Zakousávání PC při startu win.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Zakousávání PC při startu win.

Příspěvek od Stoobi »

Mám takový problém. Sice to bude asi nějaká kravina, ale už se tady s tím seru asi dva dny a ne a ne na nic přijít. Mám asi 14dní novou sestavu:
AMD Athlon64 3000+@3800+ (Winchester) s939 :: DFI LanParty UT NF4 Ultra-D - nForce4 Ultra :: 2x512MB OCZ DDR PC-2700 Rev 3.2 CL2-2-2-5 Winbond BH-5 :: Leadtek Winfast PX6600nonGT TD 256MB 300/500MHz@500/600MHz :: Seagate BarracudaIV 40GB PATA
A ze začátku nebyl problém, teda alespoň jsem si toho nevšiml, ale po několika dnech provozu se při startu win vždycky PC kousnul. Nedávál jsem tomu žádnou váhu, protože jsem ho prostě restartnul a vše bylo v poho. A stalo se to třeba jednou za 5startů, ale v posledních dnech se to stupňuje. V podstatě už při každém startu se komp zakousne. A většinou už ani restart nepomáhá, najede to až tak po 3-5startu. A teď naposledy to bylo už příšerný. Asi 7x jsem ho resetoval a prostě vždycky zakous. Pak jsem resetoval BIOS a nepomohlo. Až tedy asi na desátý pokus to naběhlo po lepším nastavení BIOSU, ale stejně se to pak ještě kosulo a musel jsem resetovat.

Zkoušel jsem to co mě napadlo, tedy důkladně nastavit BIOS, nové ovladače desky i grafiky, ale nic nepomohlo. Jedině mě napadá ještě reinstal systemu, ale moc se mi do toho nechce. Nemá někdo podobnou zkušenost nebo nevíte co s tím?

Díky za každý poznatek...
:wink:

//Zapomněl jsem dodat, že teď nemám nic taktovanýho, vše jede na default. Zdroj je dostatečný (410W Chief - 2x12V větev) a chlazenej je taky dostatečně...
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Imho to může být diskem, jestli máš možnost zkus to s jiným... (Ale ruku do ohně bych za to nedal)
EDIT: Co to je lepší nastavení BIOSu? A jak máš nastaveno časování na pamětech?
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
@milan@
Nováček
Nováček

Příspěvek od @milan@ »

Mohlo by to byt aj v zdroji
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

kamosovi to delalo,nemel v desce zapojeny molex a floppy,mas je zapojene?
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Cujo píše:kamosovi to delalo,nemel v desce zapojeny molex a floppy,mas je zapojene?
Kam se do desky strká molex?
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Perfect_ píše:
Cujo píše:kamosovi to delalo,nemel v desce zapojeny molex a floppy,mas je zapojene?
Kam se do desky strká molex?
V desce jsou klasicke ATX AXT12 (kostka) konektory a mimo ne jeden molex (klasickej konektor disku a CD ROMek) a malej konektor pro floppyny...

Ja mam teda zapojenej jenom molex a jede tak jak ma, takovyhle vytuhavani mi delalo nastaveni 1T casovani u pameti, zkusil bych je dat na 2T...

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Jirin píše:
Perfect_ píše: Kam se do desky strká molex?
V desce jsou klasicke ATX AXT12 (kostka) konektory a mimo ne jeden molex (klasickej konektor disku a CD ROMek) a malej konektor pro floppyny...

Ja mam teda zapojenej jenom molex a jede tak jak ma, takovyhle vytuhavani mi delalo nastaveni 1T casovani u pameti, zkusil bych je dat na 2T...

Jirin
Tyjo to jsem vůbec netušil, díky za new info :)...
EDIT: Sry za OT.
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

OT tyhle konektory na desce sou jen u lanparty? nebo to je podle socketu?
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Tady je to vse pekne videt.....
Obrázek
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Jirin píše:Tady je to vse pekne videt.....
image
Jojo, hnedka jsem se běžel kouknout na fotku...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
GoodMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GoodMan »

Tohle se mi taky stávalo a pomohl až reinstall Winů :sad:.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak jak to tak vypadá, tak už jsem to vyřešil...jak říkal Jirin, tak to vypadá na časování pamětí...těch 14dní jsem měl všechno na auto a blblo to, ale dneska jsem nastavil konečně časování manuálně (2T) a jede to zatím v pohodě (2x start), takže snad to pomohlo...dám ještě vědět...:) Ale díky za poznatky.

Jinak mám zapojenej i molex, ale floppy ne. Respektive si nejsem jistej, jestli tahle deska má floppy konektor, měl jsem za to, že to mají jen desky s nF4 s podporou SLI, což ta moje není... :oops:

//EDIT: tak je tam mrša, schovaná pod pasivem, ale nezapojoval jsem ho. Tak uvidíme. Pokud to už dělat nebude, tak to nechám, ale kdyby to udělalo zase, tak ten floppy zapojím... :wink:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Stoobi píše:Tak jak to tak vypadá, tak už jsem to vyřešil...jak říkal Jirin, tak to vypadá na časování pamětí...těch 14dní jsem měl všechno na auto a blblo to, ale dneska jsem nastavil konečně časování manuálně (2T) a jede to zatím v pohodě (2x start), takže snad to pomohlo...dám ještě vědět...:) Ale díky za poznatky.

Jinak mám zapojenej i molex, ale floppy ne. Respektive si nejsem jistej, jestli tahle deska má floppy konektor, měl jsem za to, že to mají jen desky s nF4 s podporou SLI, což ta moje není... :oops:

//EDIT: tak je tam mrša, schovaná pod pasivem, ale nezapojoval jsem ho. Tak uvidíme. Pokud to už dělat nebude, tak to nechám, ale kdyby to udělalo zase, tak ten floppy zapojím... :wink:
Zapojovat FDD konektor není nutné, zapojit by se měl až při extrémním OC, hlavně pamětí (4V :) ).
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Smith píše:Zapojovat FDD konektor není nutné, zapojit by se měl až při extrémním OC, hlavně pamětí (4V :) ).
Tak boužel, ale v tuhle chvíli ti musím vtomhle odporovat. Paměti rozhodně přes 4V nemám a problém byl způsobenej nezapojením floppy. Takže to nebylo časování (nebo to ěnjak souviselo), ale jakmile jsem zapojil floppy, tak je problém pryč.

Tímto tedy považuju problém za vyřešený...díky za rady... :wink:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Stoobi píše:
Tak boužel, ale v tuhle chvíli ti musím vtomhle odporovat. Paměti rozhodně přes 4V nemám a problém byl způsobenej nezapojením floppy. Takže to nebylo časování (nebo to ěnjak souviselo), ale jakmile jsem zapojil floppy, tak je problém pryč.
Já jsem vycházel z toho co vím. :oops: Zase jsem o něco chytřejší.
Ale furt to mělo souvislost s paměťovým řadičem.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“