Stíny u LCD za písmeny a kurzorem myši.
Moderátor: maXXmilian
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

Stíny u LCD za písmeny a kurzorem myši.
Mám problém s LCD Acer 1711. Obraz mi dělá stín, ne , že by se mazal, při prudkém pohybu, ale všechny písmena vypadají jako kdyby mněly za sebou stín a nejvic to je vidět u černého pozadí a bílého kurzoru myši... Potřeboval bych poradit co s tím..
Mám VGA: GeForce2 MX400
Mám VGA: GeForce2 MX400
- Butch
- Středně pokročilý

Buďto má tvoje grafická karta tak špatnej signál, že LCD nedokáže zaostřit nebo máš zapnutou funkci cleartype...což je na LCD pěknej humáč.
Zkus manuálně zaostřit nastavením phase...osd monitoru te nasmeruje.
A taky se mkrni, jestli nemáš nastavenou tu funkci cleartype
pravý click na plochu/vlastnosti/vzhled/efekty/používat metody vyhlazování hran u rastrových písem
Vzhledem k shit grafické kartě, bych to viděl asi na ní. Ale nic za to nedáš, když zkusíš to co píši výše.
Zkus manuálně zaostřit nastavením phase...osd monitoru te nasmeruje.
A taky se mkrni, jestli nemáš nastavenou tu funkci cleartype
pravý click na plochu/vlastnosti/vzhled/efekty/používat metody vyhlazování hran u rastrových písem
Vzhledem k shit grafické kartě, bych to viděl asi na ní. Ale nic za to nedáš, když zkusíš to co píši výše.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Oldboy
- Začátečník

Jak napsal Butch
Tutáč, lahváč, zavináč, že příčina bude v té grafice, setkal jsem se jednou s touto kartou z produkce Inno3D a ta dokázal rozmazat obraz i na starém CRT, které už dávno neostřilo...
Cokoli koupíš za levnou grafiku ze současné nabídky bude mít lepší obraz ve Win a většín výkon ve 3D....
Tutáč, lahváč, zavináč, že příčina bude v té grafice, setkal jsem se jednou s touto kartou z produkce Inno3D a ta dokázal rozmazat obraz i na starém CRT, které už dávno neostřilo...
Cokoli koupíš za levnou grafiku ze současné nabídky bude mít lepší obraz ve Win a většín výkon ve 3D....
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

- Butch
- Středně pokročilý

Totálně nejlevnější grafika, kterou má asi cenu kupovat a která má alespoň 3x větší výkon než tvoje současná je třeba toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31710SS_Rambo píše:Ale kde na ní vzít??
Sice je to totální low end a z levných bych spíš šel do nějakého R9550:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27632
Ale kolem toho tisíce nic lepšího neseženeš.
BTW musíš mít ale desku alespoň AGP verze 2.0..tj minimálně AGP4x
Pokud máš něco staršího, kde je AGP 1.0..tj. rychlost AGP 1-2X, tak je jedinná možnost nějaká FX5200.
Vzít třeba z brigád...jsi student ne? Neříkej, že nevyšetříš 1200Kč.
Zkusil jsi se podívat na to cleartype?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

S deskou bych velký problém neviděl. Mám zatím ASUS A7V333, ale ten by chtěl taky vymněnit..Butch píše:Totálně nejlevnější grafika, kterou má asi cenu kupovat a která má alespoň 3x větší výkon než tvoje současná je třeba toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31710SS_Rambo píše:Ale kde na ní vzít??
Sice je to totální low end a z levných bych spíš šel do nějakého R9550:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27632
Ale kolem toho tisíce nic lepšího neseženeš.
BTW musíš mít ale desku alespoň AGP verze 2.0..tj minimálně AGP4x
Pokud máš něco staršího, kde je AGP 1.0..tj. rychlost AGP 1-2X, tak je jedinná možnost nějaká FX5200.
Vzít třeba z brigád...jsi student ne? Neříkej, že nevyšetříš 1200Kč.
Zkusil jsi se podívat na to cleartype?
- Anduril
- Začátečník

- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

Ty stíny za kurzorem jsou i v jiných aplikacích a hrách, prostě jsou všude a i za textem.Anduril píše:Já mám taky stíny - na ploše a pod kurzorem, je to nastavení win xp![]()
Nevyžádané stíny mi dělalo trafo stolní lampičky, kolem kterého šel kabel k lcdčku. No a pak taky záleží na té grafice, starší GeForce (3 a nižší) neměly moc dobrou kvalitu obrazu...
A navíc je na LCD na levé sttaně tak 5mm od kraje proužek, který je tmavěí a tlustý je tak 1mm
- buritos
- Nováček

-
Stíny
Mám od úterý LCD Benq FP91GX,a hází stíny celého otevřeného okna.Grafiku mám GF4 MX440+8x,AGP 8x 64MB DDR 128bit.Myslíte,že tohle dělá grafika?Lze to nějak nastavit,aby to fungovalo s touto grafikou nebo bude nutná výměna grafika za lepší.Někdy stíny zmizí a obraz je vpořádku,ale po chvíli se opět objeví.
Díky za rady.
Díky za rady.
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

Mně pomohlo vyhodit prodlužovačku k LCD, to byl totální šrot, tenká a nestíněná i bez feritu
Ale na G2 mi to jelo v pohodě, ale když jsem mněl o kámoše půjčenou G4MX440 tak to byl hnus, ale totální... A te´d na FX5200 mám stejný možná lepší obraz než na G2...
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já měl "Sparkle GF4400Ti" a obraz stejný jako na "MSI GF2Ti". Teď mám "Leadtek GF6600" a ten, má na mém "Acer LCD" skutečně ostřejší obraz, i barvy se zdají být živější, mám to odzkoušeno.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
- Wuuduu
- Středně pokročilý

MX/MX400/MX200 boli vydy zname svojou neskutocnou nekvalitou obrazu.
Pred milion rokmi som mal ddoma dve po sebe, na obraz tej druhej sa nedalo pozerat - pure hnus.
Pred milion rokmi som mal ddoma dve po sebe, na obraz tej druhej sa nedalo pozerat - pure hnus.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mladá koupila monitor a taky jim to házelo tzv. duchy, tak jsem jim poradil dát doprdele prodlužku na monitor a od tý doby v pohodě... většinou to bývá buď dlouhým káblem, kterej je pak stejně smotanej za monitorem a nebo tím, že kábl vede kolem nějakýho zdroje el.mag. záření a tím se obraz zkresluje... možná by to mohlo být i způsobený "zlomeninou" kabelu jak je tomu u síťových UTP... dochází tam pak k odrazům a tím pádem k tvz. ozvěnám
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- buritos
- Nováček

-
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jí to právě na CRT jelo uplně v pohodě a pak na LCD se objevili dušiJendaLinda píše:Ty levné prodlužky jsou naprosto nepoužitelné. Duchy dělají i na CRT.
tak to je pak problém.. nevedeš kabel kolem nějakýho zdroje el-mag. záření? (třeba trafo od lampičky, zesilovač nebo něco podobnýho) že by ti to rušilo signál v kabelu někde po cestě, nebo se podívej jestli ten kabel není někde nalomenej... jinak asi půjde o špatnej kus a budeš muset přistoupit k reklamaciburitos píše:Tak jsem monitor zapojil napřímo do zásuvky a dělá to pořád.A grafickou kartou to asi nebude,když už při zapnutí monitoru(ještě není zaplý comp),kdy naskočí logo Benq je už vidět stín toho loga na právé straně.
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda