ATI Radeon 9600XT 256MB
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ATI Radeon 9600XT 256MB
lidi kolik se da tak vytahnou z teto grafiky?
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- kolo
- Mírně pokročilý

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=44
Ake ovladače použivaš?Skus OMEGY na baze catalystov 5.4...........
Dufam že je dobre chladena...............
Na OC Gk Je tu špecialny thread takže si pohladaj uživatelov s 9600xT:http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=8210
Ake ovladače použivaš?Skus OMEGY na baze catalystov 5.4...........
Dufam že je dobre chladena...............
Na OC Gk Je tu špecialny thread takže si pohladaj uživatelov s 9600xT:http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=8210
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Oldboy
- Začátečník

Fast write OFF a AGP 4x je základ pro stabilitu systému bez vlivu na grafický výkon!!!miraHASH píše:takze kdyz mam zapli fast write tak je to lepsi? Pouzivam omega ovladace ty 5.4. Chladic mam zatim orig ale pracuju na tom. Nejak ale moc mi nataktit nejde.......zvisim treba jen o jednu frekvenci pameti a uz zacne blbnout.....co s tim?
Asi máš na ty paměti smůlu, u 256MB verzí bývají paměti pomalejší - daň za jejich velikost... Jinak 9600XT už nijak moc netaktuješ, narozdíl od -Pro verzí, a pokud ano tak výkonový nárůst bude bohužel téměř zanedbatelný...
Pokud chceš vyšší výkon tak uvažuj o výměně za levnou 9800Pro z druhé ruky (novou nebrat) a nebo lépe za 6600....
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- Anduril
- Začátečník

To platí ale podle mých zkušeností jen u VIA KT400/600 chipsetůFast write OFF a AGP 4x je základ pro stabilitu systému bez vlivu na grafický výkon!!!
FW na výkon vliv nemá (ne u dnešních karet), ale u VIA chipsetů může mít vliv na stabilitu (takže raději FW off). Pže má 256MB (úplně zbytečné), tak máš asi horší paměti (je to obvyklé - větší velikost - horší paměti - u starších/low end karet). Ty zřejmě jedou už na svém maximu, takže o/c není možný. Možná by trochu pomohlo pohrát si s nastavením časování pamětí, ale to moc velký vliv mít nebude. Zkus taktovat jádro, to by mohlo jít a u R9600 má docela velký vliv na výkon.takze kdyz mam zapli fast write tak je to lepsi? Pouzivam omega ovladace ty 5.4. Chladic mam zatim orig ale pracuju na tom. Nejak ale moc mi nataktit nejde.......zvisim treba jen o jednu frekvenci pameti a uz zacne blbnout.....co s tim?
HP nx7400 EY505ES
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takze rikas ze ji mam porda a kopit si PRO? myslis ze kdyz tu PRo nataktoju tak dosahnu vetsiho vykonu ne u meho XT?Charlie Breaker píše:Fast write OFF a AGP 4x je základ pro stabilitu systému bez vlivu na grafický výkon!!!miraHASH píše:takze kdyz mam zapli fast write tak je to lepsi? Pouzivam omega ovladace ty 5.4. Chladic mam zatim orig ale pracuju na tom. Nejak ale moc mi nataktit nejde.......zvisim treba jen o jednu frekvenci pameti a uz zacne blbnout.....co s tim?
Asi máš na ty paměti smůlu, u 256MB verzí bývají paměti pomalejší - daň za jejich velikost... Jinak 9600XT už nijak moc netaktuješ, narozdíl od -Pro verzí, a pokud ano tak výkonový nárůst bude bohužel téměř zanedbatelný...
Pokud chceš vyšší výkon tak uvažuj o výměně za levnou 9800Pro z druhé ruky (novou nebrat) a nebo lépe za 6600....
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A co bys mi doporucil? mam prave tu desku MSI KT6 delta, grafika bezi- cip na 526MHz a pameti na 297Mhz, 1024MB-RAM a AMD Athlon XP 3000+(400MHz, Barton)Anduril píše:To platí ale podle mých zkušeností jen u VIA KT400/600 chipsetůFast write OFF a AGP 4x je základ pro stabilitu systému bez vlivu na grafický výkon!!!Já měl/mám 3 radeony řady 9600 a na mém nF2 jedou bez problémů Agp8x a FW on. Bez FW on mi napřiklad nejde RBR na vysoké detaily - hra spadne
FW na výkon vliv nemá (ne u dnešních karet), ale u VIA chipsetů může mít vliv na stabilitu (takže raději FW off). Pže má 256MB (úplně zbytečné), tak máš asi horší paměti (je to obvyklé - větší velikost - horší paměti - u starších/low end karet). Ty zřejmě jedou už na svém maximu, takže o/c není možný. Možná by trochu pomohlo pohrát si s nastavením časování pamětí, ale to moc velký vliv mít nebude. Zkus taktovat jádro, to by mohlo jít a u R9600 má docela velký vliv na výkon.takze kdyz mam zapli fast write tak je to lepsi? Pouzivam omega ovladace ty 5.4. Chladic mam zatim orig ale pracuju na tom. Nejak ale moc mi nataktit nejde.......zvisim treba jen o jednu frekvenci pameti a uz zacne blbnout.....co s tim?
- Oldboy
- Začátečník

1, Ukaž mi kde jsem ti napsal, že máš koupit 9600Pro?miraHASH píše:... Takze rikas ze ji mam porda a kopit si PRO? myslis ze kdyz tu PRo nataktoju tak dosahnu vetsiho vykonu ne u meho XT?
2, Co bys měl koupit pokud pokud chceš výkonový nárust a předpokládám že na to nemáš moc peněz jsem ti napsal v poslední větě.... Protože uvedenou grafiku pravděpodobně přetaktuješ jen na jádře a ne příliš významně, takže praktický dopad na hry bude více méně nula (no tak 5% ať nežeru)...
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- Anduril
- Začátečník

2miraHASH: V tom případě nastav AGP na 4x a FW na off. Měl jsem u jednoho pc problém s touhle deskou a R9600Pro..pomhlo právě agp 4x a fw off.
Jinak pokud jádro nejde více a výkon karty ti nestačí, pak budeš muset sáhnout po R9800Pro (ne SE/Advantage) a nebo GeForce 6600.
Rozhodně nemá smysl kupovat R9600Pro...obvykle se nedostaneš výše než s běžnou R96XT.
2Charlie: Není třeba se rozčilovat ne? Jen se tě ptal, jestli si má koupit R9600Pro
Jinak pokud jádro nejde více a výkon karty ti nestačí, pak budeš muset sáhnout po R9800Pro (ne SE/Advantage) a nebo GeForce 6600.
Rozhodně nemá smysl kupovat R9600Pro...obvykle se nedostaneš výše než s běžnou R96XT.
2Charlie: Není třeba se rozčilovat ne? Jen se tě ptal, jestli si má koupit R9600Pro
HP nx7400 EY505ES
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Charlie: No jasny jen jsem se ptal jestli R9600PRo pretaktovana da vic nez ta moje XT.......
Anduril: Mam nastavit AGP 4x?.... ale pak to bude pomalejs kominikovat se zbernici. Koukal jsem taky na nejaky stranky o tom Fast Write a myslim si ze je asi lepsi ho mit zapli.....
Zatim tu graf. nemam nataktovanou vubec, tech 526 a 297 jsi zakl. hodnouty.
Penez mam dost......o jak moc jsou lepsi ty R9800pro nebo ta GeForce6600?nebude lepsi si chvily pockat na PCI-E
Anduril: Mam nastavit AGP 4x?.... ale pak to bude pomalejs kominikovat se zbernici. Koukal jsem taky na nejaky stranky o tom Fast Write a myslim si ze je asi lepsi ho mit zapli.....
Zatim tu graf. nemam nataktovanou vubec, tech 526 a 297 jsi zakl. hodnouty.
Penez mam dost......o jak moc jsou lepsi ty R9800pro nebo ta GeForce6600?nebude lepsi si chvily pockat na PCI-E
- Anduril
- Začátečník

AGP4x/8x je minimální rozdíl, u téhle karty spíše žádný. TO samé platí o FW, věř mi
Můžeš nastavit AGP8x a FW on, ale když ti bude komp padat, budeš vědět kde je chyba 
Netaktnutá GF6600 je trochu lepší než R96XT, ale v novějších hrách a při nataktování je už o dost lepší.
R9800Pro je tak shruba na úrovni GF6600GT.
Pokud máš peníze, není třeba na PCI-E čekat
Nabídka karet pro tuto sběrnici je lepší než u AGP.
Netaktnutá GF6600 je trochu lepší než R96XT, ale v novějších hrách a při nataktování je už o dost lepší.
R9800Pro je tak shruba na úrovni GF6600GT.
Pokud máš peníze, není třeba na PCI-E čekat
HP nx7400 EY505ES
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo..........verim ti. Zatim mi to nepada tak to necham. Taktuju to po kouskach tak az to zacne blbnou tak to zkusim vypmout.
Takze koukam, ze ta moje graf. je docela shitek.....co?
Ja si radsi jeste na to PCI-E pockam az to poradne vychytaj a stejne kdybych ho chtel tak musim koupit cely novy pocitac.A do toho jse mi ted nechce
Jo a nedavno jsem si nainstaloval ty novy ovladace od ty Omegy a kdyz jsem vcera pustil 3DMark tak jsem dostal o 100b min nez predtim...nevis cim by to mohlo byt?
Takze koukam, ze ta moje graf. je docela shitek.....co?
Ja si radsi jeste na to PCI-E pockam az to poradne vychytaj a stejne kdybych ho chtel tak musim koupit cely novy pocitac.A do toho jse mi ted nechce
Jo a nedavno jsem si nainstaloval ty novy ovladace od ty Omegy a kdyz jsem vcera pustil 3DMark tak jsem dostal o 100b min nez predtim...nevis cim by to mohlo byt?
- Anduril
- Začátečník

No AGP8x/4x a FW on/off ti overclock nezlepší, jde o to, že r9600 a chipset via kt400/600 se nemají moc rádi..to právě řeší agp4x/fw off, ale možná máš štěstí a funguje ti to bez problémů 
Já používám normální ATI Catalyst...rozdíl mezi Omega, DNA a jinýma rádoby tweaknutýma ovladačema a Catalyst je +/- nulový...
100b není nic hrozného...neměř to a nebudeš muset zkoumat takové věci, stejně je to na nic
Já používám normální ATI Catalyst...rozdíl mezi Omega, DNA a jinýma rádoby tweaknutýma ovladačema a Catalyst je +/- nulový...
100b není nic hrozného...neměř to a nebudeš muset zkoumat takové věci, stejně je to na nic
HP nx7400 EY505ES
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Anduril
- Začátečník

Funguje ti AGP? Mrkni do dxdiag (Start > spustit) a podívej se na záložku Zobrazení - akcelerace textur portu AGP. Pokud není povoleno, přeinstaluj drivery k desce.
A zkus jiné Catalysty..poslední 5.8 třeba přímo od Ati...
JE možné taky, že máš v ovladačích natvrdo aktivované třeba FSAA nebo AF..
A zkus jiné Catalysty..poslední 5.8 třeba přímo od Ati...
JE možné taky, že máš v ovladačích natvrdo aktivované třeba FSAA nebo AF..
HP nx7400 EY505ES
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

FSAA + AF jsou druhy vyhlazování obrazu. Tyto pojmy jsou absolutní základy, a proto doporučuji, aby sis pročetl nějaké články. Nastavení zjistíš v ovladačích, konkrétně v záložce "3D".
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- miraHASH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

FSAA - vyhlazování, AF - Anizotropní filtrování... V záložce "3D" je tlačítko pro uživatelská nastavení, kde s těmito možnostmi můžeš manipulovat. Výborný článek o tom, jak pracuje grafická karta, najdeš třeba tady.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED