Ano. Tu používám stále a na novější verzi 9, jsem z výše popsaných důvodů nepřešel.Shit píše:Verze "2003" to uměla.
Norton Ghost 2003 - Jak na to ?
- Butch
- Středně pokročilý
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Obnovit umí, tak jak všechny podobné softy jen z dosu (systémový disk), ale je potřeba u devítky mít originální bootovací CD.Butch píše:Taky jsem tam tuto volbu nenašel.Hrk píše:Mam Norton Ghost 9.0 a nevim jak v tom vytvorit tu bootovaci disketu:-( poradite mi nekdo?
Že by nový ghost 9 uměl obnovit partition jen z OP?
Pak je celkem na nic pokud se systém sesype.
- ConeR
- Nováček
-
Zdravim.
Mám problém s HDD po použití Ghostu 03.
Mám 2 disky: S-ATA 160 GB (C: 20GB primary - active, na něm jsou windowsy, D: 140 GB logical) a U-ATA 80GB (E, F, G)
"Format C:" mě, jako asi mnoho dalších, už dávno přestal bavit. Mám Norton Sysemworks 2003 CD, který obsahuje Ghosta. Nainstaloval jsem ho a zkusil si testnout jak to funguje. Zvolil jsem co a kam se má zálohovat atd. Po restartu se objevila obrazovka Ghostu a komp se zasek (HDD ledka neustále svítila, ale žádná změna průběhu asi 10 min.). Restartoval jsem kompa. Po POSTu se objevilo menu: vrátit se do WINu nebo pokračovat v Ghostu. Zvolil jsem Ghost. Ten mi vypsal pár řádek a na konci napsal FAIL. Zase jsem musel restartovat. Podruhý jsem vybral pokračovat v WIN, ale zase se nic nedělo (zase HHD led svítila, ale nic). Tak sem formatnul C a hodil tam nový XP. Vše funguje, jenomže Partition Magic vidí disk (SATA) jako celek, ale že je rozdělen na C a D nevidí. Ve vlastnostech píše - Patition type: BAD, Serial Number: None. Naformátovat ho nejde - píše BADMasterBootRecord (co jiného se dá čekat).
Windowsy vidí všechny disky, i ten co ghost vytvořil - -VPSGHBOOT-.
Na něm jsou nějaké složky, Autoexec, Congig, IO, Boot.ini atd.
Poradíte mi někdo jak se toho bootovacího disku můžu zbavit. Data jsem hodil na jiný disk, takže totální Format by vůbec nevadil. Předem děkuji za pomoc i snahu.
Mám 2 disky: S-ATA 160 GB (C: 20GB primary - active, na něm jsou windowsy, D: 140 GB logical) a U-ATA 80GB (E, F, G)
"Format C:" mě, jako asi mnoho dalších, už dávno přestal bavit. Mám Norton Sysemworks 2003 CD, který obsahuje Ghosta. Nainstaloval jsem ho a zkusil si testnout jak to funguje. Zvolil jsem co a kam se má zálohovat atd. Po restartu se objevila obrazovka Ghostu a komp se zasek (HDD ledka neustále svítila, ale žádná změna průběhu asi 10 min.). Restartoval jsem kompa. Po POSTu se objevilo menu: vrátit se do WINu nebo pokračovat v Ghostu. Zvolil jsem Ghost. Ten mi vypsal pár řádek a na konci napsal FAIL. Zase jsem musel restartovat. Podruhý jsem vybral pokračovat v WIN, ale zase se nic nedělo (zase HHD led svítila, ale nic). Tak sem formatnul C a hodil tam nový XP. Vše funguje, jenomže Partition Magic vidí disk (SATA) jako celek, ale že je rozdělen na C a D nevidí. Ve vlastnostech píše - Patition type: BAD, Serial Number: None. Naformátovat ho nejde - píše BADMasterBootRecord (co jiného se dá čekat).
Poradíte mi někdo jak se toho bootovacího disku můžu zbavit. Data jsem hodil na jiný disk, takže totální Format by vůbec nevadil. Předem děkuji za pomoc i snahu.
P4 2,6GHz 800MHz FSB, Asus P4P800 rev 2.01, 2x256MB Kingston HyperX 434MHz, GF FX5900SP PCB-XT atd...
