Rozdiel medzi CeleronM a PentiumM dothan
- mirkee
- Začátečník

Rozdiel medzi CeleronM a PentiumM dothan
Zaujimalo by ma, ci ma Celeron M uplne inu architekturu ako Pentium M alebo, ci to je vlastne Pentium M so zablokovanymi niektorymi sucastami??
napr. ci ma Celeron M tiez fyzicky 2MB cache ale jedno mb nejakym sposobom vypnute?
takisto ci sa na nom neda odblokovat nejakym sposobom SpeedStep?
napr. ci ma Celeron M tiez fyzicky 2MB cache ale jedno mb nejakym sposobom vypnute?
takisto ci sa na nom neda odblokovat nejakym sposobom SpeedStep?
- werygood
- Začátečník

- Vivec
- Středně pokročilý

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- alea206
- Mírně pokročilý

- Vivec
- Středně pokročilý

- Wiruss
- Středně pokročilý

- Vivec
- Středně pokročilý

já netvrdim že to tak je, ale přide mi to jako nejlogičtější, samozřejmě že ta cache se jim nepovedla ve výrobě- tak pokud to jde tak půlku odpojej a udělaj z toho celeraWiruss píše:No už vidím jak celkem drahou cache cpou do procesoru a pak ji přepalují laserem...
je přece blbost aby vyhodili P-M s chybičkou v L2 ne?
- Wiruss
- Středně pokročilý

JJ dle mého blbost...Gr8 Vivec píše:já netvrdim že to tak je, ale přide mi to jako nejlogičtější, samozřejmě že ta cache se jim nepovedla ve výrobě- tak pokud to jde tak půlku odpojej a udělaj z toho celeraWiruss píše:No už vidím jak celkem drahou cache cpou do procesoru a pak ji přepalují laserem...
je přece blbost aby vyhodili P-M s chybičkou v L2 ne?
- mirkee
- Začátečník

cize vlastne CelerM sa vyraba z PentiiM, ktore maju nejaku chybu v druhom MB cache??? Tak potom ten SpeedStep sa musi nejako dat spustit?_??_ alebo mozno nejaky manik natuka casom nejaku utilitu
)))
alebo ak nie, neexistuje nejaky program na znizenie taktu CeleronaM? - mohlo by sa to vyuzit na na predlzenie prace na bateriu v notebooku!
a aspon by notebooku stale nebezal vetracik
na prehravanie DVD, divx, mp3, Internet, a hocjake kancelarske programy by mu stacilo ist trebars aj na nejakych 600Mhz
alebo ak nie, neexistuje nejaky program na znizenie taktu CeleronaM? - mohlo by sa to vyuzit na na predlzenie prace na bateriu v notebooku!
a aspon by notebooku stale nebezal vetracik
- Vivec
- Středně pokročilý

- Wiruss
- Středně pokročilý

- mirkee
- Začátečník

jak to myslis? porad mi prosim akoWiruss píše:I se zamčeným násobičem jde v oknech hejbat frekvencí...Gr8 Vivec píše:právě v tom je výhoda že P-M snižuje frekvenci což celer neumí a ani to nejde zapnou, už jsem spolu s kámošem po tom pátrali a bezvýsledně
celer má totiž zamčenej násobič, kdežto P-M má 3x až Yx
- Wiruss
- Středně pokročilý

- mirkee
- Začátečník

prave to je ta chybicka, taky program hladam uz dobre dlho a nikde nic,prosto som doteraz nic nenasielWiruss píše:Na netu je dost programů jen nají ten správněj co umí tvůj generátor, ale snížuje to jen FSB... Zkus se podávat třeba najdeš i něco co to umí dělat v notebooku...mirkee píše: jak to myslis? porad mi prosim ako
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

jasně že se dá ale snižuješ FSB a tim se moc dolů nedostaneš, zkoušeli sme to na celeru 1400 Mhz násobič 7x a FSB 200. Kolem FSB 180 začal bejt systém nestabilní tj. na 1260Mhz, to je k ničemu. a pochybuju že dokážeš hejbat děličkou ve winWiruss píše:I se zamčeným násobičem jde v oknech hejbat frekvencí...
- mirkee
- Začátečník

pockaj hovoris o celeroneM alebo o desktopovom celerone????Gr8 Vivec píše:jasně že se dá ale snižuješ FSB a tim se moc dolů nedostaneš, zkoušeli sme to na celeru 1400 Mhz násobič 7x a FSB 200. Kolem FSB 180 začal bejt systém nestabilní tj. na 1260Mhz, to je k ničemu. a pochybuju že dokážeš hejbat děličkou ve winWiruss píše:I se zamčeným násobičem jde v oknech hejbat frekvencí...
ak mas na mysli celeronM tak jaky program si na to pouzil???
- Vivec
- Středně pokročilý

- Krimi 2000
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: