LITE-ON DVDRW SOHW-16535 nelze zapnout cache

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Zdravim forum,

tento dotaz mozna patri do optickych mechanik, ale mozna je to chyba radice. Mam tuhle DVD mechaniku danou na sekundarni slave a nejde mi tam nastavit cache(ukladani do mezipameti). Tahle moznost nejde ativovat, to okinko ve windows je zcela zablokovane pro zaskrt. Mam zakladovku DFI-LAN party Nforce3. Nemam to dat radeji na master, muze to mit vliv? Co s tim? nemohlo na mechanice neco odejit? Bez cache se to silene vlece:( Sama Deska si nainstalovala nejaky radic na disky, snad neni vadny. Disk mezipamet nastavenou ma, je to WD 120GB.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Kde konkrétně to nejde nastavit? Někde v OS nebo ve vypalovacím programu? Popiš to detailněji. Master a slave s tím nesouvisí, ani jak je to na IDE.
Bathory
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Klasicky v XP je radic disku, a je tam primarni radic a sekundarni radic, ted tam ma NVidia a nastavuju to tam. Tak v tech radicich se zapina tato moznost. Ted me napadlo, da se vubec u mechanik tohoto druhu zapnout? Proste mam problem, ze kdyz kopiruju soubory z DVD, cely pocitac vytuhne a klesne rychlost na 3MB/s zatimco u kamose to jede u LG 10MB/s bez registrovani snizeni vykonu jako u me. Mam u ni nastavenu UDMA 2 coz je v poradku.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Touhle funkcí mechaniky na rozdíl od disků nedisponují, byť cache, respektive vyrovnávací paměť mají taky, ale ta slouží k jiným účelům a je trvale zapnutá.
Bathory
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Aha ja sy myslel :) Takze bych mel hledat chybu nekde jinde. Mam pocit, jako by mi mechanika jela na PIO mod a ne na UDMA, tak se mi to silene vlece, kdyz kopiruju nebo vypaluju, pritom tam mam nastavaneo UDMA2. :(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No tak ji testni v Nero CD/DVD Speed...
Bathory
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Tak jsem to projel tim testem a vysledky noveho DVD Fujifilm 8x +R jsou:

zatizeni procesoru

1x 12%
2x 16%
4x 27%
8x 100%

typ: CAV

Neni to nejak hodne? Hlavne ta 8x = 100procent!!! :( Mnohokrat se mi taky stava, ze kdyz v prubehu kopirovani hrabnu na disk, spadne mi to v total coamanderu z 10MB/s na 5MB/s a uz se to znovu na tech 10MB/s nedostane a musim cekat dvakrat dele. nez se DVD zkopiruje :(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To ale nevypadá, že by bylo něco s mechanikou. Zkus ji v jiném počítači, jak se tam bude chovat. Taky ji projeď tím testem.
Bathory
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

OK zkusim to. A neni ta LION proste takovy shit, ze tak hodne zatezuje procesor? Delalo mi to i na stare desce ASUS VIA KT600, takze to taky svadim na mehcaniku. Ted mam DFI Lan Party NFOrce 3 a stejne problemy. Jeste me napadlo neco nastavit v Bios ale tam nic neni. Vyzkousim a uvidim, jinak asi reklamace.
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Tak jsem nasel na tu svou mechaniku recenzi tady :

http://www.cdr.cz/a/12872/8

pri cteni namerili v rychlosti 8x vytizeni procesoru 97 procent, je to videt na grafu. takze je to asi v poradku, ale stejne v praxi hodne pomale :(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Lite-On SOHW-1673S je na tom podobně: http://cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2005021601 , ale co jsem testoval média touto mechanikou, tak pokud mě to pustilo do vyšší rychlosti, tak s tím nebyl problém, ani na rychlost 16x.
http://cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2004070105
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“