Kvalitní 92mm vetrák

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kvalitní 92mm vetrák

Příspěvek od Highlander »

nemá nekdo zkusenosti s 92mm vetrákama???potřeboval bych opravdu nejaky super kvalitni a hlavne naprosto tichýý!!!!nejlepe s 2x kuličkovejma ložiskama a aby nebyl vubec slyset při rozumnych otáčkách...diky all za linky..
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=1324

Normalne na 3pin. Reguluji pomoci speedfanu.
v procentech 40-100%(pod 40% se uz netoci)
Priblizne otacky 750-2000 za minutu.
Na nejvyssich je trochu slyset...na cca 40-60% jiz ne a pritom porad dobre funi.
Fakt spicka. Papst imho rulezzz
Tenkrat me stal 600Kc. Ted je jiz levnejsi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no .....mám na mysli neco do 200 kč ...potřebuju ty vetráky 4x a 2k za blby vetráky se me davat fakt nechcou....navic bych chtel aby bezeli kolem 19 dB...neco dalsiho? :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

imho za 200,- moc kvalitní nekoupíš
je lepší si připlatit za papst který ti vydržej dlouho než koupit šmejdy za 200 kč který po dvou měsících provozu začnou dělat kravál
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Je to přes 2 kila, ale je to osobně vyzkoušený, doporučuji. Ušetříš a pak bude litovat, větrák vyhodíš a stějně si koupíš slušnej... tak se rozhodni:
Klasickej tvar tělesa (vhodnej třeba do zaklapávacích držáku Chiftec a pod):
Nexus 19,2dB 1500rpm
trošku něco jinýho
Silentmaxx 19dB 1500 rpm
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

http://www.100megadistribution.cz/produ ... o=ACVE1315

Kvalita za rozumnou cenu, 120mm tohohle typu jsou lepší než 120mm Nexus, takže předpokládám, že s 92mm to bude stejný...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Delarge píše:http://www.100megadistribution.cz/produ ... o=ACVE1315

Kvalita za rozumnou cenu, 120mm tohohle typu jsou lepší než 120mm Nexus, takže předpokládám, že s 92mm to bude stejný...
Nic proti, ale tyhle větráky měl kámoš 3x a pak je do 14 dnu posílal zpět, jelikož tichost je vlastnost, kterou tyhle větráky nemaj... A co koupil? Papsy :wink:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Butch píše:Na nejvyssich je trochu slyset...na cca 40-60% jiz ne a pritom porad dobre funi.
myslis, že by stačil na CPU ? AC Ultra 4 TC vrčel a na ten pasiv nádherně pasuje 92mm fan :roll:
CPU=prescott 3.0
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no já nevim ale pochybuju že vy všichni máte tolik penez aby ste je dali za 4 vetráky 2000 kč.......to si radsi koupim 512 ramek....

Já mám třeba zkušenost že větráky od Glacial jsou uplně v pohode cena/hlučnost a životnost......ale v provedeni 92 mm nevím jestli se u nás prodavaji :x
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Highlander píše:no já nevim ale pochybuju že vy všichni máte tolik penez aby ste je dali za 4 vetráky 2000 kč.......to si radsi koupim 512 ramek....

Já mám třeba zkušenost že větráky od Glacial jsou uplně v pohode cena/hlučnost a životnost......ale v provedeni 92 mm nevím jestli se u nás prodavaji :x
No tohle jsem si říkal taky, ale když jsem si spočítal kolik jsem do compu nastrak, tím, že jsem kupoval šmejdy s dobrým poměrem cena výkon tak jsem si řekl, že to zkusím... A jsem spokojenej... Ale před tím jsem si koupil jenen Glacial, Nexus a měl jeden větrák od Ximi a porovnal je a na stejné otáčky to vypadá takto:

