Hitachi nebo Seagate???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Snake23
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Hitachi nebo Seagate???

Příspěvek od Snake23 »

Mohli by ste mě poradit jakej koupit HDD??? Rozhoduju se mezi:
Hitachi HDS722516VLST80 160GB S-ATA 8MB a Seagate HDD 160GB SATA NCQ, 9ms, 7200RPM,8MB,SATA/150 NCQ.... Chtěl bych na to HDD mít systém a nechcu ay byl poruchovej!
Tak který???? Díky moc
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Seagate jan na PATA... tzn. volba je jasna.. ber Hitachi..

btw. mohl sis prvni prohlidnout nejaky thready o discich.. kdybys pouzil search zjistil by jsi, ze takovejchhle dotazu jsou tady spousty.. :wink:
A taky jsi sem ten dotaz nemusel hazet vicekrat..
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Hitachi
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Maxtor píše:Seagate jan na PATA... tzn. volba je jasna.. ber Hitachi..

btw. mohl sis prvni prohlidnout nejaky thready o discich.. kdybys pouzil search zjistil by jsi, ze takovejchhle dotazu jsou tady spousty.. :wink:
moje slova. Seagate dřív byly špičky. Teď hodně výrobců je dotahuje. V SATA už sou před ním
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Speedy FX píše:
Maxtor píše:Seagate jan na PATA... tzn. volba je jasna.. ber Hitachi..

moje slova. Seagate dřív byly špičky. Teď hodně výrobců je dotahuje. V SATA už sou před ním
Tohle není zcela pravda a kdyby nebylo IBM tak Hitači stojí furt zah. ale ted ber radši Hitači...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

seagate je špička jenom v počtu vyrobených disků jinak to nikdy špička nebyla je to takovej střed ... společně s WD ...
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Digitaldoom píše:seagate je špička jenom v počtu vyrobených disků jinak to nikdy špička nebyla je to takovej střed ... společně s WD ...
Tak v tomhle se mejlíš jak ... Seagate nikdy nebyl ve všem špička, ale byl na vrcholu ted se na něj usilovně vrací, ale nejvíc jsi vedle s WD které měli vždy lepší pověst než to co uměli zvlášť ted...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

westerny jsou dobrý vždycky byly ... nabízejí dost za příznivou cenu ale stále je to průměr ...

Seagate jsou na tom podobně, špička to nikdy nebyla a strašně topí čímž dost odrazují ...

Maxtor ten má zase velký výkovy v kvalitě ...má serii která je výkonově best of ale co se týče spolehlivosti tak je to děs ...pak má serii co je výkonem hrůza ale zase spolehlivost bezva ...prostě si člověk nevybere...

Hitachi/IBM .... taky dost velké výkyvy ale vždy to byla špička ...a v poslední době je to jasná špička má nejvyšší výkon, jsou tiché chladné spolehlivé prostě jasná koupě ... povedly se :)

Samsungy: trochu neprávem opomíjené přitom se jedná o špičkové disky které na Hitachi třeba nic nestrácejí ...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Digitaldoom píše:westerny jsou dobrý vždycky byly
Tak s tim nesouhlasim.. westerny nejsou a nikdy nebyly dobry disky (nebavim se o SCSI)...
Jinak k tem maxtorum.. vykyvy jsou, to je pravda.. s teplotnima problemamam jsem se u maxtoru nejak moc nesetkaval.. Ale treba nova DiamondMax 10 na SATA je vyborna rada.. takze ted bych se koupe nebal.. Ale i tak doporucuju Hitachi..
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Seagate nebrat, mam ho... :sad:
S WD sem nikdy nemel problemy... 8-)

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Disky Seagate mám od nějakého 96 a vždy jsem byl max spokojenej, ještě ty první co jsem měl furt jedou, třeba tu 15 co používám už asi 6 rokem jsem 4 roky tahal do školy denno-denně jako přenosnej disk v šuplíku bylo neustále 55°C a furt ještě bez problému jede ani nehlásí moc chyb... Ostatní disky jedou ok...

Co bych si asi teď koupil za disk je Samsung, první jsem koupil asi před rokem přítelkyni do compu a je super od té doby jsem ho strkal pár lidem a vždy spokojenost, přitom skoro netopí a je enormě tichej, ať si Mawa říká co chce, ale kam se za takovým hlukem hrabou Hitači...

PS: S tou teplotou to taky není tak exrém zvlášť poslední dobou... TEd moje teploty nevětranejch disků PATA 120 (asi 3 roky stará takže to ještě topili) hřeje na 34°C při zátěži (ted jsem to měřil) max. 38°C a nová SATA 160 (asi rok) 30°C při zátěži 35°C...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše:IBM .... taky dost velké výkyvy ale vždy to byla špička
Špička ve zmetkovitosti. Z 8 IBM 8 do roka a půl kaput. :blee:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

naprosty souhlas... navic hezky topi..
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Mam Seagate a spokojnost nemozem povedat ze by nejak velmi topil.
Ale v druhom PC je Maxtor a ten topi jak svina a este je aj velmi hlucny.
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Snake23
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

WD nebo Hitashi

Příspěvek od Snake23 »

Tak teď su z vás dost na pochybách, každopadně Seagate jsem vyřadil.
Teď se rozhoduju mezi WD SATA II a Hitashi SATA I....
A řeším ještě problém s deskou, nemám totiž desku, která podporuje SATA II - je v tom nějakej problém, kdybych koupil SATA II a připojil ho na desce do SATA I????

A tady jsou ty HDD:
http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=21524
nebo
http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=19568

Záleží mě hlavně na klavitě a tichosti...
Díky
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no ty WD jsu tichý,chladný ale výkonu moc nepobrali (střed) a na to že maj SATAII nemaj NCQ :(

Zato Hitachi SATA je jasná volba ...tichý (až na hlavičky),chladný a maximálně výkonný :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jednoznacne... ber Hitachi.. jo a u SATA II plati zpetna kompatibilita...
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

mam zkušenosti s WD, Seagate a Hitachi

mam dva seagaty, starej 4,2 GB seagate, asi jestarej aspon 6 let a jede do ted bez problémů, pak mam už skroo dva roky Seagate 120GB kterej teď budu prodávat kámošovi. Před pár dny sem si koupil Hitachi 80 GB Sata II NCQ a taky sem zatim spokojenej. ještě sem měl WD 10,2 GB a taky max spokojenost, ta kousky co sem měl si vychvaluju. všechny fungujou jen ten WD už ne, něco tam uvnitř odešlo ,ale asi mim zásahem :oops:
je pravda, že seagaty topí, ale jinak jsou bezvadný. teĎ budu kupovat další Hitachi 80GB SATA II do raidu + k tomu stejnejch disk ,ale s 250GB na data.
doporučim ti hitachi protože jeto teď nej disk podle mě. Seagate, WD a Hitachi patří podle mě k nej diskum, ale momentálně Hitachi vyčnívá
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Snake23
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

NCQ

Příspěvek od Snake23 »

Můžu se zeptat co znamená to NCQ???
Dík
Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

Native Command Queueing
http://en.wikipedia.org/wiki/Native_command_queueing

jinak SATA Seagate ne, hlučné a málo výkonné.
WD nevím, ale obecně jsou wd takový střed.
Hitachi jsou dobré, poměrně tiché a výkonné
podobně jsou na tom Samsung.
Maxtory jsou výkonné a poslední série i relativně tiché, ale docela hřejí.
HP nx7400 EY505ES
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“