Můžu přeinstalovat Win XP home OEM?
Moderátor: Loki5567
- LUFE4
- Nováček

Můžu přeinstalovat Win XP home OEM?
Můžu přeinstalovat Win XP home OEM? Mám zavirovanej
compl v servisu mi řekli že to mám přeinstalovat nebudu mít problém s aktivací?
Gigabyte K7 Triton FSB400/DDR400/AGP8x
AMD Athlon XP 2100+
Tornado Geforce 2MX 64MB 256MB RAM DDR Audigi ES Plextor PX-116A48x/16x
ASUS CRW-5232AS 52x/32x/52x
Creative T-5400 Microcom InPort Home
AMD Athlon XP 2100+
Tornado Geforce 2MX 64MB 256MB RAM DDR Audigi ES Plextor PX-116A48x/16x
ASUS CRW-5232AS 52x/32x/52x
Creative T-5400 Microcom InPort Home
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja bych rek ze by v tom bejt problem nemel - logicky s timhle musi Microsoft pocitat.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- LUFE4
- Nováček

- Shit
- Odborník PCT

- Slezman
- Středně pokročilý

platí to i pro změnu HDD? Například když disk fyzicky odejde a jinak vše zůstane při starém..Shit píše:Stačí si vyzálohovat soubor "wpa.dbl" v adresáři syst.32 před formátem a pokud je stejná konfigurace HW, stačí ten soubor ze zálohy po reinstalaci woken zaměnit a nepotřebuješ se MS doprošovat s aktivací...Utility typu TweakXP pracují na stejném principu.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle zakona bude zalezet na tom jestli jsi ten OEM kupoval k disku nebo celemu pocitaci pak by to melo bejt nelegalni - ale kdyby to udelali v servisu...Slezman píše:platí to i pro změnu HDD? Například když disk fyzicky odejde a jinak vše zůstane při starém..
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.

- Slezman
- Středně pokročilý

podle žádnýho zákona, ale podle OEM licence je to takhle: Mohl jsem to kupovat k čemukoli, co Microsoft definoval jako neperiferní zařízení. V okamžiku instalace je ale systém svázán s základní deskou a dalším vybraným HW. Ta věc, se kterou jsi to kupoval už s tím spojená být nemusí, na to jsem se schválně ptal. To je přece logické, nebudu kvůli možnému zániku OEM licence opatrovat myš nebo disk jako oko v hlavěDon Martinez píše:Podle zakona bude zalezet na tom jestli jsi ten OEM kupoval k disku nebo celemu pocitaci pak by to melo bejt nelegalni - ale kdyby to udelali v servisu...Slezman píše:platí to i pro změnu HDD? Například když disk fyzicky odejde a jinak vše zůstane při starém..
Mě jde tedy o to, jestli když mi prostě odejde disk a dám to na novej, jestli při netové aktivaci projdu nebo ne
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Shit
- Odborník PCT

Ne - píšu "stejná konfigurace HW".Slezman píše:platí to i pro změnu HDD? Například když disk fyzicky odejde a jinak vše zůstane při starém..Shit píše:Stačí si vyzálohovat soubor "wpa.dbl" v adresáři syst.32 před formátem a pokud je stejná konfigurace HW, stačí ten soubor ze zálohy po reinstalaci woken zaměnit a nepotřebuješ se MS doprošovat s aktivací...Utility typu TweakXP pracují na stejném principu.
Výměna vadného HDD je naprosto legální operace... i u OEM.Don Martinez píše:Podle zakona bude zalezet na tom jestli jsi ten OEM kupoval k disku nebo celemu pocitaci pak by to melo bejt nelegalni - ale kdyby to udelali v servisu...Slezman píše:platí to i pro změnu HDD? Například když disk fyzicky odejde a jinak vše zůstane při starém..
Na 99,9% projdeš - pokud ne, tak to telef. aktivace na 100% jistí.Slezman píše:Mě jde tedy o to, jestli když mi prostě odejde disk a dám to na novej, jestli při netové aktivaci projdu nebo ne