X800 GT

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

:( Když ATi neměla konkurenta pro 6600GT bylo to špatně, když měla X700PRO, která byla o 20% slabší a 20% levnější, bylo to taky špatně. Když měla X800, která byla výrazně rychlejší i dražší, bylo to špatně. Když teď má X800GT, která je o 10% rychlejší než 6600GT, je to opět špatně...

Tohle už postrádá logiku a spíš to zavání nVidiotizmem. X800GT má dobrej poměr cena/výkon, dobrou cenu, je dostupná, ale někteří majitelé GF6600 budou mít stále potřebu jí před ostatními neustále schazovat a dokazovat si, že jejich karta je lepší a že nevyhodili peníze z okna. :sarcasm:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

no-X píše:X800GT je dostupná, ale někteří majitelé GF6600 budou mít stále potřebu jí před ostatními neustále schazovat a dokazovat si, že jejich karta je lepší a že nevyhodili peníze z okna.
jak by mohl někdo vyhodit peníze z okna, když v době, kdy 6600 GT kupoval, tak tu X800GT nebyla. To zaprvé. Zadruhé ukaž mi, kde je ta X800GT skladem. Zatřetí...někteří zapřísáhlí ATInáři si prostě nechcou přiznat, že X800GT je tak karta na dva měsíce. S příchodem nového mainstreamu si zase oni budou nadávat, že vyhodili peníze. Je to pořád dokola...ATI si vymetla sklady od shitů s 8 pipkama....uvidíme, jestli třeba do Czechcomputeru nějaká dorazí. Já bych se dost divil.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Melly.pro
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Melly.pro »

Sorry, mozna se opakuji, protoze jsem necetl vsechny prizpevky, ale chci rict toto. Vlastne se to tyka jen zakladatele threadu.
Musis se taky kouknout na to, ze 6600GT je mainstream a X800GT uz spada do high-endu (aspon to tak byvalo). Taky se ohanet testem, kde garf. kartu porovnavaji na HL2 , kdyz kazdy vi, ze HL2 je maximalne optimalizovanej pro ATI.
Ja osobne mam MSI NX 6600 Diamond 400/800 -> 550/1120 a jede v poho.
3DMark03 = 8000
Gygabite 7VAX, AMD Athlon XP 2800+ 2.08 GHz @ 2.25 GHz, 1024 RAM 330, MSI NX 6600 Diamond 400/800 @ 550/1120 , 80 GB ADD, DVD-RW, DVD-R, Fotron 350W, 4x LED - Fan...
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