1.Papst
2.Nexus
3.Xima
4.Glacial

Je sice pravdou, že když jsem si dal před větrák ruku tak mě přišlo, že nejvíc na ty samé otáčky fouka Papst a ten Ximův, ale to může bejt jen můj dojem...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Slezman píše:
Butch píše:Na nejvyssich je trochu slyset...na cca 40-60% jiz ne a pritom porad dobre funi.
myslis, že by stačil na CPU ? AC Ultra 4 TC vrčel a na ten pasiv nádherně pasuje 92mm fan :roll:
CPU=prescott 3.0
Ano, mohl by. Fouká fakt slušně. Má 2X vyšší průtok vzduchu než primecooler za 160Kč a přitom má podobné otáčky....taky je suprově regulovatelný, jak již píši výše.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Butch píše:taky je suprově regulovatelný, jak již píši výše.
No třeba moje 120 Papsy běžej i na 30% to jě nejakých 300o ot. a přibližně 3,6V, fakt jsem čuměl... :wink:
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

http://www.pcmodding.sk/modules.php?nam ... =0&thold=0

z tohto mi vychadza ako jeden z best TT SmartCase fan II.
aj v 9cm prevedeni a 7V maju slusny air flow a hlucnost...myslim ze bez regulatorov by sa u vas v cechach dali zohnat za slusny peniaz :wink:
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

eraser007 píše:http://www.pcmodding.sk/modules.php?nam ... =0&thold=0

aj v 9cm prevedeni a 7V maju slusny air flow a hlucnost...myslim ze bez regulatorov by sa u vas v cechach dali zohnat za slusny peniaz :wink:
Nic proti, ale on chce 92mm a ne 120... Sice se tu o nich taky mluví, ale jen porovnáním... :wink:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

eraser007 píše:http://www.pcmodding.sk/modules.php?nam ... =0&thold=0

Ehm asi jsi nikdy neslyšel žádnej TT Smart Case fan v reálu.
Jsou relativně tiché tak do cca 1/4 otáček....pak už se to fakt nedá poslouchat.

Ano, funí slušně(fan normálně pochoduje sám po stole), ať už se jedná o 80,92,120 mm verzi, ale nedá se to. Fakt ne. Ten hluk a jedinečné drnčení ložisek bych nikomu nepřál.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Nic proti, ale tyhle větráky měl kámoš 3x a pak je do 14 dnu posílal zpět, jelikož tichost je vlastnost, kterou tyhle větráky nemaj
Já tebe a tvý kámoše začínam podezírat, že máte nějak extrémně vyvinutej sluch :-D Se divim, že vydržíš s tak hlučným zdrojem :wink: ...Takže Nexus jsou lepší než Akasa říkáš?
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

2butch : pomer RPM/prietok maju super, na nizsych otackach bez problemov stihaju a vtedy maju hlucnost, ako si sam povedal, relativne dobru

2 wiruss : TT smart case fan su v ponuke aj v 92mm velkosti tak nechapem co na tom vidis :)

ked sa nelubi TT, potom su tu este Nexusy, a to mi nevravte ze su hlucne :x
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Delarge píše:
Nic proti, ale tyhle větráky měl kámoš 3x a pak je do 14 dnu posílal zpět, jelikož tichost je vlastnost, kterou tyhle větráky nemaj
Já tebe a tvý kámoše začínam podezírat, že máte nějak extrémně vyvinutej sluch :-D Se divim, že vydržíš s tak hlučným zdrojem :wink: ...Takže Nexus jsou lepší než Akasa říkáš?
Jo ten zdroj mě sere proto jsem do něj dneska strčil Papse... :wink:

PS: No dobře nejde o kámoše, jelikož těch má člověk v životě jen pár, ale o známé... A stím sluchem, když při compu spíš tak...
eraser007 píše:2butch : pomer RPM/prietok maju super, na nizsych otackach bez problemov stihaju a vtedy maju hlucnost, ako si sam povedal, relativne dobru

2 wiruss : TT smart case fan su v ponuke aj v 92mm velkosti tak nechapem co na tom vidis :)

ked sa nelubi TT, potom su tu este Nexusy, a to mi nevravte ze su hlucne :x
Jo, ale dal jsi odkaz na 120 testy...

Ono jde o jednu věc když jsi koupíš takovéto větráky tak ti vždycky přijdou tiché pokud si nekoupíš ještě lepší... A prostě zatím jsem nic tižšího něž Papsy neslyšel....
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

To už aby jsi si změnil nick na Papst Fanboy, ne? :wink:

Ty si opravdu myslíš, že ty Akasa stojí za prd, za tu cenu?
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Delarge píše:To už aby jsi si změnil nick na Papst Fanboy, ne? :wink:

Ty si opravdu myslíš, že ty Akasa stojí za prd, za tu cenu?
No dokud nenajdu leší chladiče tak budu zastávat heslo: Papst is BEST! :wink:

Jinak tu cenu na tvém odkazu na 100Mega nemůžu nějak najít...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“