SATA RAID
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- SoCool
- Nováček

SATA RAID
Jak a kde mám nastavit BIOS, popripade jinde.. aby mi jel SATA RAID na desce.. SATA 1,2 mi v pohod jednou..ale RAID ne.. pokud v BIOS zapnu onboard misto IDE RAID tak se dostanu do SATA BIOSU..ale tam muzu volit jen mezi RAID0 a RAID 1 a ja tam mam jen jeden disk..takze nevim jak to navolit, aby to bralo jen jako disk a ne jako zadne raid zapis nebo zrcadlo..heeeelp pls
uz jsem udelala update snad vseho (bios, ovladace desky, Intelu...) a nic mam desku ASUS P4C800 Deluxe
uz jsem udelala update snad vseho (bios, ovladace desky, Intelu...) a nic mam desku ASUS P4C800 Deluxe
- Shit
- Odborník PCT

- SoCool
- Nováček

boot
ale ja na nem nemam system.. system mam na SATA1 a to jede..jede i disk na SATA2 ale treti disk je na SATA RAID a ten nevidi ani BIOS ani WIN takze.. jedine co ho vidi kdyz zapnu OnBoard.... Enable - RAID (misto IDE) tak muzu vjet do SATA BIOSU a tam ho vidim ale umoznuje mi to nastavit jen RAID0 nebo RAID1 nebo 0+1 a to ja nechci kdyz mam jen jeden disk..chci aby byl IDE..a to je ten problem

- JirkaH
- Mírně pokročilý

Na desce jsou dva SATA řadiče. Jeden se dvěma porty je v Intelu ICH5R, druhý je realizován onboard přídavným řadičem Promise PDC20378. Deska je tady www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24763 , doporučuji přečíst popis a podívat se do manuálu, jak se s tím zachází. Z příspěvku bych soudil, že stávající SATA HDD jsou na Intelu, je tedy třeba v biosu zapnout přídavný Promise a ve Win pro něj nainstalovat ovladače. Pak by to mělo jet. Je třeba počítat s tím, že Promise je připojen přes PCI.
- SoCool
- Nováček

Promise
Ano ten SATA RAID je Promise.. ale v BIOSU kdyz ho zapnu mam moznost vybrat RAID nebo IDE..pokud dam IDE..tak ho nic nenadetekuje..pokud dam RAID..tak se ve WIN nainstaluje a pri restartu se dostanu do SATA RAID BIOSU toho promise..ale ten je opravdu jen pro RAID muzu zvolit jestli mam disk RAID0 nebo 1 nebo 0+1 coz rozhodne s jednim diskem nejde a ani nechci...nechci ho ani na zapis ani mirror..takze tohle je pro me pase... a v manualu se zabyvaji pouze RAID variaceni..coz mi nepomuze..nevim prave jak to obejit abych tam dala ted disk jako IDE a ne RAID..
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý

No a co když při startu do biosu Promise nepolezeš, prostě to nechat, ta promiska by to mohla sama nakonfigurovat, takto se chovala starší verze řadiče, s touto nemám zkušenosti. A nebo v biosu Promise pro ten jeden SATA disk nastavit raid 0 ... zkus ... takto si to nastavovala sama onboard PDC2027x.
- SoCool
- Nováček

To Jirka
MOOOOC dekuju za ten odkaz mooooc mi pomohl
!! Sice to chvili trvalo a drive se branil, ale nakonec jsem ho udolala. nakopnul me jeden dotaz na tom odkazu co jsi mi dal.. a prez RAID0 to fakt neslo..nechtela jsem prijit o data a navic jak bych udelala raid pokud mam jen jeden disk.. a bios mam taky nejnovejsi
JESTE JEDNOU MOOOOC DIK
JESTE JEDNOU MOOOOC DIK