19CRT Samsung vs. Viewsonic ???
Moderátor: maXXmilian
- Larin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
19CRT Samsung vs. Viewsonic ???
Seeem v koncích... musim se rozhodnout jaky monitor koupit... uz sem precetl mnoho a mnoho... ale porad nevim,kazdopadne sem zuzil vyber na Samsung SyncMaster 997MB a ViewSonic 19''E92f+SB ,Philips 109B60 sem vyloucil,prosíííímmm poradte nekdo,nejake zkusenosti... nazory na znacky... diky moc 
CPU: Athlon 64 2800+ 1800Ghz, MB: DFI Lanparty UT nF3 250Gb ,RAM: Kingmax 1GB 433 CL 2.5 433Mhz 2.5 3 3 6 ,VGA: Inno3D NVidia 6800GT 256MB,HDD: 250GB 16MB,O.M.: Philips CD-RW 4800 , DVD-RW LG 4163B
- Sego
- Nováček

-
- free666
- Začátečník

zajima vy,ze jsem na netu nenasel(pravda moc jsem to nehledal) presne ty typy co uvadis...ale to neni az dulezity...
jestli se nepletu oba monitory jsou flat invar...odtud samozrejme vychazeji vlastnosti monitoru...invar ma jiny prednosti a neduhy nez obrazovky typu trinitron...tady zavisi na co chces monitor predevsim pouzivat...nebo jestli ti staci flat invar nebo jestli chces 100%plochy monitor...jediny 100% plochy CRT jsou obrazovky typu trinitron...
...samsung pouziva obrazovky vlastni vyroby a v tomhle by mela byt obrazovka nejaky generace DynaFlat.ViewSonic bude mit neco podobnyho...
ja osobne pouzivam tri roky Samsung SyncMaster 957DF a ve svy dobe to byl ten nejlepsi plochej invar od Samsungu...to pisu proto,ze DynaFLaty jsou celkem znamy svou kvalitou...pouziva je napr. Hyundai,coz jsou levny a celkem kvalitni monitory...jinak se Samsungem jsem spokojenej,kvalitni obraz,siroky mnoznosti v menu,moznost ovladani nastaveni mysi pres usb a soft...jedinym neduhem Samsungu se kterym jsem se setkal je to, ze Samsung nerad povoluje obnov.frek.,ktery nejsou ve specifikaci u danyho rozliseni (obecne-je to proto,ze vsechny modely Samsungu pouzivaji stejny obvykle stejny typ obrazovky a lisi se jen pouzitou elektronikou-proto byvaji frekvence "elektronicky omezeny"
)...
osobne bych bral Samsung
ale kdyz vybiras monitor,tak je uplne nejlepsi,pokud je ta moznost, nechat si ho predvest a pak se podle dojmu rozhodnout a pripadne vzit ten predvadeny kus,protoze i monitory se muzou trosku lisit ve vlastnostech kus od kusu...ikdyz u takovyhle znacek jsou ty rozdily oporavdu nepatrny...
jestli se nepletu oba monitory jsou flat invar...odtud samozrejme vychazeji vlastnosti monitoru...invar ma jiny prednosti a neduhy nez obrazovky typu trinitron...tady zavisi na co chces monitor predevsim pouzivat...nebo jestli ti staci flat invar nebo jestli chces 100%plochy monitor...jediny 100% plochy CRT jsou obrazovky typu trinitron...
...samsung pouziva obrazovky vlastni vyroby a v tomhle by mela byt obrazovka nejaky generace DynaFlat.ViewSonic bude mit neco podobnyho...
ja osobne pouzivam tri roky Samsung SyncMaster 957DF a ve svy dobe to byl ten nejlepsi plochej invar od Samsungu...to pisu proto,ze DynaFLaty jsou celkem znamy svou kvalitou...pouziva je napr. Hyundai,coz jsou levny a celkem kvalitni monitory...jinak se Samsungem jsem spokojenej,kvalitni obraz,siroky mnoznosti v menu,moznost ovladani nastaveni mysi pres usb a soft...jedinym neduhem Samsungu se kterym jsem se setkal je to, ze Samsung nerad povoluje obnov.frek.,ktery nejsou ve specifikaci u danyho rozliseni (obecne-je to proto,ze vsechny modely Samsungu pouzivaji stejny obvykle stejny typ obrazovky a lisi se jen pouzitou elektronikou-proto byvaji frekvence "elektronicky omezeny"
osobne bych bral Samsung
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM
)DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
- Larin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nakonec sem objednal ten Viewsonic,ma lepsi parametry a Samsung je momentalne nedostupny min. 14 dni Viewsonic 2 dny... jinak sem cetl ze s touhle radou Samsungu sou docela problemy,reklamace kvuli kvalite obrazu...ale je to kus od kusu no... jinak Philipsa sem vyloucil... taktez kvuli nedostupnosti a myslim ,ze Samsung , nebo Viewsonic vyrabeji lepsi monitory...ale je to muj osobni nazor
pak napisu jak sem spokojenej az mi dojde... 
CPU: Athlon 64 2800+ 1800Ghz, MB: DFI Lanparty UT nF3 250Gb ,RAM: Kingmax 1GB 433 CL 2.5 433Mhz 2.5 3 3 6 ,VGA: Inno3D NVidia 6800GT 256MB,HDD: 250GB 16MB,O.M.: Philips CD-RW 4800 , DVD-RW LG 4163B
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Se vším souhlas. Mám ten samý víc jak rok a max. spokojenost. Za ty prachy myslím lepší CRT nekoupíš. Starého jetého EIZA bych se asi bál. Dneska už se nedělá a místo něj je nový model 997DF. Jinak Samsung ještě dělal (možná ještě dělá) dražší model 957NF, který měl větší rozlišení a obnovovací frekvenci, ale i větší rozteč bodů 0,24 (0,20 u DF). Často byl v testech srovnáván s Viewsonic 92PF. Jinak další plus u Samsungu je jejich systém záručního servisu. Prostě stačí jen zavolat na infolinku a pro monitor si přijedou a spravený dovezou. Žádná zdlouhavá komunikace s prodejci.free666 píše:ja osobne pouzivam tri roky Samsung SyncMaster 957DF a ve svy dobe to byl ten nejlepsi plochej invar od Samsungu...
- free666
- Začátečník

