X800 GT
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- spirit64
- Mírně pokročilý
- Meridius
- Středně pokročilý
-
jenže....ono je opravdu důležité to "o něco později" ..ikdyž "o něco později" bych považoval tak max půl roku...ne skoro rok a pokud se potvrdí i ty fámy o tom, že je to jen omezené množství, tak nevím...udělat limitovanou edici za super cenu umí kdokoliv jiný taky. Podle mne tím ATI nic neukázala, jen plácla do vody. Karta dobrá, jen se mi zdá, že na to, že už tu nějaký ten den je, tak by mohla být taky někde skladem, což teda zrovna není. Možná budou víc skladem ty lehčí verze s DDR.spirit64 píše:a já si myslím že X800GT i přes vaše názory, že si můžu za další 2k už koupit 12 pipelinový X800, drží svoje místo pevně a neúprosně, rozhodně tím 6600 vysvětlil že i Ati umí dělat (o něco později, ale přece) dobré karty za dobré ceny.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Slezman
- Středně pokročilý
2Meridius: souhlas, začínám pozorovat zajímavý syndrom u ATI příznivců: sebeutěšování, ať už o rok opožděnými kartami, nebo zatím neexistujícími novými kartami. Zajímavé, jak se dokážeme takhle ztotožnit se značkou.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- spirit64
- Mírně pokročilý
- no-X
- Středně pokročilý
Tohle je to "sebeutěšování"
Oddly enough, even though the X800GT got incredible resentment from the majority of our readers, the fact is that ATI sold a ton of chips in a very short period of time. So much so that Tier 1 partners are having trouble securing more chips, which is probably the primary reason why X800GTO showed up on the radar. A few Tier 1 guys that we all know and love are actually countering the X800GT with extremely favorably clocked 256MB X800 vanilla cards instead. An X800 vanilla running at say, 800MHz memory clock would still not be able to match the memory bandwidth of a near-1000MHz GDDR3 X800GT, but the additional pipes give it a much better fill rate. More details on that in the near future as well...
Anandtech
Oddly enough, even though the X800GT got incredible resentment from the majority of our readers, the fact is that ATI sold a ton of chips in a very short period of time. So much so that Tier 1 partners are having trouble securing more chips, which is probably the primary reason why X800GTO showed up on the radar. A few Tier 1 guys that we all know and love are actually countering the X800GT with extremely favorably clocked 256MB X800 vanilla cards instead. An X800 vanilla running at say, 800MHz memory clock would still not be able to match the memory bandwidth of a near-1000MHz GDDR3 X800GT, but the additional pipes give it a much better fill rate. More details on that in the near future as well...
Anandtech
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Meridius
- Středně pokročilý
-
a co jako? Mne hlavně zaujal název odstavce....."X800GT sold out"...a tak to bude pokračovat..další řada X800GTO brzy sold out....X800GTIX a já nevím co ještě sold out..do ČR se to ani nedostane...možná pár kusů. Viz např X800 non XL do AGP...karty existují, jsou normálně ve výrobě, ale v ČR není k dostání žádná krom Gigabyte s 128 bitovou sběrnicí. Tomu říkám opravdu marketing. Pro mne je důležitý, jestli je karta v dostatečným množství k dostání tady a za kolik a kdy. Já cokoliv jsem od ATI chtěl, tak k dostání nebylo. No a v případě GT..v alzáči....1kus na cestě.no-X píše:Tohle je to "sebeutěšování"
Anandtech
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- no-X
- Středně pokročilý
Člověče, ty mě bavíš. Zase slovíčkaříš a děláš závěry z nadpisu, místo aby sis přečetl obsah. Pak by ti došlo, že X800GT je tak úspěšná, že se během prvních týdnů z velké části vyprodala (60.000 čipů!) a ATi ji nahradí GTO verzí, která bude mít ještě lepší poměr cena/výkon. Jinak X800GT stále dostupná je a kdo chce, může si jí snadno koupit.Meridius píše: a co jako? Mne hlavně zaujal název odstavce....."X800GT sold out"...a tak to bude pokračovat..další řada X800GTO brzy sold out....X800GTIX a já nevím co ještě sold out..do ČR se to ani nedostane...možná pár kusů. Viz např X800 non XL do AGP...karty existují, jsou normálně ve výrobě, ale v ČR není k dostání žádná krom Gigabyte s 128 bitovou sběrnicí. Tomu říkám opravdu marketing. Pro mne je důležitý, jestli je karta v dostatečným množství k dostání tady a za kolik a kdy. Já cokoliv jsem od ATI chtěl, tak k dostání nebylo. No a v případě GT..v alzáči....1kus na cestě.
Zatím ti to tvoje věštění moc nevycházelodo ČR se to ani nedostane...možná pár kusů.
