Záznam z DV kamery do DivXu - problémy...
- hanz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Záznam z DV kamery do DivXu - problémy...
Sice to samé co chci probrat tady řeším i na jiném konkurenčním fóru, ale přeci jen se mi to tady zdá občas pružnější....
Takže ve zkratce: Co se týká záznamů z kamery jsem LAMA - upozorňuju dopředu. Kamarád natáčel na půjčené kameře a pak mi dal kazety. Po sestříhání v Pinnacle Studiu a převodu do DVD-VIDEO šlo vše dobře. Pak jsem to samé již sestříhané video chtěl převést do DivX (nebo XviD). Nejprve jsem měl problém s tím, že VirtualDub si nerozuměl s DVSD videem. Pomocí příslušného kodeku vyřešeno. Další problém byl s "interlace" snímkama. Pomocí deinterlace filtrů a AviSynth jsem se přes toto přenesl a vyřešil. Jenže aby to vypadalo uspokojivě, tak jsem do po použití deintelace filtru překódoval zpět do DV kodeku.
Když chci toto video převést (ve VirtualDubu, Dr. DivX...) do DivXu, tak můžu nastavit jakou chci bitrate (od snesitelných - kolem 1200kbps až po nesmyslných 4000kbps) a video sice nemá interlace snímky, ale je takové trhané a jsou hrozně moc patrné hranaté fragmenty, které jsou rozmazané a bez detailů (to video prostě vypadá, jako když u profesionálního DVD nastavil pro DivX bitrare tak 250kbps).
Po převodu do XviDu je při snesitelném bitrate (kolem 1200kbps) video stejné jako při převodu do DivXu. Ale když u XviDu nastavím bitrate 8000kbps, tak se na to už jakžtakž dá koukat (ale ta velikost!!!).
Čím to je způsobené, že když převádím své vlastní video do těchto formátů, je to takhle "hnusný", a přitom normální film z DVD-VIDEO je super?
Co mám ještě a jak udělat?
Sorry, že je to tak dlouhé, ale nevím jak bych to zkrátil....
- - - DÍKY VŠEM ZA (polopatické) RADY - - -
Takže ve zkratce: Co se týká záznamů z kamery jsem LAMA - upozorňuju dopředu. Kamarád natáčel na půjčené kameře a pak mi dal kazety. Po sestříhání v Pinnacle Studiu a převodu do DVD-VIDEO šlo vše dobře. Pak jsem to samé již sestříhané video chtěl převést do DivX (nebo XviD). Nejprve jsem měl problém s tím, že VirtualDub si nerozuměl s DVSD videem. Pomocí příslušného kodeku vyřešeno. Další problém byl s "interlace" snímkama. Pomocí deinterlace filtrů a AviSynth jsem se přes toto přenesl a vyřešil. Jenže aby to vypadalo uspokojivě, tak jsem do po použití deintelace filtru překódoval zpět do DV kodeku.
Když chci toto video převést (ve VirtualDubu, Dr. DivX...) do DivXu, tak můžu nastavit jakou chci bitrate (od snesitelných - kolem 1200kbps až po nesmyslných 4000kbps) a video sice nemá interlace snímky, ale je takové trhané a jsou hrozně moc patrné hranaté fragmenty, které jsou rozmazané a bez detailů (to video prostě vypadá, jako když u profesionálního DVD nastavil pro DivX bitrare tak 250kbps).
Po převodu do XviDu je při snesitelném bitrate (kolem 1200kbps) video stejné jako při převodu do DivXu. Ale když u XviDu nastavím bitrate 8000kbps, tak se na to už jakžtakž dá koukat (ale ta velikost!!!).
Čím to je způsobené, že když převádím své vlastní video do těchto formátů, je to takhle "hnusný", a přitom normální film z DVD-VIDEO je super?
Co mám ještě a jak udělat?
Sorry, že je to tak dlouhé, ale nevím jak bych to zkrátil....
- - - DÍKY VŠEM ZA (polopatické) RADY - - -
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- hanz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- hanz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- hanz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kolik má GB 1 hodina nekomprimovaného videa? Tím "nekomprimovaným" videem z kamery myslíš "Full DV" nebo tak nějak nebo je to totéž jako "Uncompressed RGB" z VirtualDubu? (Full DV = DVcodec = pár GB/hod, Uncompressed RGB = bez komprese = desítky GB/hod)
No ale jak to mám rovnou z kamery grabovat do DivX, když to potřebuju sestříhat? (jak to stříháš?)
No ale jak to mám rovnou z kamery grabovat do DivX, když to potřebuju sestříhat? (jak to stříháš?)
- hanz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jo a co máš za kameru, myslím značku kamery? Protože přesně takhle to prej dělá kolega (kterej má SONY), ale já mám to video natáčeny Panasonic a JVC kamerama a z obou to dělá ty samé (výše popsané) problémy...Dzin píše:Když tys o tak zamotal Proč to nedeláš jednoduše? PRoste to z kamery grabni do nekomprimovaneho formátu a pak až rovnou multipassem do DivX a musi to jet.Delám to tak dlouho....
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Elusive
- Nováček
-
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
1000kbps je málo aspon 1300 lepe 1500 mp3 224kbps , jinak sestříhane video jde vcemkoliv ale ten Oinnacle doporučuji taky....Elusive píše:Pokud strihas v Pinnacle, jde ze sestrihaneho videa rovnou udelat DivX. Kazdopadne to chce multipass, bitrate tak kolem 1000, zvuk MP3. Delam to tak a no problem-video vypada dobre i na PC (na TV celkem k nerozpoznani od DVD).