Vysoké zatížení CPU Keriem

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Pe.Pr.
Nováček
Nováček

Vysoké zatížení CPU Keriem

Příspěvek od Pe.Pr. »

Hledám radu: Proces kpf4ss.exe mi zatěžuje procesor na 65-85% i při absolutní nečinnosti compu. Jakmile se připojím na net (dial-up) tak zatížení tímto procesem klesne na nulu. Při odpojení zátěž zase vzroste.
Mám P4 1.8GHz,přetaktovaný na 2.23, 512MB Ram, WinXP pro, SP2, GeForce4 Ti 4200, kerio 4.2. Dost to zpomaluje počítač.
Nevíte co by mohlo být příčinou?
Asus IntelP4P800-X, Čipset Intel 865PE, CPU 1,80Ghz Win Xp Pro, SP3, GPU MSI 7600GT DDR2 pasiv, 1GB Ram (2x256MB Kingstone + 2x256 pqi), HDD Seagate Baracuda 80GB, Toshiba DVD-ROM/CD-RW
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

přeinstaluj kerio, nebo jej zkus vypnout. Mrkni na umístění tohoto souboru, možná to ani ke keriu nepatří a je to nejaký zmetek
Pe.Pr.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pe.Pr. »

Kpf4ss.exe tam patří. Tohle je v manuálu kerio:

Komponenty aplikace Kerio Personal Firewall
Personal Firewall Engine
Vlastní výkonné jádro Kerio Personal Firewallu. Běží jako systémová služba.
Služba Personal Firewall Engine je uložena v souboru kpf4ss.exe v instalačním adresáři aplikace Kerio Personal Firewall. Systémová služba má název Kerio Personal Firewall 4 a zkrácený název kpf4.

Zkusím to přeinstalovat.
Asus IntelP4P800-X, Čipset Intel 865PE, CPU 1,80Ghz Win Xp Pro, SP3, GPU MSI 7600GT DDR2 pasiv, 1GB Ram (2x256MB Kingstone + 2x256 pqi), HDD Seagate Baracuda 80GB, Toshiba DVD-ROM/CD-RW
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

Jak to dopadlo?

Protože : what is it all about ? :?
Pe.Pr.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pe.Pr. »

Špatně :huh: Nejdřív jsem na to neměl čas a ve finále mi v úterý do compu vletěl blesk :onfire: Podle všeho přes tel. linku. :x Modem je stopro v pr*del(evidentně spálená deska), ale co je horší, nejede nic ani s novým zdrojem. Ani kontrolka na základní desce :huh: Kámoš si to ve čtvrtek odvezl a tak čekám na hlášení o škodách. Dám vědět jak to dopadlo. S compem i Keriem.
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

jak ti muze zpomalovat pc, kdyz cpu zatezuje jenom v jeho necinnosti? :)
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Pe.Pr.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pe.Pr. »

Nechytej mě za slovo. Samozřejmě při nečinnosti z mojí strany, nečinnosti žádného jiného progamu.
Pe.Pr.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pe.Pr. »

Takže všechno špatně :| Základní deska out, zdroj taktéž a ve finále i paměť s cca 40GB dat. Takových 30 giga byly hry a blbosti, ale ten zbytek mě dost sere. Hesla, programy, fotky... :old9: A když k tomu přidám i modem, tak to přežila jen grafika a CD-romka.
Teď mám v compu Nod32, Ad-aware a Spyboot. Nevím jestli mám k tomu cpát ještě Kerio. No asi to zkusím. Už jen proto jestli se vyskytne stejný problém jako prve.
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Me Kerio zatezuje CPU jen pri nabootovani systemu..to musim nechat tak minutu nechat nez to padne..pravdepodobne tam kerio neco lovi..ale pak uz mam vytizeni CPU 0% a zabira 7550kB...
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

KPF pokud je dobře nastaven nezatěžuje CPU skoro vůbec. Řešení problému:
1)proskenuj pc jestli tam není nějaká havět (Sbybot SnD, AdAware, atd...)
2)mrkni do mskofigu (jestli se nespouští aplikace, které nejsou nutné)
3)a nakonec přeinstaluj KPF.
Mohlo by ti to pomoci.
Majo662
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo662 »

Pocuj vsak mas to KERIO verzie 4.1.2 a cracknute?

Pretoze ked mas toto a cracknute, a niekedy ti vybehne okno na katualizaciu na novsiu verziu tak ked zaktualizuje a resetne sa PC tak Kerio riadne zblbne. takze vzdy NO ACTUALIZATION
oravskyrockfest
Pe.Pr.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pe.Pr. »

Kerio cracknuté nemám, jen Trial verzi 4.2.2. Nainstaloval jsem ho včera i přes to, že když mám NOD32 (namísto dřívějšího Nortona Antivirus), tak je to asi zbytečné, ale chtěl jsem to zkusit co to udělá. Zatím vše v pořádku.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Majo662 píše:Pocuj vsak mas to KERIO verzie 4.1.2 a cracknute?
Přečti si tohle:
Wilik píše:2) Respektujte copyright. Žádosti o cracky, sériová čísla a obecně warez (pirátský software) budou bez oznámení mazány.
Instalovat jeden firewall k antiviru nikdy není zbytečné.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“