Fakt by mě zajímalo, co si dokazuješ tím, že pořád srážíš úspěšnou a výhodnou kartu
- Meridius
- Středně pokročilý
-
- spirit64
- Mírně pokročilý
ach jo meridius, uvidíme co bude až bude Ati nadále produkovat X800GT ze zbytkových čipů a dost lidí na ni přejde, a sold-out pořád ne a neMeridius píše:Achjo no-x....uvidíme kolik bude těch tvých GTO a jak budeš mluvit potom, co opět bude někde sold out.
// Jestli jsi to ještě nepochopil ,v tomto threadu se nikdo nesnaží zatratit nvidiu, jen tu jde o to, že teď přišlo něco výrazně lepšího než 6600 a rozumní si na to přispějí, tím se stává 6600 s GDDR3 vlastně takovou jakousi zatracenou, protože 1k nebo ani ne si přispěje dost lidí
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
2 NO-X: Je někde teď u nás k sehnání X800GT s 256MB za nějakou rozumnou cenu pod 5 tisíc? A existuje vůbec GT i od jiné značky než Sapphire? Jenom se ptám...
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
- no-X
- Středně pokročilý
Já sleduju prakticky jenom czechcomputer a prusa-computer (kamennej obchod u nás v Budějcích). Na czc je ještě minulý týden měli, teď už jen 128MB verze a p.c. nabízí X800GT 256MB od HISu za 5100 s daní, případně 128MB verzi za 4200.Delarge píše:2 NO-X: Je někde teď u nás k sehnání X800GT s 256MB za nějakou rozumnou cenu pod 5 tisíc? A existuje vůbec GT i od jiné značky než Sapphire? Jenom se ptám...
http://www.prusa-computer.cz/02.htm
Když to dokážou sehnat i v takovýmhle shopíku, musí být k dostání i jinde
- byp[NiNR]
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele nechcu se do tebe navážet, ale asi o marketinku nic nevíš... protože jediný a hlavní a nejduležitější cíl marketingu je prodat..... bože můj co ješte by si mohla ati více přát než vyprodané zásoby? Ja tedy před ATi smekám....Meridius píše:..."X800GT sold out".... další řada X800GTO brzy sold out.... X800GTIX a já nevím co ještě sold out... Tomu říkám opravdu marketing...
Má Xbox, má velký podíl v NTB (jak všichni ví tohle odvětví jde nahoru o hodně více než desktopy), dokaže prodat šroty... tedko jsem zvědav jestli umí i něco pořádně navrhnout....
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
nějaká i5ka + SSDčko:)
- Recon
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
2Meridius: Tak aby jsi to správně pochopil každy si kartu netaktuje. Někdy není duvod. Takže tu netlač zas 6600 non GT. Mluvíme o kartech v defaultu, žádný taktování kapišto. Je sice pravda že nataktovat jde každá ,jedna více druhá méně ale bavme se pořád o defaultu.
Já uspěch ATi přeju ale jinak poslední dobou dostává pěkně na prdel od nvidie.
Já uspěch ATi přeju ale jinak poslední dobou dostává pěkně na prdel od nvidie.
- no-X
- Středně pokročilý
Re: grafika?
X800SE bude 6600GT docela blízko. Má dvě výhody a dvě nevýhody. nevýhody: cena, hlučnější větráček při vyšších otáčkách. Výhody: každou přetaktuješ na úroveň X800GT, i výš, mnoho kusů jde i na úroveň X800XT-PE (samozřejmě máš pořád 8 pips). Druhá výhoda je 256MBblaster píše:jeste jednou se chci zeptat...
rozdil mezi 6600GT a X800GT je docela velky...
ale co X800SE a X800GT ??
jinak bych musel menit desku a to se mi moc nechce
- Ra-Sh
- Nováček
-
X800RX
našel jsem na jednom shopu v Německu tuto kartu:
Club3D Radeon X800RX
ná stránkách výrobce http://www.club-3d.nl je uvedena tato specifikace:
Memory: 256MB; Type GDDR3; Interface 256BIT; GPU 475 MHz;
Memory 980 MHz; DVI DUAL DVI; TV-Out Yes; Video-in No
Ramdac 400MHz; OpenGL 2.0; DirectX 9.0; PixelPipelines 8
vypadá to jako X800GT, je to možný ? ten otazník tam uvádím proto, že je
k dodání do 24 hodin, což se o jiných říct nedá jak je uvedeno výše.
Nebo od tohoto výrobce nic nebrat ?
Díky za nějakou odpověď.
Club3D Radeon X800RX
ná stránkách výrobce http://www.club-3d.nl je uvedena tato specifikace:
Memory: 256MB; Type GDDR3; Interface 256BIT; GPU 475 MHz;
Memory 980 MHz; DVI DUAL DVI; TV-Out Yes; Video-in No
Ramdac 400MHz; OpenGL 2.0; DirectX 9.0; PixelPipelines 8
vypadá to jako X800GT, je to možný ? ten otazník tam uvádím proto, že je
k dodání do 24 hodin, což se o jiných říct nedá jak je uvedeno výše.
Nebo od tohoto výrobce nic nebrat ?
Díky za nějakou odpověď.
- Recon
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý
- k0$Ti
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Ra-Sh
- Nováček