Problém s MSI NX 6800 GT 256Mb

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Voss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voss »

Zdravím!
Mám problém s touto GK(ale nevím jistě,jestli za to může) a opravdu nevím,co s tím...
Po půlroce bezproblémového chodu se mi zničehonic začalo během hry hry(IL-2 Sturmovik-online) projevovat menší sekání,které se po chvíli znásobilo-seká se to i se zvukem a trvá to tak 2-3 vteřiny,pak tak 20 vteřin nic a opět,pak se to frekvenčně znásobuje,ale nezamrzne...
Předtím jsem měl 2x v reklamaci Leadtek Winfast 6800GT-1 mi došel a byl už hyn 2 fičel tak 3 měsíce a pak odešly paměti-žádnou z karet jsem nikdy netaktoval...
Zkoušel jsem zvukovku-O.k,všechny možné drivery,přeinstalovat systém,ale vždy se to dříve nebo později opět objevilo...a to ve všech hrách,desktop no problem
Teplota GPU je tak kolem 55-60 stupňů ve hře,není to moc??

Poraďte please,čím by to mohlo být(doufám,že ne tou grafikou,3 reklamaci mi už asi neuznají):-(Že by mi comp likvidoval karty tohoto typu???Předtím jsem měl dlouho Radeon 9800 Pro a no problem

Athlon XP 2500 resp.3200+ Burton,Epox 8Rda3+,2x512 DDR/400Mhz dual channel,SB audigy 5.1,MSI NX 6800 GT,HDD IDE 30GB Maxtor 80GB Western digital
Voss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voss »

Tak jsem zjistil,že to grafikou je,na staré GF 2 MX to nedělá.....
Je tedy možné,že se chladič najednou nějak"odlepil" od GPU a nechladí??
Žádné vady ve vykreslování se neprojevují,jen ty seky...
Zkoušel jsem 3D Mark 03 a dělalo to taky,nejvíce nakonec v Sound testu
S procesorem sníženým na XP 2500+ jsem měl jen kolem 7500 bodů :( ,ale vliv na FPS ty seky moc neměly...
Opravdu nevím :sad:
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Teplota je OK (asi máš na grafice naplno otáčky protože já s nastavení na 1/3 mám při hraní tak 68 stupňů)
Vzhledem k tomu že to začíná časem tak bych to tipnul na bordel ve Windows a taky na to že tahle grafika je přeci jenom vhodná pro mnohem výkonnější procesory a tahle sestava trochu nestíhá. (proto možná jede ta stará GF2MX bez problémů protože nezatěžuje tak systém)
U toho výsledku v 3DMarku 2003 je jasně vidět jak je grafika bržděna počítačem, u mě s Athlonem 64 3500+ dělá přes 12000 bodů.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

To Voss: nemůžeš to vyzkoušet v nějakém jiném PC? jestli to bude to stejné? tak eliminuješ vliv svých ostatních komponent a budeš vědět, či to opravdu není někde v tvém systému. Na té GF2 MX to mohlo jít proto, že pokud jsi zkoušel nějaké nové hry, tak ta grafika nepodporuje určité finesy a proto se závada neprojevila.

To Quakes: tím, že sestava nestíhá to určitě nebude...ona totiž stíhá...barton 3200+ je ještě únosné železo na tuto grafiku. V tom problém nebude.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Meridius píše:To Quakes: tím, že sestava nestíhá to určitě nebude...ona totiž stíhá...barton 3200+ je ještě únosné železo na tuto grafiku. V tom problém nebude.
Únosné železo možná, ale určitě ne železo které využije kartu na 100%.
Ale to vyzkoušení v jiném PC by byl asi nejrychlejší způsob jak vyloučit problém grafické karty.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Quakes píše:
Meridius píše:To Quakes: tím, že sestava nestíhá to určitě nebude...ona totiž stíhá...barton 3200+ je ještě únosné železo na tuto grafiku. V tom problém nebude.
Únosné železo možná, ale určitě ne železo které využije kartu na 100%.
Ale to vyzkoušení v jiném PC by byl asi nejrychlejší způsob jak vyloučit problém grafické karty.
tak na 100 procent to nevyužije ani ten tvůj A64 3500+....ale to je jedno. Prostě výkonem to není. Počkáme, co autor na to, protože to vypadá, že buď dělá něco špatně při instalaci Winů nebo je to HW problém někde u něj (nevylučuju tu samotnou grafárnu), ale proto je dobrý to šoupnout do jiného bezproblémového stroje.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Meridius píše:tak na 100 procent to nevyužije ani ten tvůj A64 3500+....ale to je jedno.
To já vím že mě to taky nejede na 100%, původně jsem měl objednaný neboxovaný procesor 3800+ ale všechny neboxovaný verze náhle zmizely z trhu a boxovaná verze byla o víc jak 3000Kč dražší což je za nic moc chladič který jsem stejnak nehodlal použít trochu moc. (na procesor doma čekal Zalmana kterého jsem měl už na předešlé sestavě.).
Voss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voss »

Zdarec!
Takže nové poznatky....
Včera jsem sundal z grafárny chladič-držel tam jak přibitý,a znova jsem to máznul hliníkovou pastou i pod žebrovaným můstkem,který byl trochu volnější,tak jsem napružil příchytky a dal to do kupy....(stejně nechápu,jak můžou ty nálepky vodit teplo probůh)
V BIOSU jsem vypnul AGP Fast Write Capability...(jsem lama a nevím,k čemu to je)
Pak jsem odletěl v IL-2 online misi a bylo to O.K.-bez těch seků,ale dnes jsem dal online let a zase ty seky...
Teď jsem projel windows AD Adwarem a našlo to 11 kritických objektů a ještě hlásilo AVG nějaké viry,takže myslíte,že by to mohly být okna??
Zatím díky za příspěvky,člověk se učí :wink:
Voss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voss »

Jo a ještě jsem nechal včera(jak to bylo O.K.) projet 3x po sobě 3D Mark 2003 a hodilo to 10 640 bodů bez AA a s AA2x to hodilo kolem 9700bodů
Bobanovicz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobanovicz »

Nemáš náhodou při tom online hraní lagy? :wink:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“