPNUT PC PODRZANIM POWER BUTTONU

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Nacito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nacito »

Ahojte potrebujem radu. Nejako mi začal blbnúť komp a to nasledovne. Nejde mi vypnúť počítač pridržaním tlačidla power doteraz to šlapalo bez problémov a musím to riešiť vypnutím zdroja, čo má za následok že bez resetu biosu comp nespustím. Neviete mi povedať ktorý komponent to riadi aby som vedel čo mám ísť reklamovat. Tipujem dosku ale neviem to na 100 percent skúšal som tú dosku aj na inom zdroji a problem pretrvaval. Bude to doska? :)
Intel Pentium 3,0 HT LGA 775, MSI 865-PE NEO 3 Gigabyte Radeon 9800 PRO 2x DDRAM 512 MB APACER CL 2,5 Dual channel, 30 Gb hdd Maxtor, SB Audigy 2 platinum EX, Creative decoder DDT-1000, repro Creative Gigaworks S 750
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: NEJDE VYPNUT PC PODRZANIM POWER BUTTONU

Příspěvek od Jirin »

Nacito píše:Ahojte potrebujem radu. Nejako mi začal blbnúť komp a to nasledovne. Nejde mi vypnúť počítač pridržaním tlačidla power doteraz to šlapalo bez problémov a musím to riešiť vypnutím zdroja, čo má za následok že bez resetu biosu comp nespustím. Neviete mi povedať ktorý komponent to riadi aby som vedel čo mám ísť reklamovat. Tipujem dosku ale neviem to na 100 percent skúšal som tú dosku aj na inom zdroji a problem pretrvaval. Bude to doska? :)
Nastartovat to tim tlacitkem jde? Koukni do biosu tam by melo bejt cim se muze zapnout...
Vim ze treba u Gigabytu to je polozka Soft-Off by PWE-BTTN (a da se tam nastavit jestli ho staci jednou zmacknout nebo se ma 4 sekundy drzet)...
jo a tim ze to tlacitko podrzis by se mel vypnout vzdy...

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
Nacito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nacito »

No ved doteraz mi to vzdy išlo úplne bez problémov a zrazu to nejde. Zapnúť mi ide úplne bez problémov akurát na to vypnutie nereaguje. Dal som aj v Biose default settings a stále nič predtým mi to nerobilo
Intel Pentium 3,0 HT LGA 775, MSI 865-PE NEO 3 Gigabyte Radeon 9800 PRO 2x DDRAM 512 MB APACER CL 2,5 Dual channel, 30 Gb hdd Maxtor, SB Audigy 2 platinum EX, Creative decoder DDT-1000, repro Creative Gigaworks S 750
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Nacito píše:No ved doteraz mi to vzdy išlo úplne bez problémov a zrazu to nejde. Zapnúť mi ide úplne bez problémov akurát na to vypnutie nereaguje. Dal som aj v Biose default settings a stále nič predtým mi to nerobilo
A kdyz se to tlacitko podrzi?
Nacito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nacito »

no veď práve to že ho možem držať koľko chcem a nič. Neviem čo riadi vypnutie či doska alebo zdroj
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Zkus se podívat na: ovládací panely->možnosti napájení->upřesnit->při stisknutí tlačítka napájení: vypnout
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Nacito píše:no veď práve to že ho možem držať koľko chcem a nič. Neviem čo riadi vypnutie či doska alebo zdroj
Deska akorat rozpoji toto: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22823 no vlez do toho biosu do Power Managment setup a napis co tam je nebo presnej tip desky atd.... Jirin
Nacito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nacito »

mrmama píše:Zkus se podívat na: ovládací panely->možnosti napájení->upřesnit->při stisknutí tlačítka napájení: vypnout

ja tam windows teraz ani nemám musí to fungovať kedykoľvek keď máš zapnutý počítač
Nacito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nacito »

Jirin píše:
Nacito píše:no veď práve to že ho možem držať koľko chcem a nič. Neviem čo riadi vypnutie či doska alebo zdroj
Deska akorat rozpoji toto: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22823 no vlez do toho biosu do Power Managment setup a napis co tam je nebo presnej tip desky atd.... Jirin
no niesom teraz doma ale typ dosky máš napísaný v popisu aký mám počítač
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Nacito píše:
Jirin píše: Deska akorat rozpoji toto: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22823 no vlez do toho biosu do Power Managment setup a napis co tam je nebo presnej tip desky atd.... Jirin
no niesom teraz doma ale typ dosky máš napísaný v popisu aký mám počítač
Tak jeste jedna vec, delala mi neco podobneho serverboard. Problem byl v tom ze mela vybytou baterku biosu. Kdyztak vem merak a zkus ju premerit. Muze to take delat spatne najumperovani (treba jumper v poloze clear CMOS) kdyztak tohle zkontroluj... Jirin
Nacito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nacito »

Tak jeste jedna vec, delala mi neco podobneho serverboard. Problem byl v tom ze mela vybytou baterku biosu. Kdyztak vem merak a zkus ju premerit. Muze to take delat spatne najumperovani (treba jumper v poloze clear CMOS) kdyztak tohle zkontroluj... Jirin[/quote]

no to s tou baterkou ma napadlo už tiež mám doma záložnú dosku s procesorom skúsim prehodiť baterku. Lebo vždy keď chcem vypnúť počítač musím vypnúť zdroj lebo tam nemám teraz žiaden systém a bez reset CMOS jumperu počítač nespustím a aj potom mi napíše že má zle nakonfigurovaný CMOS
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Tak jeste jedna vec, delala mi neco podobneho serverboard. Problem byl v tom ze mela vybytou baterku biosu. Kdyztak vem merak a zkus ju premerit. Muze to take delat spatne najumperovani (treba jumper v poloze clear CMOS) kdyztak tohle zkontroluj... Jirin
no to s tou baterkou ma napadlo už tiež mám doma záložnú dosku s procesorom skúsim prehodiť baterku. Lebo vždy keď chcem vypnúť počítač musím vypnúť zdroj lebo tam nemám teraz žiaden systém a bez reset CMOS jumperu počítač nespustím a aj potom mi napíše že má zle nakonfigurovaný CMOS
No zkus tu baterku a uvidis...
Nacito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nacito »

No bola to tá baterka nakoniec, ďakujem Vám všetkým za pomoc
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Nacito píše:No bola to tá baterka nakoniec, ďakujem Vám všetkým za pomoc
Jo tak trefa :-)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“