Ahoj,já i kámoš dále švagr a kolega v práci řešíme všichni jeden a ten samý problém.Máme tyto op.systémy Windows XP Home s dodaným SP2 a pak také Windows XP Professional XP SP2.
Jde o to že máme někdo přímo na zákl.desce v USB portu nebo v přídavných USBčkách vpředu v panelu nebo vzadu na PCI USB kartě-připojené USB zařízení jako čtečka pam.karet nebo připojíme dig.foťák nebo jiné zařízení.Většinou je problém jen se čtečkou koelgovy mizí i dig.foťák který je připojený ale po vypnut pc azapnutí už tam stejně jako čtečka není.Jde o to že když zapneme pc čečka se sama neukáže buď ji musíme znovu zandat a vyndat aby se oběvila,nebo kolega z práce ji musí přeinstalovat nechat zaplou a restartovat pc apodobně.Nebo kámošovy dělá že i když už se tam ukazovala a ovladače tam má originální z cd,tak po vypnutí a zapnutí pc ji tam nevidí a pc mu hlasí nalezen nový hardware.Prostě i když ji tam máme ve windows zobrazenou po dalších zapnutích už tam většinou sama není a musíme ji tam ,,dostat´´.
Co s tím?Ovladače,špatné nastavení něčeho nebo stačí jen někde něco zatrhnout,prosíme o rady.Problém je že i já jsme se to pokoušel vyřešit ale nevyřešil jsme to.Od přeinstalace systému zkoušení ovladačů až po nastavení v Bezpečně odebrat hardware,jen jsme zkoušel opatrně,ale i tak žádný efekt.Máte někdo nějaký tip,pokuď ano a zaručený moc děkuju už předem.
Mizící USB zařízení,např:čtečka pamět.karet-nic mě nepomohlo
- Pavloš
- Začátečník
-
- Butch
- Středně pokročilý
Podobně se mi chovala čtečka Sandisk 8in1.
Občas zmizely disky(sloty na karty zobrazené ve správci písmeny)
Musel jsem jí vypojit a znovu zapojit. Někdy pomohl až restart pc.
Stejně se chovala i na jiném pc a drivery nepomohly.
Jedinné co docela pomáhalo bylo, jí zapojovat až po staru win a to jen když bude potřeba. Aby proste nebyla zbytečně zapojená když jí třeba týden nepotřebuji.
Momentálně ji již nepoužívám vzhledem k integrované čtečce v Aerocool panelu.
Občas zmizely disky(sloty na karty zobrazené ve správci písmeny)
Musel jsem jí vypojit a znovu zapojit. Někdy pomohl až restart pc.
Stejně se chovala i na jiném pc a drivery nepomohly.
Jedinné co docela pomáhalo bylo, jí zapojovat až po staru win a to jen když bude potřeba. Aby proste nebyla zbytečně zapojená když jí třeba týden nepotřebuji.
Momentálně ji již nepoužívám vzhledem k integrované čtečce v Aerocool panelu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Pavloš
- Začátečník
-
Díky za snahu ale toto dělat furt no...
Vím že kdysi jeden machr ke mě přišel a něco udělal a fungovalo to a hlavně nemizely ty zařízení na USB např.čtečka.
.Jenže pak po kompletní instalaci na čisté pc nevím co kde nastavit...
Ten člověk kterého jsem moc neznal se pak odstěhoval ani nevím kam a telefon nic na něj nemám,takže nevím.
Přeci by měla všechna USB fungovat dobře a nejen některá USB a některé čtečky pam.karet apodobně.
Netrápí to mne ale jak jsem psal více lidí.ŠKoda že někdo neví,jak na to.
Vím že kdysi jeden machr ke mě přišel a něco udělal a fungovalo to a hlavně nemizely ty zařízení na USB např.čtečka.
.Jenže pak po kompletní instalaci na čisté pc nevím co kde nastavit...
Ten člověk kterého jsem moc neznal se pak odstěhoval ani nevím kam a telefon nic na něj nemám,takže nevím.
Přeci by měla všechna USB fungovat dobře a nejen některá USB a některé čtečky pam.karet apodobně.
Netrápí to mne ale jak jsem psal více lidí.ŠKoda že někdo neví,jak na to.
- Butch
- Středně pokročilý
Muzes zkusit
Ovladaci panely/system/hardware/spravce zarizeni/
tam najdes ctecku nebo jeji "disky"
vlastnosti/zasady - optimalizovat pro vykon.
Ale nemusi to byt ono. Vestinou to pomaha k vetsi rychlosti.
Nebo zkus take ve spravci zarizeni najit usb rozbocovac a prenastavit rizeni spotreby..ale to malokdy pomaha.
Ovladaci panely/system/hardware/spravce zarizeni/
tam najdes ctecku nebo jeji "disky"
vlastnosti/zasady - optimalizovat pro vykon.
Ale nemusi to byt ono. Vestinou to pomaha k vetsi rychlosti.
Nebo zkus take ve spravci zarizeni najit usb rozbocovac a prenastavit rizeni spotreby..ale to malokdy pomaha.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06