X800 GT
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- blaster
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
sice ma X800GT 31 snimku za S. ale to ji podle me moc nepomuze....
ale X800 ma 12 pipek.a to je daleko lepsi nez 8.
jde o to kdyz ma 24S. jestli ji ty pipky pomuzou dohnat 31S.
to mas pravdu.
ja kdyz bych si mel takhle vybirat tak si koupim tu s temi 12pipkami...aspon ostatni psali ze to je velky rozdil nez mit 8.
ale X800 ma 12 pipek.a to je daleko lepsi nez 8.
jde o to kdyz ma 24S. jestli ji ty pipky pomuzou dohnat 31S.
to mas pravdu.
ja kdyz bych si mel takhle vybirat tak si koupim tu s temi 12pipkami...aspon ostatni psali ze to je velky rozdil nez mit 8.
- Recon
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- blaster
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Recon
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
já mám též AGP, ale do budoucna je PCI-E výhoda, stejně to jednou vyměním,navíc ted mám kupce na desku takže ještě přibudou prachy a koupím novou. Sice zde všichni doporučuji DFI (asi vý proč) ale já toho moc netaktuji takže extra perfect bios nepotřebuji, zvolil jsem MSI, už protože jsem měl 3 a se všemi max spokojenost. Nyní to bude MSI neo4 K8N nForce4 Platinium sli. Zvolil jsem ji i proto že má Integrovanýho soundblastera 8,1 ale třeba DFI mívá jen realteky 5,1. Kupovat ještě zvlášt zvukovku si myslím že je pro mne zbytečné.
- blaster
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jo to mas dobry... to ja jsem kupoval PC deska,ram a tak... a mezi tim jsem mel na reklamaci 9800pro ktera se asi spalilla nevim.. a mel jsem PC a cekal jenom na kartu no a oni mi ji neuznali,protoze jsem zezadu ty karty slopnul stitek (nalepka) s cislem...a takhle kdyz ho nemela tak nemohly identifikovat co to je zac.. tak mi ted nekde lita v HONKONGU a az zjisti co je zac tak by ji mely poslat zpet. uz je to asi 3mesice a nic. tak jsem pekne nastvanej.
tak se na ne vyprdnu a koupim asi X800SE a kdyz prijde tak tu9800 strelim.
a abych ted menil kvuli grafice desku to se mi fakt nechce,jeste kdyzz je skoro nova.s tou grafikou by me totiz nennapadlo ze by to mohlo takhle dopadnout.jinak jsem mel pujcenou na LAN party 6600GT a zadnej problem. vsechno na max.
a abych ted menil kvuli grafice desku to se mi fakt nechce,jeste kdyzz je skoro nova.s tou grafikou by me totiz nennapadlo ze by to mohlo takhle dopadnout.jinak jsem mel pujcenou na LAN party 6600GT a zadnej problem. vsechno na max.
- Meridius
- Středně pokročilý
-
mne prijde X800SE patrně zítra...do AGP to byla kolem 5k jedina slušná volba. Původně jsem chtěl přehodit desku na PCIe, ale ono by to byla konina...stejně to, co mám teď mám tak na půl roku...pak to půjde vše do pr...a koupím kdyžtak něco 64bitového popřípadě už dual core a v té době budou už nové grafiky s poněkud jiným výkonem, než ty dnešní...takže PCIe je pro mne nyní zbytečnost. X800SE jdou výborně taktovat...ještě přijít na odemčení pipek (což asi nevyjde) a je to good karta. Mohla by mít cenu pod 5k, ale když si vzpomenu, že nedávno byla ještě za 7k a začátkem roku za 10k...OMG. Do PCIe bych koupil ale 6600 non GT s DDR3.blaster píše:jo to mas dobry... to ja jsem kupoval PC deska,ram a tak... a mezi tim jsem mel na reklamaci 9800pro ktera se asi spalilla nevim.. a mel jsem PC a cekal jenom na kartu no a oni mi ji neuznali,protoze jsem zezadu ty karty slopnul stitek (nalepka) s cislem...a takhle kdyz ho nemela tak nemohly identifikovat co to je zac.. tak mi ted nekde lita v HONKONGU a az zjisti co je zac tak by ji mely poslat zpet. uz je to asi 3mesice a nic. tak jsem pekne nastvanej.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Kokis
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky uvazuju o koupi nejake novejsi grafiky tak jsem chtel X800GT ale asi pudu do X800 protoze se vyrazne slevnily http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30601 5885 Kč to jde
- Meridius
- Středně pokročilý
-
no to je možný, ale neověřený...nenašel jsem nikoho tady nebo na zahraničních fórech, kdo by to tímto zkoušel a uspěl by...údajně lze některé karty odemknout pomocí Pro biosů, ale zřejmě to budou jen jádra bez lasercut.EfineSS píše:Jak otevrit pipky u RX800 SE mas TADYMeridius píše:ještě přijít na odemčení pipek (což asi nevyjde)
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- k0$Ti
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mno X800GT je iba pre PCIe a X800SE je ina pre AGP tak sa to velmi neporovnava... ale X800GT ma urcite navrch... ale osobne by som siel do X800... 12pipeline a ide pekne taktovat... (2.0ns pamate a v defaulte idu iba na 700MHZ ... to si snad z nas robia srandu )blaster píše:a co treba X800GT vs X800SE ...
