usb do PCI nejede?!
Moderátor: Eddward
- hudecek.jiri
- Začátečník
usb do PCI nejede?!
Nazdar. Mám pc celeron 600 a deska VIA apollo 133. Potřboval sem usb a tak sem si kopil PCI USB, ale když jej zapojim tak PC vubec nenajede. zkusil sem všechny sloty ale h.... Je nějaká možnost?! Díky za jakékoli rady
Procák: AMD atlon 1800+@3200+ 2,21GHz, Deska: Asus A7N8X-X (uber bios), Ramky: samsung 256MB, Disk: 2x80Gb Maxtor, Grafárna: Jetway Ati RADEON 9550 O/C ultra, Palírna: Liteon
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- hudecek.jiri
- Začátečník
- Butch
- Středně pokročilý
No to je dost širokej pojem. Většina USB 2.0 řadičů již vyžaduje verzi PCI 2.2.hudecek.jiri píše:na novém komplu mě to jede. Je problém pouze u strých desek! Máte někdo na staré desce USB vPCI slotu?!
Ty co podporovaly staré compy se již ve většině případech přestaly dělat.
Někdo si pod starou deskou představí něco pro PI a někdo pro PIII.
Takže musíš zjistit, co máš za verzi PCI a pak nejspíš navštívit nějaký bazar(kde seženeš alespoň usb 1.1 kartu), nebo jestli tu někdo dá link s řadičem co podporuje i starší desky.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- hudecek.jiri
- Začátečník
Starý kompl to jest celeron 600 a 150. Názvy desek fakt neznám! USB jsou 2.0. A nový kompl to jest ten co mám pod tímto textem! Ten link by se mě hodil. Kdyby někdo o nečem věděl tak mě dejte vědět. moc dík
Procák: AMD atlon 1800+@3200+ 2,21GHz, Deska: Asus A7N8X-X (uber bios), Ramky: samsung 256MB, Disk: 2x80Gb Maxtor, Grafárna: Jetway Ati RADEON 9550 O/C ultra, Palírna: Liteon
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
no... a to je to via apollo...
treba jeden z mych asus cusl2
http://www.xbitlabs.com/articles/mainbo ... cusl2.html
jede bez problemu, pac ma PCI 2.2. tvoje VIA apollo 133 ma imho 2.1
treba jako tahle:
http://www.hothardware.com/reviews/SY-6VBA-133.htm
treba jeden z mych asus cusl2
http://www.xbitlabs.com/articles/mainbo ... cusl2.html
jede bez problemu, pac ma PCI 2.2. tvoje VIA apollo 133 ma imho 2.1
treba jako tahle:
http://www.hothardware.com/reviews/SY-6VBA-133.htm
- hudecek.jiri
- Začátečník
- eXp10it
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
USB na starem kompu
...to bude asi neresitelny problem. pred nedavnou dobou jsem taky potreboval USB do stareho kompu a ve dvou prodejnach s HW mi rekli zhruba to same: veskere USB radice do PCI vyzaduji novsi revizi PCI a naopak desky ktere uz maji tuto rev. PCI uz v temer vsech pripadech maji USB intergovany
nakonec jsem to vyresil zcela jednoduse tak ze jsem koupil USB porty na zadni zaslepce s pripojenim na nove desky (o ktere mi mimochodem stejny prodavac tvrdil ze zarucene fungovat nebude protoze by musela obsahovat nejakou dalsi elektroniku) a pripojil jsem ho na piny podle manualu ke stare desce (nejaka pro Pentium 150MHz) protoze ony stare desky mely vetsinou nejakou tu pripravu na USB. jeden port fungoval normalne....druhy celkem nepeknym zpusobem uhorel hned po pripojeni
....bud jsem prehlidl zapojeni pinu a nebo mel prodavac pravdu...kdo vi 

eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
- Jaroslav Sobotka
- Začátečník
-
Rovněž si myslím, že deska bude mít určitě přípravu na USB, stačí se mrknout do manuálu. Jsou k dostání vývody do pozice vedle 3,5 palcové mechaniky. Mají tu výhodu, že jednotlivé konektory jsou odděleny a tak jsou vhodné pro všechna zapojení. Existovaly i vývody z desky do zadní části bedny. Nicméně je možné koupit řadič do PCi USB 1.1. Mohu doporučit řadič od firmy GlobalComputech 1101-20, 1101-40. http://www.g-comp.com/English/Product.p ... List#cat_9. Řadič chodí i na 486. Je však nutné mít naistalován min. WIN98 první vydání. Pokud by bylo potřeba USB 2.0 tak ve stejné desce na druhý pokus (po až tom co tam byla karta U 1.1 a nainstalovaly se tam z instalaček WIN98 ovladače pro USB) "fungovala" karta 1201N-40 od stejného výrobce http://www.g-comp.com/English/Product.p ... duct&pid=8. Ale později jsem tuto kartu zkoušel v ZX98 s Celeronem 500 a karta zde rovněž "šla" i když přenos dat do flašky byl pomalejší, než s USB desky. Karty se dají sehnat, stačí jen zadat do vyhledavače Global Computech a vyjede spousta odkazů
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kód: Vybrat vše
Je však nutné mít naistalován min. WIN98 první vydání.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
- Oneeye_IO
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem o té kartě přemýšlel, že bych ji dal do své PCchips M729 s Ali M1621 Aladdin2-pro, ale jak se na to teď dívám budu se muset poohlédnout po té starší. Kdybyste někdo náhodou věděl jestli nemá integrovaný USB tak napište nemám manuál a bylo by to pro mě lepší (piny na desce sem nenašel
). Dik

PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
PC Chips M729 jsem kdysi měl (někdy roku 1995). Jestli někde najdu v *zipu manual - pošlu (jestli ti jde o tuto kartu). Právě na této kartě jsem měl ten modulek pro USB.Oneeye_IO píše:Já jsem o té kartě přemýšlel, že bych ji dal do své PCchips M729 s Ali M1621 Aladdin2-pro, ale jak se na to teď dívám budu se muset poohlédnout po té starší. Kdybyste někdo náhodou věděl jestli nemá integrovaný USB tak napište nemám manuál a bylo by to pro mě lepší (piny na desce sem nenašel). Dik
Ten manual musí být tutově na internetu. Já mám ještě papírový originál, ale později jsem si stahoval i z inetu.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
- Jaroslav Sobotka
- Začátečník
-
Manuál k desce PCchips M729 je třeba zde: http://www.pcchipsusa.com/download-mainframe.asp a ten vývod pro USB i s popisem je zde: http://moldova.cc/theflash/01.html. Jinak doporučuji podívat se do poradny www.zive.cz a zadat do vyhledávače poradny M726, nebo M729.
- kidd.hombre
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
no ja mel taky jednou PCI USB a fungovalo to v jednom kompu PI a v druhym PI ne, strasne vybiravy, pritom tam bylo, ze to je kompatibilni s PC PI a vys. Nejlepsi moznosti je vyvedst USB z desky (uspesne jsem aplikoval asi na ctyrech PI AT deskach). A nebo vyzkouset PCI usb kartu z cipem od jineho vyrobce.
- Maxtor
- Začátečník
-
No.. tak co ja mam o tomhle problemu z vlastnich zkusenosti okoukano... resil jsem tohle samy u Sitovy karty.. jela, ale padala sit apod... vsiml jsem si specifikace PCI 2.2.. ja mam 2.1.. nakonec vse skoncilo pokusem vymenit sitovku s kamaradem.. jeho uz mi jede v pohode, takze neni co resit.. nicmene ta nova karta se specifikaci 2.2 prosla jednou raklamackou, protoze jak jsem si pozdeji uvedomil, nezvladla napeti v PCI 2 a tak trochu ji to nejak poskodilo..
//edit Wilik - promaz OT, tohle neni bazar
//edit Wilik - promaz OT, tohle neni bazar