Mercury zdroj 500W???

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Mercury zdroj 500W???

Příspěvek od Mirkana »

prosím poradte jestli mam koupit tenhle zdroj

http://www.sws.cz/default.asp?mtc=0&cls ... tiid=78785

chci ho na AMD 64bit 3000+
6600GT
MB:DFI LanParty UT NF4Ultra-D - nForce4 Ultra
poradte prosím :) :)

//Stoobi - přesunuto do vhodné sekce...
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Nikde jsem tam nenašel proudy, ale zas tak zle nevypadá. Brácha má Mercury 450W a je docela v pohodě, takže na tu tvojí sestavu bude stačit, ale kdybych to kupoval já, tak bych šel do lepšího (např. LCpower)...tohle je opravdu takovej noname...

Ale zjisti si kolik A má 12V větev, protože to může být taky pod 20A a to na PCI-e není dobrý...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

http://www.mercury-pc.com/product-detai ... uctid=642#

Tak tomuhle říkám prezentace zdroje, hlavně že jedna ze tří fotek je fotka krabice aka Box design :lol:
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

a jakej by jste mi teda doporučili vy ale za rozumny penize diky :) :)
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Co jsou pro tebe rozumný peníze?
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

tak do 1000-1500kč :) :) to není moc co?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Mirkana píše:tak do 1000-1500kč :) :) to není moc co?
zůstal bych u osvědčeného a výborného : http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=2159
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ee určitě ne ... jsou snima prý stále problémy ... krom toho opravdu se nenech zmást udajem o počtu W :) tenhle zdroj je stejně není schopnej ani zdaleka poskytnout ... na W se vykašli a koukej po udajích na větvých, formátu ATX 2.0 počtu konektorů a dělených větvých ...

pokud chceš mermomocí 500W (jako že to nevyužiješ) tak jinej 500W než tenhle do 2000,- nemá smysl : http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00021710

jinak oprvaud dobrý zdŕoj je toto : http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=1241

jinak koukám že jdeš po co nejlepším tak do 1300,- pak ti nemohuporadit nic jiného než ten chieftec 410W :)
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Digitaldoom píše:
ee určitě ne ... jsou snima prý stále problémy ... krom toho opravdu se nenech zmást udajem o počtu W :) tenhle zdroj je stejně není schopnej ani zdaleka poskytnout ... na W se vykašli a koukej po udajích na větvých, formátu ATX 2.0 počtu konektorů a dělených větvých ...

pokud chceš mermomocí 500W (jako že to nevyužiješ) tak jinej 500W než tenhle do 2000,- nemá smysl : http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00021710

jinak oprvaud dobrý zdŕoj je toto : http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=1241

jinak koukám že jdeš po co nejlepším tak do 1300,- pak ti nemohuporadit nic jiného než ten chieftec 410W :)
Co kecáš když o tom prd víš... Mám ho a jede v poho slyšel jsem na to jen jednu připomínku a to v době kdy vyjela nějaká blbá serie což je dávno fuč... Větve držej líp než třeba u Fortronů takže... (pokles pži plné zatížení je na +12V max. 0,02 a na +5V max.0,03V, 500W fortron na +12V 0,12V a na +5V 0,81V!!!) Jediné co mě štve, že má až moc velkej výkon na mou sestavu a tedy zbytečně žere a že si někdy pískne, nevím proč, ale pravděpodobně je to zdroj. Jinak bych ti ho doporučil pokud chceš lepší (což v tvé cenové kat. není tak Tagan neco Enermax)
Delarge píše:http://www.mercury-pc.com/product-detai ... uctid=642#

Tak tomuhle říkám prezentace zdroje, hlavně že jedna ze tří fotek je fotka krabice aka Box design :lol:
A uplně nej, že ta fotka krabice naní ani totka, ale vypadá to jak v 3dmaxu a potažené texturou... :twisted:
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

tak kluci tet nevím poradte jakej teda zdroj zitra ho potřebuju mit doma diky :( :( :( :( :(
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Mirkana píše:tak kluci tet nevím poradte jakej teda zdroj zitra ho potřebuju mit doma diky :( :( :( :( :(
Bud ten LC nebo CHIEFTEC oba jsou to boré zdroje, ber co bude na skladě, ale radši LC...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Wiruss píše:
Mirkana píše:tak kluci tet nevím poradte jakej teda zdroj zitra ho potřebuju mit doma diky :( :( :( :( :(
Bud ten LC nebo CHIEFTEC oba jsou to boré zdroje, ber co bude na skladě, ale radši LC...
radši Chieftec ... :razz: jako s LC power já ti nevím nedávno byl nějaký test propouštění el proudu a LC tam dost propadlli :( ... ale že seš to ty tak jeden zkusim splašit a prohlídnu si ho :)
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Digitaldoom píše:
Wiruss píše: Bud ten LC nebo CHIEFTEC oba jsou to boré zdroje, ber co bude na skladě, ale radši LC...
radši Chieftec ... :razz: jako s LC power já ti nevím nedávno byl nějaký test propouštění el proudu a LC tam dost propadlli :( ... ale že seš to ty tak jeden zkusim splašit a prohlídnu si ho :)
Pravě že to byl jen jeden test a to ještě nijak kvalitní a v té tobě kdy byla blbá serie... Když si prohlídneš testy na netu tak třeba OCZ, o kterých by člověk řekl, že musej být mnohem kvalitnější než LC neprocházej skoro nikde :wink:

Ja jsem Chiefteca měl a vyměnil jsem ho za LC a ted přemýšlím o tom, že vyměním LC za Enermax, ale ne kvůli tomu, že by byl LC na hovno...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Já když sem viděl fotky vnitřku LC Power a pak vnitřku Tagana, tak jsem se zařekl, že pod tři tisíce se zdrojem nejdu :lol:
Jediné co mě štve, že má až moc velkej výkon na mou sestavu a tedy zbytečně žere
Tohle nějak nechápu? :?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nojo srovnávat jakýkoli zdroj s enermaxem a Taganem nelze to sou zdroje kde je prostě kvalita to nejdůležitější ...cena je podružná ...

Jako já taky uvažuji hodně o enermaxu ....

Jinak zdroj žere tolik kolik musí vydat ... takže já mám spotřebu třebas 300W ale mám 500W levicom :)
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Digitaldoom píše:nojo srovnávat jakýkoli zdroj s enermaxem a Taganem nelze to sou zdroje kde je prostě kvalita to nejdůležitější ...cena je podružná ...

Jako já taky uvažuji hodně o enermaxu ....

Jinak zdroj žere tolik kolik musí vydat ... takže já mám spotřebu třebas 300W ale mám 500W levicom :)
Ach jo už jsem se takhle hádal několikrát vem si něco s eletriky a budeš vědět, že, aby se vybudilo jádro které je schopné dát 500W je potřeba více energie než na jádro co je schopno dát 300W takže jak ty říkáš, že když ho nezatížíš tak bere méně tak není pravda, ano nebude brát 500W, ale nějakých 470W... Pokud nestačí teorie není nic jednoduššího než vzít pár zdrojů a měřit... :wink:
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

tak jak s tím zdrojem udelejte nejakej kompromis abych opravdu vedel jakej ten zdroj diky moc!!
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

O tom jestli je kvalitní nebo ne, se nemá cenu ani bavit, jestli ale aspoň něco vydrží, to musíš zjistit tak, že si ho koupíš :)
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Dle mého kompromis jsme řekli, tohle nekupuj, a vyber jsi mezi Chiev. a LC je to na tobě... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“