to si myslim ze by bylo hodne vyrovnany... protoze je o neco lepsi nez 6600GT.
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
- no-X
- Středně pokročilý
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
Vsak ja netvrdim ze to je overeny, ale asi tam vedi co pisou, ne? Jen jsem chtel poradit, nic vic...Meridius píše:no to je možný, ale neověřený...nenašel jsem nikoho tady nebo na zahraničních fórech, kdo by to tímto zkoušel a uspěl by...údajně lze některé karty odemknout pomocí Pro biosů, ale zřejmě to budou jen jádra bez lasercut.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- k0$Ti
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mas dake testy GTO ze si si taky isty?no-X píše:U X800 máš ale jádro R430, který moc taktovat nejde (10% je nadprůměrnej výsledek). Kdyby se dala sehnat X800GTO s jádrem R480 (i R423 by se sneslo), bylo by to jiný kafe Po nataktování výkon někde mezi 6800GT a Ultra
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
- Recon
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý
- no-X
- Středně pokročilý
Jistý v čem? Na GTO se budou používat jmenovaný tři čipy. R480 jde taktovat na 520-560MHz, 2ns paměti minimálně na 510/520MHz. To je víc než má X800PRO nebo dokonce X850PRO. Se současnejma ATi driverama je X800PRO rychlá přibližně jako 6800GT (tady je jeden novější test, další si můžeš najít sám). Pokud je X800PRO, která běží na 475/450 srovnatelná s 6800GT, tak při taktech 520/520 musí být rychlejší, než 6800GT. Na to snad nepotřebuješ žádný testy )k0$Ti píše:mas dake testy GTO ze si si taky isty?no-X píše:U X800 máš ale jádro R430, který moc taktovat nejde (10% je nadprůměrnej výsledek). Kdyby se dala sehnat X800GTO s jádrem R480 (i R423 by se sneslo), bylo by to jiný kafe Po nataktování výkon někde mezi 6800GT a Ultra
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Recon
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no spíš by mne zajímala cena. Ale vím že tu mi nikdo nepoví, pokud chce udělat ATi diru do sveta tak ji dá za pakatel. Tak kolem 7000no-X píše:Jistý v čem? Na GTO se budou používat jmenovaný tři čipy. R480 jde taktovat na 520-560MHz, 2ns paměti minimálně na 510/520MHz. To je víc než má X800PRO nebo dokonce X850PRO. Se současnejma ATi driverama je X800PRO rychlá přibližně jako 6800GT (tady je jeden novější test, další si můžeš najít sám). Pokud je X800PRO, která běží na 475/450 srovnatelná s 6800GT, tak při taktech 520/520 musí být rychlejší, než 6800GT. Na to snad nepotřebuješ žádný testy )k0$Ti píše: mas dake testy GTO ze si si taky isty?
- no-X
- Středně pokročilý
- Recon
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý
/OT mno mě se vyplatí vystudovat střední (Dneska jsem tam byl poprvé docela sux) a začít si vydělávat /OT jinak bych mooooooc rad bral nejakou nejlevnejsi X800GT variantu . . ale levnejsi to nebude, tak se ptam : 128 MB verze ma jen obyc DDR, na jenom 700 MHz, a kmě zajímá, když v 3DM03 je výsledek saphiru 256 MB +/- 9000 na default, kolik tak je u 128 MB verze ? a nebude to mít další omezení ?