Problém se stabilitou karty Inno3d GeForce 6600GT 128MB

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
ratty
Nováček
Nováček

Problém se stabilitou karty Inno3d GeForce 6600GT 128MB

Příspěvek od ratty »

Zdravím všechny, sestavil jsem si nové PC, které za normální práce funguje jako hodinky, avšak při spuštění jakékoliv hry (testováno na NHL 2005, Colin McRae Rally, Warcraft III, Command & Conquer:Generals) anebo 3Dmark05 dochází cca. po 20 minutách hry/testování buď k pádu aplikace (v prohlížeči událostí je zaznamenána chyba Application Error), nebo k restartu PC (v prohlížeči událostí je pak chyba System Error). 3Dmark05 ještě čas od času po provedení Game Testu a CPU testu nezahájí Feature Test, ale zobrazí okno s hláškou "Display window lost focus" a ukončí testy.
Testoval jsem 24 hodin paměť (bez jediné chyby), CPU (též bez problémů) a disky (v pořádku), několikrát jsem reinstaloval systém a zkoušel různé verze Nvidia ForceWare ovladačů, ale nic nezabralo, takže už nevím co dál, ale než se odhodlám grafickou kartu reklamovat, chtěl jsem se raději ještě zeptat, zda se někdo se stejným problémem nesetkal, a kde by mohlo být řešení.

Současná konfigurace PC: ASUS A7V880 (VIA KT880), CPU Athlon XP (Barton) 3000+, DDR 512 MB PC 3200 400 MHz, 2 x Seagate Barracuda 160 Gb ATA, Inno3d GeForce 6600GT 128 MB, Sound Blaster Audigy ZS Platinum, ASUS WiFi-g síťová karta, Modem Microcom InPorte 56k, Windows XP SP2, Nvidia ForceWare 77.72 WHQL,
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Co teploty na GK?
.
ratty
Nováček
Nováček

Re: Holda29 - teploty

Příspěvek od ratty »

Omlouvám jsem, to jsem zapomněl uvést do mého dotazu - karta nebyla nijak přetaktována a dle všech použitých monitorů teploty se karta pohybuje v rozmezí 59 - 76 stupňů, což by neměl být problém
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Zdroj? 300W EC?.....Lost focus me to hlasilo pro prehnanym OC,coz neni tvuj pripad...popr.zkus grafiku v jinym PC..asi je to blbost ale vsechny testy v Prime jedou x hodin?
Mac...
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Tento problém jsem zaznamenal i u jiné karty od InnoVision, zde bylo jediným řešením reklamovat. Teplota grafiky 76°C je dost. Tu s Asus GF 6600GT TOP neudělám ani při 600Mhz. Karta dřív shodí aplikaci než se dostane na takovou teplotu.
Marek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

na starsich agp kartach inno este z roku 2004 spociatku chybala suciastka ktora sposobovala podobnu nestabilitu a nemoznost pretaktovania.Uz som to tu kedysi postoval
Obrázek
suciastka v cervenom chyba a vyzera to ako to v modrom.Skontroluj ci ju tam mas ,aby si vylucil tento problem.Ale nove by mali byt uz v pohode(teda su, sam jednu mam).Aky mas datum vyroby?je tam nalepka a je na nej tyzden/rok.
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Uplne stejnej problem mam ja, akorat s MSI NX6600 Diamond, taky nevim cim to je. :sad:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tak jsem aktivoval cidlo, pustil 3DMark, nastavil sem 1280x1024 2AA 4AF a pustil sem test 3x za sebou, bohuzel dojelo to jen k testu Battle of Proxycon a pak 3D mark spadnul, podival sem se teda hned na teplotu a svete div se, jenom 61 stupnu(mno jenom, cekal sem ze se bude prehrivat), takze teplotou to opravdu asi nebude.A navic je zajimavy, ze moje karta od MSI, dela ty same problemy jako rattyho karta od Inno.Takze v tomto pripade pravdepodobne neplati, ze by to mohlo byt zpusobeno kvalitou a provedenim znacky Inno, o ktere je dost mluveno ve spatnem.Tady se bude jednat o jinou chybicku, ale jaka to je :sad:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
ratty
Nováček
Nováček

Příspěvek od ratty »

To Marek: Světe div se, ale ta součástka tam opravdu chybí!!! Teď jsem na to koukal jak bacil do lékárny, a vámi uváděné místo je opravdu prázdné. Takže to je asi zralé na reklamaci, že? Na nálepce je 26/2005

To Godlike: Zdroj je Fortron 350W. Co to je prosím Prima (nebo Prime)? Napište prosím případně odkaz, kde to stáhnout.

To ALL: Omlouvám se za tyto pravděpodobně hloupé dotazy, ale já totiž do teď fungoval na stařičkém Duronu 900 Mhz a Geforce 4 MX400, takže nemám s těmito high-end kartami žádné zkušenosti. Jaký třeba používáte software na monitorování teploty na GK? A jak je spolehlivý teplotní monitor v NVidia ovladačích? Díky
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Prime95 ... otestuje stabilitu CPU info najdeš tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=741

Teplotu monitoruju v RivaTuneru ... stáhneš tady http://downloads.guru3d.com/download.php?id=13 (Dá se přes něj i taktovat)
Goldnoob team proud member!
ratty
Nováček
Nováček

Teplota

Příspěvek od ratty »

Tak jsem teď kontroloval teplotu v průběhu 3dMark05, a vylezla až na 81 stupňů, to už je asi hodně až mnoho, že?
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Teplota

Příspěvek od Jackiii »

ratty píše:Tak jsem teď kontroloval teplotu v průběhu 3dMark05, a vylezla až na 81 stupňů, to už je asi hodně až mnoho, že?
Ja mam pri 3D marku 05 skoro 85stupnu takze zase tak moc to neni :roll:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
P.Matuska
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P.Matuska »

z osobni zkusenosti vim, ze INNO3D ma problem s chlazenim
kamko
Nováček
Nováček

Příspěvek od kamko »

Mal som presne tento isty problem s touto istou kartou rev.01 dal som ju reklamovat a prisla my rev.02 ktora uz mala spominany mosfet a karta bezi naprosto spolahlivo 576/1140.Ta prva bezala dobre len ked som ju podtaktoval 465/800 a nakolko nebezala v medziach udavanych vyrobcom mi ju aj reklamovali.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ratty píše:To Marek: Světe div se, ale ta součástka tam opravdu chybí!!! Teď jsem na to koukal jak bacil do lékárny, a vámi uváděné místo je opravdu prázdné. Takže to je asi zralé na reklamaci, že? Na nálepce je 26/2005

To Godlike: Zdroj je Fortron 350W. Co to je prosím Prima (nebo Prime)? Napište prosím případně odkaz, kde to stáhnout.

To ALL: Omlouvám se za tyto pravděpodobně hloupé dotazy, ale já totiž do teď fungoval na stařičkém Duronu 900 Mhz a Geforce 4 MX400, takže nemám s těmito high-end kartami žádné zkušenosti. Jaký třeba používáte software na monitorování teploty na GK? A jak je spolehlivý teplotní monitor v NVidia ovladačích? Díky
Tak ja tam tu soucastku mam a dela to tak i tak.Reklamace nedopadla uspesne, poradily mi zvysit napeti na agp, tak to zitra vyzkousim.
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

měl sem podobnej problém s 9800 pro. několikrát sem ji reklamoval a zkusil i jinýho výrobce. ze začátku ale pomohlo snížit clock procesoru na 2,4. ale problém byl jen u mě. na sestavě s AMD to jelo jak hodinky
a teď právě uvažuji o koupi 6600GT. ale nevim.. od inno3D? měl sem od nich svou první (5200fx) a to chlazení, ikdyž aktivní, tak nic moc. co potom u takovýho děla jako je 6600GT?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“