Střihová karta nebo řadič FireWire?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Smook
Nováček
Nováček

Střihová karta nebo řadič FireWire?

Příspěvek od Smook »

Dobrý den , nedávno jsem si koupil novou kameru (digitální) a celkem mě uchvátili možnosti editace videa na PC. Má dotaz ohledně střihových karet s Firewire rozhraním Jaký je rozdíl mezi ní a řadičem FireWire. Dosavadní video jsem do PC dostával pomoci USB a zpracovával softwarem UNLEAD VIDEOSTUDIO 9 a progam jsem si velice oblíbyl, jen převod trvá velice dlouho. Urychlí se koupí střihové karty? Nebo je lepší si pořídit lepší CPU a řadič FireWire?
Předem díky za odpověď.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to zalezi na tom, jak se cemu rika, "strihove" karty obvykle na sobe maji krome firewire i DV cip na pravod z/do analogoveho signalu, takze na nich muzes pracovat i s beznou analogovou kamerou (videem, nebo jakymkoliv zdrojem videosignalu), firewire radic umi pracovat jen s digitalnimi daty z dig. kamery (firewire zarizeni).
Zalezi na tobe, pro co se rozhodnes (moznosti pouziti/cena)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Střihové karty hlavně mají vlastní procesor, který umí předchroustávat efekty a plno dalších věcí. Nejsou potom takové nároky na CPU, což je ale v dnešní těžce předimenzované době celkem fuk. Já osobně používám už pár let úplně obyčejný FW řadič od Kouwellu asi za pět stovek.
vss Vodnik DrC+ (kp)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“