No myslím že Meridius ma s tou dostupností pravdu. I když se mi zdá že někde jinde tu byl post o snadne dostupnosti u našich západních sousedů.
Co se týče toho množství vyrobených karet, tak mi to přijde logické... neříkam že to je dobrý marketingový tah, hodně lidí to muže naprdnout že ji neseženou a koupí si pravě tu nVidiu... že se snaží prodald pár tisíc čipů které jsou částečně špatné. Možná proto si mohli dovolit nasadit tak dobrou cenu, jelikož věděli že nebudou muset obětovat zcela funkční čipy v případě enormního zájmu. To samé mi přijde GTO prostě zase mají x tisíc čipů co maj funkční jen 12 pipek, tak šup snima pryč.
Když se nám pořad nedaří vydat R5xx tak aspoň nějaké novinky.
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Meridius píše:
no-X píše:X800GT je dostupná, ale někteří majitelé GF6600 budou mít stále potřebu jí před ostatními neustále schazovat a dokazovat si, že jejich karta je lepší a že nevyhodili peníze z okna.
jak by mohl někdo vyhodit peníze z okna, když v době, kdy 6600 GT kupoval, tak tu X800GT nebyla. To zaprvé. Zadruhé ukaž mi, kde je ta X800GT skladem. Zatřetí...někteří zapřísáhlí ATInáři si prostě nechcou přiznat, že X800GT je tak karta na dva měsíce. S příchodem nového mainstreamu si zase oni budou nadávat, že vyhodili peníze. Je to pořád dokola...ATI si vymetla sklady od shitů s 8 pipkama....uvidíme, jestli třeba do Czechcomputeru nějaká dorazí. Já bych se dost divil.
no :lol: . Tak toto je hrozně nelogické, předtím si tu drasticky propagoval 6600GT. Ted říkáš že X800GT je karta na dva měsíce, no 6600GT by ted karta na dva měsíce nebyla?? je to opravdu nesmysl. Pravda že ji fakt nikde skladem nemají. Já spíš uvažuji o 6800 od ledteku. Stojí 6 150,-. Sice sem říkal že nad 6000 nepujdu ale to už je fuk tech 150 korum.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Recon píše:
Meridius píše: jak by mohl někdo vyhodit peníze z okna, když v době, kdy 6600 GT kupoval, tak tu X800GT nebyla. To zaprvé. Zadruhé ukaž mi, kde je ta X800GT skladem. Zatřetí...někteří zapřísáhlí ATInáři si prostě nechcou přiznat, že X800GT je tak karta na dva měsíce. S příchodem nového mainstreamu si zase oni budou nadávat, že vyhodili peníze. Je to pořád dokola...ATI si vymetla sklady od shitů s 8 pipkama....uvidíme, jestli třeba do Czechcomputeru nějaká dorazí. Já bych se dost divil.
no :lol: . Tak toto je hrozně nelogické, předtím si tu drasticky propagoval 6600GT. Ted říkáš že X800GT je karta na dva měsíce, no 6600GT by ted karta na dva měsíce nebyla?? je to opravdu nesmysl. Pravda že ji fakt nikde skladem nemají. Já spíš uvažuji o 6800 od ledteku. Stojí 6 150,-. Sice sem říkal že nad 6000 nepujdu ale to už je fuk tech 150 korum.
RECON ty máš fakt IQ tykve či co....X800GT je v době vydání karta na dva možná tři měsíce..tak jsem to myslel...nepadlo nikde slovo o 6600GT a tom, že je to karta na dýl. Běž si prosimtě stát frontu na X800GT a nemlať tady prázdnou slámu. BTW o 6600GT jsem napsal, že je zrovnatak na houby jako X800GT, ale alespoň už nějakou práci odvedla...pro méně chápavé vzadu (že RECON) přeložím...lidé se z jejího super výkon těší skoro rok. Z výkonu X800GT se ty budeš zřejmě těšit leda tak na papíře, jestli je to o té dostupnosti pravda. :wink:
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

mě šlo jen o to že při prvním oznámení pár věcí okolo X800GT si tady tlačil 6600GT. Jinak podle tvé logiky bych si musel koupit kartu za 20 000 aby mi vydržela pár měsícu

//edit: Ty si to zase nepochopil, já kupuji kartu ted, chápeš ted ne před rokem a kdo se těšil z výkonu 6600GT je mi v celku fuk.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Recon píše:mě šlo jen o to že při prvním oznámení pár věcí okolo X800GT si tady tlačil 6600GT. Jinak podle tvé logiky bych si musel koupit kartu za 20 000 aby mi vydržela pár měsícu
Znovu opakuju, že já netlačím nic..že jsem neměl v komplu doteď ATI neznamená, že bych si ji tam nestrčil...třeba do AGP bejt X800GT dostupná o málo dřív, ale i teď, tak udělá díru do světa. Tam je situace úplně jiná. Popravdě uvažuju o X800SE, protože ceny hodně klesají a už je za něco lehce nad 5k. Jak je vidět z nabídky mnoha e-shopů, AGP karty hlavně kolem 7k a víc se už jen doprodávají. Karta za 20k je kravina, už z logiky životního procesu takového TOP výrobku je jasné, že jsou to většinou vyhozené peníze z okna.

BTW: sorry za to IQ tykve...ale občas mne tvoje reakce opravdu vytáčí. Je to třeba brát z pohledu nezaujatého.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Recon píše:mě šlo jen o to že při prvním oznámení pár věcí okolo X800GT si tady tlačil 6600GT. Jinak podle tvé logiky bych si musel koupit kartu za 20 000 aby mi vydržela pár měsícu

