Dobrej,mám kupovanou Toshibu funguje Ok,jenže když nejedu ze sítě ale z baterie tak baterie se vybíjí postupně se zmenšuje doba kdy ještě můžu fungovat z baterie.Jenže mě windows hlásí že baterka třeba vydrží ještě 30 minut a najednou mě Toshiba klekne,tušim že snad píše že je to vybitý a mám to připojit na síť jinak můřžu přijít o dataa pak ihned se nějak vypne ale svítěji kontrolky.Toshiba jakoby zaparkuje začne blikat kontrolka oranžově a je tmavá obrazovka.
Pak když to bliká a je zhasnutá obrazovka,vemu kabel napájecí a napojím ho do zásuvky (což by se ale asi nemělo když to ještě jako běží).
Rozsvítí se kontrolka no a pak buď rozevřu viko nebo stisknu tlačítko Power a notebook nastartuje asi tam kde minule chcípnul.Čet jsem něco že je to asi nějaká hybernace nebo úsp.režim .Hybernaci jsem u sebe zaškrtlou nikde v rízení spotřeby ani v utiitě od Toshiby asi neviděl.Ještě to nějak prolezu ty nastavení-nechci se v tom nějak vrtat..Je toto chování normální nebo je to na reklamačku?A má se to pak oživovat zavřením a otevřením dvika nebo tím powerem-dělal jsem to powerem tak snad to nebylo špatně?Myslým tim to oživení po tom co to připojím na síť,mám počkat až se baterka trošku nabije a pak se to samo zapne nebo to mám já nějak probudit?Díky za jakékoly náměty protože mě už z toho hrabe a nevim co s tim.Bohužel český manuál je nějaký ošizený a ještě k tomu jako napotvoru mě ho polilo malé děcko takže není ani celý čitelný a v eng tomu nerozumim.Jeden člověk někde na internetu myslym že na Živě mě trvdil že to že si tam jentak píchnu napájení noteboku do zásuvky kdy ještě není notebok úplně vyplý by mě to mohlo něco v něm odpálit.Tak se tady raději ptám,vidím že se tady řešejí dost notebooky.
Mám nový notebook a pár věcí nerozumím.Klekne mě baterka a
Moderátor: Don
- Toshiba
- Nováček
-
- Toshiba
- Nováček
-
No tak lidičky,nikdo neznáte odpověď?
Tak máte někdo notebook,nebo prodáváte?Určitě je tu nějaký znalec na noteboky co mě poví co se mě stalo a zda je to v pořádku.A hlavně mě poví jestly dělám to ,,probuzení powerem dobře'' nebo co a jak mám dělat.
A Zda je to normální chování nebo na reklamačku.Mnohokrát DĚKUJI.
A Zda je to normální chování nebo na reklamačku.Mnohokrát DĚKUJI.
- Dony
- Středně pokročilý
vypada to, ze ten notebook se chova uplne normalne, snad vsechny dnesni notebooky se automaticky hybernuji, kdyz nemaji dost energie z baterek, abys neprisel o data, takze toho se bat nemusis. Neboj se ani pripojovani a odpojovani napajeciho adapteru, kdyby mel uzivatel myslet jeste na to, ve ktere chvili muza, nebo nemuze adapter pripojit, bylo by to docela na palici . Nekolikrat si zkus nait baterku naplno a pak ji bez adapteru pri praci uplne vybit, zmer si u toho cas a kdyby se hodne lisil od toho, co udava vyrobce, zkus to reklamovat.
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... Windows Vista je tady, řekněte "WTF"
- Toshiba
- Nováček
-
To máš asi pravdu,ale myslým že to nebyla hybernace nic se neukládalo ani žádná čára-loading.A hlavně to mám asi i vypnuté,prostě nikde to není zatrhnuté-povolené.Nemohl to být úspor.režim chová se to takhle?
Je to normální?
Jo a jak ty ,,probouzíš" notebok víkem nebo powerem?
Já to dělal powerem,je to bezpečné?
Jo jsem rád že s tím odpojovaním a zapojováním o elelktřiny je to takhle uděláno a je to ok.
Díky konečně někomu za odpověď.Konečně jsem se dočkal SUPER.
Je to normální?
Jo a jak ty ,,probouzíš" notebok víkem nebo powerem?
Já to dělal powerem,je to bezpečné?
Jo jsem rád že s tím odpojovaním a zapojováním o elelktřiny je to takhle uděláno a je to ok.
Díky konečně někomu za odpověď.Konečně jsem se dočkal SUPER.
- kuceraj
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Když je baterka téměř vybitá, tak NTB jde do režimu spánku, ne do hibernace. Při spánku NTB běží (je zaplý), ale s minimálními požadavky na energii. Hibernace ti uloží současný stav windows na disk a NTB se regulérně vypne. Když ho potom spustíš, tak normálně začne bootovat a obnoví uloženou relaci. Hibernaci můžeš zapnout tady: Start - Nastavení - Ovládací panely - Zobrazeni - Spořič obrazovky - Napájení - Režim spánku
Co se týče zapojování adaptéru, tak jak už řekl Dony, tak můžeš zapojovat/odpojovat podle libosti.
Co se týče toho tlačítka a rozevírání víka, tak je jedno kterým zůsobem NTB probudíš. Oba způsoby probouzení NTB jsou naprosto bezpečné.
Jo a k tomu týpkovi ( ) co ti radil na živě jedna rada: ptej se radši na pctuningu ...
Co se týče zapojování adaptéru, tak jak už řekl Dony, tak můžeš zapojovat/odpojovat podle libosti.
Co se týče toho tlačítka a rozevírání víka, tak je jedno kterým zůsobem NTB probudíš. Oba způsoby probouzení NTB jsou naprosto bezpečné.
Jo a k tomu týpkovi ( ) co ti radil na živě jedna rada: ptej se radši na pctuningu ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- Dony
- Středně pokročilý
- Quakes
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš si nastavit všechno co má notebook dělat při poklesu pod určité procento kapacity baterie, máš to v Možnostech napájení v záložce nastavení varování - Akce po varování (jsou tam 2 stupně poklesu).
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM