První HD DVD přehrávač do PC ... NEC HR-1100A
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
První HD DVD přehrávač do PC ... NEC HR-1100A
Co tomu říkáte?
http://www.cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2005083102
http://www.cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2005083102
Bathory
- Oldboy
- Začátečník

- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Oldboy
- Začátečník

Dnešní čtecí mechaniky DVD-ROM ti přečtou tuny lisovaných a vypálených médii, jaký HD disk přečteš touhle mechanikou - žádný, protože žádný není, promiň, ale tohle srovnání ti moc nevyšlo.Bathory píše: Jako by se dnes už neprodávali DVD-ROMky? Taky jsou čtecí, he...
Ano to máš svatou pravdu, konečně se blíží zavedení HD mechanik do praxe - HURÁ, ale k čemu si pořizovat tuhle konkrétní Blue-Ray mechaniku, která ti zatím (otázka je a jak ještě dlouho) nenabídne nic víc
Zatím téměř není SW, který by v distribuci potřeboval více jak jedno DVD, takže i z rozšířením HD to nebude podle mě žádná závratná rychlost. A než se HD rozšíří bude tato první vlaštovka, starým a pomalým kusem železa.
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
No pane jo. Než vyjdou první HD DVD disky, tak ji můžeš používat ke čtení CD/DVD ne? Je dobře, že nevydali pouze HD DVD mechaniku, takhle ji uplatníš i pro klasiku. HD DVD tituly už se samozřejmě chystaj do prodeje, v tom bych neviděl problém.Charlie Breaker píše:Dnešní čtecí mechaniky DVD-ROM ti přečtou tuny lisovaných a vypálených médii, jaký HD disk přečteš touhle mechanikou - žádný, protože žádný není, promiň, ale tohle srovnání ti moc nevyšlo.
To není žádná Blu-ray mechanika, nýbrž HD DVD (v tom je dost podstatný rozdíl), to zaprvé a zadruhé, nikdo tě nenutí, abys ji kupoval.Charlie Breaker píše:Ano to máš svatou pravdu, konečně se blíží zavedení HD mechanik do praxe - HURÁ, ale k čemu si pořizovat tuhle konkrétní Blue-Ray mechaniku, která ti zatím (otázka je a jak ještě dlouho) nenabídne nic víc, než jakákoli zapisovatelná dual-layer mechanika za 1.5kKč.... Jen se může člověk koukat na logo na dvířkách, tohle jsem měl na mysli.
Každá technologie má svoje základní rychlosti. Ani 1x u CD nerovná se 1x u DVD, takže i u HD DVD je to jinak. Rychlost 1x odpovídá 4500 KB/s.sovicka píše:Může mi někdo říci jakou má základní rychlost čtení HD DVD? Dvourychlostí mechanika není nic úžasného, ale zajímala by mě základní bitrate
Bathory
- Oldboy
- Začátečník

Ano s tím Blue-ray u NEC mechaniky jsem se překoukl, sorry, ale ten má alespoň jakous takous budoucí podporu v Hollywoodu podle cdr.cz a třeba Universal Music podle jiných zdrojů, což se o HD DVD moc říct nedá.Bathory píše:To není žádná Blu-ray mechanika, nýbrž HD DVD (v tom je dost podstatný rozdíl), to zaprvé a zadruhé, nikdo tě nenutí, abys ji kupoval.
.
Máš plnou pravdu, že mě nikdo nenutí ji kupovat, ale nenalézám nejmenší důvod, proč by v říjnu 2005 kupoval kdokoli jiný čtečí HD DVD mechaniku, jedině jako pozérství bez praktickýho využití. Marně jsem hledal nějáka avíza na tituly na tomhle médiu pro převánoční trh 2005...
Nevím, nevím jestli Toshiba tenhle souboj vůbec vyhraje, pro Sony hovoří nejen podpora mediálních koncernů, ale i profesionální aplikace v XDCAM. I když v historii už takhle mělo Sony velké plány s DAT oproti DCC Philipse a stějně s příchodem CD-R zmizely DAT do ústraní i v profesionální branži... jen Scooter když přijel do Čech koncertovat - tak byl "live" z DATky
Je to zatím (a asi ještě dost dlouho) jako akvárium bez rybiček s tím, že do toho můžeš vrazit křečka... stějně jako běžná mechanika čte DVD-Audio, aniž to řada lidí tuší, aniž ví co to vůbec DVD-Audio je a aniž by někdy nějaký DVD-Audio disk měla v ruce. Podstatný rozdíl ale je, že je to bez příplatku, což u HD DVD mechanik asi hned tak nebude
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ano, Blu-ray má v současnosti navrch, to ale neznamená, že půjde HD DVD úplně kolem nás. Tato mechanika je první prototyp svého druhu a je jasný, že to bude jenom pro fajnšmekry, ostatně stejně jako tato: http://www.cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2005082502
Bathory
- Oldboy
- Začátečník

I v tomhle s tebou souhlasím, ono se to může jěště pěkně obrátit.Bathory píše:Ano, Blu-ray má v současnosti navrch, to ale neznamená, že půjde HD DVD úplně kolem nás.
Opět když kouknem do historie tak při nástupu domácího videa mělo Sony technicky a marketingově navrch se svým Beta systémem nad technicky slabším VHS od JVC (Video2000 a VCR opomíjím).
Nyní už, ale víme že nakonec kupodivu zvítězil technicky slabší systém. Škoda že tak jak vidím do minulosti nevidím i do budoucnosti....