//edit: Ty si to zase nepochopil, já kupuji kartu ted, chápeš ted ne před rokem a kdo se těšil z výkonu 6600GT je mi v celku fuk.
Dobrá a ty máš zájem o to, aby ti karta vydržela jen pár měsíců? X800GT je už svým způsobem stařeček. Pochop, že ona ti nevydrží ani půl roku. 6600GT dochází dech pomalu také (jsou už výjimky, kde nestačí), ale vydrží taktéž. Pokud kupuješ kompl teď a potřebuješ něco na přežití než se něco vyvrbí nového, co ti opravdu vydrží, tak ti stačí koupit co nejlevněji 6600 non GT s DDR3. To je prostě fakt. Ušetříš prachy, výkon bude dostatečný. X800GT je na pár měsíců zbytečnost. Navíc v nových hrách se mi zdá, že karty od Nvidie mají navrh.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

no já spíš uvažuji o 6800. Nvidie má navrh tot pravda a taky o duvod víc proč i když mám radši ATi udělat změnu. Fakt v tom mám ted chaos, to se ATi povedlo. X800GT jsem skladem nenašel ale na alzasoftu bylo dodání do 3 dnu. Nyní termín neznámí, takže vyprodáno. X800GTO než bude natrhu to bude dlouho, než se dostavý na trh karty 7xxx nižší řady od nvidie je taky nadlouho. Opravdu ted je blbý čas na nakup.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Recon píše:no já spíš uvažuji o 6800. Nvidie má navrh tot pravda a taky o duvod víc proč i když mám radši ATi udělat změnu. Fakt v tom mám ted chaos, to se ATi povedlo. X800GT jsem skladem nenašel ale na alzasoftu bylo dodání do 3 dnu. Nyní termín neznámí, takže vyprodáno. X800GTO než bude natrhu to bude dlouho, než se dostavý na trh karty 7xxx nižší řady od nvidie je taky nadlouho. Opravdu ted je blbý čas na nakup.
víš, ono je možné, že s X800GTO bude situace úplně stejná...bude pár karet, které ani na starej kontinent nedorazí. Opět pouze moje dohady, se kterými možná někdo nebude souhlasit. Ano, je blbá doba na nákup...každá společnost vydává karty jindy, takže zřejmě se bude v příštím půlroce dít pořád něco nového. Výhodou PCIe je dostupnost...AGP je dead a už prostě zřejmě totálně na ústupu. Čekal jsem to tedy později, ale bohužel..zřejmě není zbytí. Pro mne škoda..protože jsem koupil nedávno novej kompl a nechce se mi to měnit. Ikdyž asi budu muset alespoň desku.
blaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

grafika?

Příspěvek od blaster »

mam prave stejny problem...pcecko mam asi novy4mesice taky s AGP a ted fakt nevim jak dal.
bud si koupim X800SE nebo 6600GT ale nejvic se mi libi X800GT to asi vsem.jen ze kdy ta karta prijde i k nam? kdyz by prisla tak kvuli tomu asi i vymenim zakl.desku.ale taky se mi do toho moc nechce. :wink:
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: grafika?

Příspěvek od Meridius »

blaster píše:mam prave stejny problem...pcecko mam asi novy4mesice taky s AGP a ted fakt nevim jak dal.
bud si koupim X800SE nebo 6600GT ale nejvic se mi libi X800GT to asi vsem.jen ze kdy ta karta prijde i k nam? kdyz by prisla tak kvuli tomu asi i vymenim zakl.desku.ale taky se mi do toho moc nechce. :wink:
X800SE je defacto X800GT. Obecnýma specifikacema je podobná. Ale je kapku dražší, ale to by byla i X800GT do AGP, kdyby byla. Jenže, do PCie máš za 6200,- X800 non XL s 12 pipkama a to je už o něčem jiném.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

no tak to jsem další případ, před pár mesíci jsem kupoval procesor a měnil i desku, nenapadlo mě že PCI-E budu tak brzo na trhu likvidovat AGP. No už to tak je hold smůla. Koupím desku a grafiku. Jen ještě nevím jakou. Desku už mám vyhlídlou, jsou dvě jednu z nich vezmu. Horší je to s tou grafikou.
blaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaster »

myslis si ze tedy X800SE je velmi podobna jako GT?
akorat ma min snimku za vterinu.
a rozdil mezi 6600GT a X800SE?
jednu z nich asii koupim a vyprdnu se na tu X800GT.
stejne nikdo nevi kdy prijde a jaka vubec bude.
Darth_Mike
Nováček
Nováček

Budu mit X800GT

Příspěvek od Darth_Mike »