- kuceraj
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Čauky, svůj dotaz jsem směřoval do samostatného threadu, ale byl zamknut, tak píšu sem .
Opět můj dotaz a nyní trochu srozumitelněji:
Takže mám počítač s jedním diskem. Disk je rozdělen na 3 NTFS oddíly. Potřebuji celý disk (3 oddíly) oimagovat Ghostem. Jedná se o 160GB disk a je obsazeno asi 30GB. Potřebuji disk oimagovat na DVD média (což Ghost umožňuje). Do tohoto místa bych to zvládl sám . A teď to přijde: Až budu potřebovat obnovit disk z imagů na DVD, tak do PC vložím DVD č.1, které by bylo bootovací a rovnou (BEZ ZÁSAHU UŽIVATELE) se začně image z DVD obnovovat na HDD. Po dokončení DVD č.1 Ghost požádá o DVD č.2, atd ...
Je velmi důležité, aby to bylo BEZ ZÁSAHU UŽIVATELE!!! Prostě pustí PC a jenom vkládá DVD na požádání a po restartu má systém.
Snad na mě někdo nebude nas*anej, že tady vymejšlim krkolomné postupy, ale bohužel si to na mě vymysleli v práci ...
//edit: poprosil bych nějakého admina o smazání tohoto threadu: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
//edit2: díky ka-spelovi za odpovědi
//edit: ty DVD se pravděpodobně vytvoří bootovací (ikdyž jsem to nikdy nezkoušel), problém je v tom, že se na první DVD spouštěcí soubory uloží bez potřebných parametrů, které by zajistily obnovu bez zásahu uživatele ... jediné co mě napadá je vzít první DVD někam vytvořit třeba nerem image, vyeditovat spouštěcí soubory a znovu vypálit ... zůstane DVD bootovatelné ?
Opět můj dotaz a nyní trochu srozumitelněji:
Takže mám počítač s jedním diskem. Disk je rozdělen na 3 NTFS oddíly. Potřebuji celý disk (3 oddíly) oimagovat Ghostem. Jedná se o 160GB disk a je obsazeno asi 30GB. Potřebuji disk oimagovat na DVD média (což Ghost umožňuje). Do tohoto místa bych to zvládl sám . A teď to přijde: Až budu potřebovat obnovit disk z imagů na DVD, tak do PC vložím DVD č.1, které by bylo bootovací a rovnou (BEZ ZÁSAHU UŽIVATELE) se začně image z DVD obnovovat na HDD. Po dokončení DVD č.1 Ghost požádá o DVD č.2, atd ...
Je velmi důležité, aby to bylo BEZ ZÁSAHU UŽIVATELE!!! Prostě pustí PC a jenom vkládá DVD na požádání a po restartu má systém.
Snad na mě někdo nebude nas*anej, že tady vymejšlim krkolomné postupy, ale bohužel si to na mě vymysleli v práci ...
//edit: poprosil bych nějakého admina o smazání tohoto threadu: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
//edit2: díky ka-spelovi za odpovědi
//edit: ty DVD se pravděpodobně vytvoří bootovací (ikdyž jsem to nikdy nezkoušel), problém je v tom, že se na první DVD spouštěcí soubory uloží bez potřebných parametrů, které by zajistily obnovu bez zásahu uživatele ... jediné co mě napadá je vzít první DVD někam vytvořit třeba nerem image, vyeditovat spouštěcí soubory a znovu vypálit ... zůstane DVD bootovatelné ?
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- kuceraj
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle problém jsem řešil nedávno. Taky se mi vždycky sekl DOS Ghost, když to mělo začít zpracovávat task. Nemusel jsi reinstalovat. Stačí vytáhnout kabely z toho SATA disku, nabootovat a znovu to připojit.ConeR píše:Zdravim.
To sekání je způsobeno starou DOSovou verzi Ghosta bez podpory SATA disků. Stačí si z windowsů pustit LiveUpdate nechat si oupdatit Ghosta a potom by to mělo jet korektně. U mě to alespoň zabralo.
Zkus a dej vědět ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- van Bellen
- Začátečník
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nenabídne partišnu na obnovení
Ghost ovládám, ale včera se mi stalo, že systémová partišna (7 GB) NTFS uložená na jiné partišně NTFS (a fyzicky i jiném disku) nejde na té obnovit. Prostě na výběr mám jen jinou local partišnu (s daty). Tu primary mi to nechce nabídnout. Co s tím?
Jinak nabidka vypada takto:
Part 1 / type primary / ID 07 / NTFS / XP / 8189 / 43
Part 2 / type logical / ID 0b / NTFS / SWAP / 1027 / 1
Part 3 / type logical / ID 07 / NTFS / DOC / 49426 / 44687
Potřeboval bych to obnovit na tu 1, ale nabízí mi to jen tu 3, což je nelogické, protože je na ni málo místa.
Jinak nabidka vypada takto:
Part 1 / type primary / ID 07 / NTFS / XP / 8189 / 43
Part 2 / type logical / ID 0b / NTFS / SWAP / 1027 / 1
Part 3 / type logical / ID 07 / NTFS / DOC / 49426 / 44687
Potřeboval bych to obnovit na tu 1, ale nabízí mi to jen tu 3, což je nelogické, protože je na ni málo místa.
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mělo by, ale ještě nezkoušel jsem to a ani nemám na čem. Zkus si přečíst návod v pdf nebo http://ghost.radified.com/ghost_1.htmOBR píše:funguje neco takovyho jako tady popisujete i pro raid pole?
http://www.gmayor.com/Norton_Ghost.htm
- Butch
- Středně pokročilý
Ghost 2003 rozhodně raid neumí, tedy alespoň standardní verze. Nevím jestli pomocí nějakých přídavných driverů se to dá.OBR píše:funguje neco takovyho jako tady popisujete i pro raid pole?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Gyx
- Začátečník
- lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
možná jsem slepej, ale nenašel jsem u Ghosta 2005(ver.9) možnost vypálit DVD ze zálohou aby bylo bootovací!!!! vypálí to jen zálohový soubor
poraďte
poraďte
...........waiting for the future
MSI Neo2 865pe, CPU 2,8 Nortwood HT, VGA ATI x800GTO 256MB (AGP),DDR 512 / 400Mhz dual, HDD Maxtor 120GB Ultra ATA 8MB, Pioneer DVD-RW 16xall
MSI Neo2 865pe, CPU 2,8 Nortwood HT, VGA ATI x800GTO 256MB (AGP),DDR 512 / 400Mhz dual, HDD Maxtor 120GB Ultra ATA 8MB, Pioneer DVD-RW 16xall
- Butch
- Středně pokročilý
Bootovací je jen přímo to originální CD. Nelze ani vytvořit recovery diskety či CD.lucas píše:možná jsem slepej, ale nenašel jsem u Ghosta 2005(ver.9) možnost vypálit DVD ze zálohou aby bylo bootovací!!!! vypálí to jen zálohový soubor
poraďte
Jak už tady naznačil ka-spel výše.
- lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Butch píše:Bootovací je jen přímo to originální CD. Nelze ani vytvořit recovery diskety či CD.lucas píše:možná jsem slepej, ale nenašel jsem u Ghosta 2005(ver.9) možnost vypálit DVD ze zálohou aby bylo bootovací!!!! vypálí to jen zálohový soubor
poraďte
Jak už tady naznačil ka-spel výše.
To je hezký to mám ale co ta záloha pokud jinechám na disku a ten jde do háje tal co dál a pokud jí mám na dvd, ale v mechanice je orig cd....to se to pio najetí do Ghosta DÁ PROHODIT A OZNAČIT ZDROJ TO DVD
...........waiting for the future
- Butch
- Středně pokročilý
Aho. Takhle to jde. Tedy u verze 2003 to tuším šlo.lucas píše: To je hezký to mám ale co ta záloha pokud jinechám na disku a ten jde do háje tal co dál a pokud jí mám na dvd, ale v mechanice je orig cd....to se to pio najetí do Ghosta DÁ PROHODIT A OZNAČIT ZDROJ TO DVD
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Pak nepomůže ani svěcená, natož origoš bootovací CD/DVD. Prostě pokud ti klekne disk (HDD) s uloženou image, tak jedině se pokusit ten disk vzít a na jiné mašině tu image z něj vytáhnout. Pokud tím bylo myšleno DVD médium, což zřejmě ano, protože image se vždy ukládá na jiný disk nebo partišnu, tak zkusit CD roller atd.lucas píše:To je hezký to mám ale co ta záloha pokud jinechám na disku a ten jde do háje tal co dál