Pomalé pc - postupem času
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Aldy
- Nováček

-
Pomalé pc - postupem času
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na problém ohledně mého pc, které se čím delší od instalce windowsu uběhla doba stále zpolmaluje až mi dojde trpělivost a zformátuju to. Třeba Windows XP najíždí tak dvě minuty a po nové instalaci a nějakou dobu takových 15 sekund (Athlon 1GHz, 384 MBRam). Třeba i kopírování z disku na disk trvá hoděn dlouho (asi 1,4 MB za vtečinu). Přitom po nové instalaci je vše ok. Po spuštění pc mám jen zapnutý program pro Firewall a antivir, ale tím to není, i když jsem měl jiný antivir, vše bylo stejně pomalé. Pak ještě připojení k netu. Programů nemám naistalovaných moc, her tak max. čtyři a vše pak mažu. Místo na disku kde je Windows XP je mezi 500 MB a 1000 MB. Nemůže pomoct nějaký program na zjištění čím to může být? Mám podezření na nepřílišnou kompatibilitu zařízení v pc apod. Prosím poraďtě někdo, neznám nikoho komu by to tak dělalo.
Přemek
chtěl bych se zeptat na problém ohledně mého pc, které se čím delší od instalce windowsu uběhla doba stále zpolmaluje až mi dojde trpělivost a zformátuju to. Třeba Windows XP najíždí tak dvě minuty a po nové instalaci a nějakou dobu takových 15 sekund (Athlon 1GHz, 384 MBRam). Třeba i kopírování z disku na disk trvá hoděn dlouho (asi 1,4 MB za vtečinu). Přitom po nové instalaci je vše ok. Po spuštění pc mám jen zapnutý program pro Firewall a antivir, ale tím to není, i když jsem měl jiný antivir, vše bylo stejně pomalé. Pak ještě připojení k netu. Programů nemám naistalovaných moc, her tak max. čtyři a vše pak mažu. Místo na disku kde je Windows XP je mezi 500 MB a 1000 MB. Nemůže pomoct nějaký program na zjištění čím to může být? Mám podezření na nepřílišnou kompatibilitu zařízení v pc apod. Prosím poraďtě někdo, neznám nikoho komu by to tak dělalo.
Přemek
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkusil si nekdy defragmentaci?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- Perfect_
- Začátečník

- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Aldy
- Nováček

-
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Furt je to lepsi nez nadavat na pomalej systemAldy píše:Nezkoušel, windowsům moc nevěřím že něco zmohou...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.

- Aldy
- Nováček

-
V Tray mám jen dva běžící programy a po defragmentaci mi dokonce ubylo místo na disku...Don Martinez píše:Furt je to lepsi nez nadavat na pomalej systemAldy píše:Nezkoušel, windowsům moc nevěřím že něco zmohou.... Pak taky muzes zkusit vycistit tray - nektery veci tam behaj naprosto zbytecne.
- Wiruss
- Středně pokročilý

ne v tray nemáš 2 běžící procesy, ale aplikace tady to co máš ted spuštěno a vidíš to na liště musís si kliknou vedle na záložku Procesy tam je uvišíš, když si zapneš více sloupců uvidíš i podprocesy a uplně přesné číslo najdeš v záložce výkon a to v rámečku Celkem... Třeba mě ted běží v compu 37 procesů a 455 podprocesů...