Prave se chystam ze mi dojde za par dnu X800GT.Je suprova 8pipelines,kupuju 256MBovku,pro PCIexpress*16,frekven.-470/980/8 a potrebuje alespon 350W zdroj.Je to odpoved na GF6600GT a je o kapku lepsi nez GF6600GT prave diky 256MB.Ale cenou se taky vyplati-stoji 4700Kč a GF6600GT-pokud vim 5400Kč.Tak kupuju...
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Budu mit X800GT

Příspěvek od Meridius »

Darth_Mike píše:Prave se chystam ze mi dojde za par dnu X800GT.Je suprova 8pipelines,kupuju 256MBovku,pro PCIexpress*16,frekven.-470/980/8 a potrebuje alespon 350W zdroj.Je to odpoved na GF6600GT a je o kapku lepsi nez GF6600GT prave diky 256MB.Ale cenou se taky vyplati-stoji 4700Kč a GF6600GT-pokud vim 5400Kč.Tak kupuju...
omyl...téměř každá 6600GT stojí pod 5k..záleží, kde kupuješ...nebudu se tu trapně opakovat, že kdo tomu rozumí, tak kupuje 6600 non GT s DDR3 s cenou pod 4k, kterou nataktuješ a máš to samé=6600GT. No jinak pak poreferuj, jak jde taktit...co jsem viděl testy, tak je to dost slabota.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Budu mit X800GT

Příspěvek od Recon »

Meridius píše:
Darth_Mike píše:Prave se chystam ze mi dojde za par dnu X800GT.Je suprova 8pipelines,kupuju 256MBovku,pro PCIexpress*16,frekven.-470/980/8 a potrebuje alespon 350W zdroj.Je to odpoved na GF6600GT a je o kapku lepsi nez GF6600GT prave diky 256MB.Ale cenou se taky vyplati-stoji 4700Kč a GF6600GT-pokud vim 5400Kč.Tak kupuju...
omyl...téměř každá 6600GT stojí pod 5k..záleží, kde kupuješ...nebudu se tu trapně opakovat, že kdo tomu rozumí, tak kupuje 6600 non GT s DDR3 s cenou pod 4k, kterou nataktuješ a máš to samé=6600GT. No jinak pak poreferuj, jak jde taktit...co jsem viděl testy, tak je to dost slabota.
už zase :x Snad jsme řekli že se bavíme o kartech v defaultu. To že non GT jde nataktovat na GT je logické ale GT jde ještě víš. Toto nemá logiku. Když koupí non GT koupí slabší kartu. Když ji nataktuje tak má GT, ale když koupí GT a tu nataktuje tak má ještě lepší. Bavme se o kartách v defaultu, žádný nový takty.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

To RECON: kdy proboha pochopíš, že 6600 GT a 6600 non GT s DDR3 jedno jsou a jdou taktovat podobně. Takže rozhodně neplatí, že 6600GT jde taktovat lépe než 6600 non GT s DDR3. To bych to tu už asi po desáté nepsal. Většina lidí tady taktuje, takže bere OC jako nedílnou součást vlastnosti karty. No a hlavně jsem reagoval na to, že pořád tady cpe někdo ceny za 6600GT nad 5k, když to prostě není pravda. Drtivá většina 6600GT je dost pod 5k. Alespoň do PCIe.

BTW: kdo chce X800GT, tak na www.mindfactory.de je jich dost..jen ta cena nějak nesouhlasí. Je dost nad 5k. 179 Euro se mi zdá už poněkud mimo. se někdo snad upsal a nebo jich dostali pět a víc jich mít nebudou. To spíš. :wink:
niatheppe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niatheppe »

to recon: vůbec meridia nechápeš, stejně jako několik lidí tady. Samozřejmě, že každá karta jde taktovat, ale 6600 non GT s DDR3, je prostě podtaktovaná GT verze, za nižší cenu, to znamená pokud se tu všichni oháněte tím, že má X800GT nižší cenu než 6600GT, tak on vám řiká, že se dá jakoby sehnat 6600GT za ještě nižší cenu než je X800GT, je to velmi prosté a jednoduché, nechápu že to tu nedovedete pochopit.

A to už neřešim problém, jestli se vyplatí takové karty dnes kupovat...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“