Takže se rozoduji ke koupi Hardisku, samo by to bylo SATA, nejspíš osvědčené 7K250 (mimochodem bude to 80 GB) Ale nemohl jsem se nezamyslet nad SATAII řešením. Zajímalo by mě nejdřív, jestli je pravda co se říká, že výrobci začli chrlit nedolaĎené SATAII disky, nebo kec (Ale 7K80 je toho asi důkazem). A je lepší řešit SATAII teĎ řadičem a pak deskou, nebo koupit SATA a ušetřit do budoucna ?
Děkuji za názor !
SATA vs SATAII - lze sehnat někde řadič ?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- spirit64
- Mírně pokročilý

- Yopi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: SATA vs SATAII - lze sehnat někde řadič ?
Nejlepší je koupit si SATA II (stojí o pár korun navíc, proti SATA I) a řešit to připojením na klasické SATA I. To bude chodit taky. V okamžiku, kdy si pořídíš desku se SATA II, tak se použije SATA II (konkrétně Hitachi se musí přepnout utlilitou od výrobce)... Kupovat řadič extra kvůli SATA II je pitomost...spirit64 píše:A je lepší řešit SATAII teĎ řadičem a pak deskou, nebo koupit SATA a ušetřit do budoucna ?
A nebo přejdou na SATA...Yopi píše:Uz jen kvuli tocivym mechanikam tam zustane IDE.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- spirit64
- Mírně pokročilý

Re: SATA vs SATAII - lze sehnat někde řadič ?
jj, MSI už asi před půl rokem dělá takové SATA combo, ale ČR ani prdTomV píše:A nebo přejdou na SATA...Yopi píše:Uz jen kvuli tocivym mechanikam tam zustane IDE.
- Anduril
- Začátečník

Samozřejmě že fungujou...a to i naopak...akorát se prostě nevyužijou případné výhody lepší rozhraní/disku..ale pojede to.
Kupovat SATA II řadič je blbost, zvláště když ho připojíš přes PCI sběrnici...Navíc SATA II řadiče jsou dost drahé a v čr jsem zatím žádný neviděl (ale už jsem se nějaký měsíc nedíval).
Kupovat SATA II řadič je blbost, zvláště když ho připojíš přes PCI sběrnici...Navíc SATA II řadiče jsou dost drahé a v čr jsem zatím žádný neviděl (ale už jsem se nějaký měsíc nedíval).
HP nx7400 EY505ES