BTW. 957NF neni invar,ale trinitron...a navic mam pocit,ze to je/byl typ 959NF
jestli si to jeste dobre pamatuju jak DF znamena DynaFlat (coz je typ obrazovky-plochy invar) a NF znamena NatureFlat a, jestli se nepletu, pouziva se u typu, ktery maji trinitron...proto ta jina roztec a vubec celkem jiny vlastnosti...momentalne pouziva Samsung taky zkratku MB, a ta by mela znamenat MagicBright,coz je technologie zvyseni jasu/kontrastu na casti/cely obrazovce,ale v podstate je to porad DynaFlat,jen s novejsi verzi MagicBrightu...ale to uz jsme mirne OT
jestli si to jeste dobre pamatuju jak DF znamena DynaFlat (coz je typ obrazovky-plochy invar) a NF znamena NatureFlat a, jestli se nepletu, pouziva se u typu, ktery maji trinitron...proto ta jina roztec a vubec celkem jiny vlastnosti...momentalne pouziva Samsung taky zkratku MB, a ta by mela znamenat MagicBright,coz je technologie zvyseni jasu/kontrastu na casti/cely obrazovce,ale v podstate je to porad DynaFlat,jen s novejsi verzi MagicBrightu...ale to uz jsme mirne OT
)DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Larin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak sem ho dnes donesl domu ,ten Viewsonic a na prave strane ma asi rozhozenou geometrii,protoze na leve strane ma obraz sirsi nez na prave zhruba o 3 mm je to videt hned a nejde to nijak nastavit v OSD,jak jinak to muzu skorigovat? Nebo rovnou reklamace?
- free666
- Začátečník

no na Samsungach je v osd volba, ktera v podstate "restartuje" tovarni nastaveni+demagnetizace+kalibrace elektronovyho dela...me to pomohlo,kdyz jsem po prevazeni mel "rozjety" barvy...
ale jak se to jmenuje,tak to uz nevim,pac jsem to dlouho nepouzival a ted sedim nekde jinde...(nastesti ne v base
)
pokud to nevyresis, zkusil bych reklamaci...
ale jak se to jmenuje,tak to uz nevim,pac jsem to dlouho nepouzival a ted sedim nekde jinde...(nastesti ne v base
pokud to nevyresis, zkusil bych reklamaci...
- James.86
- Začátečník

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: