Procesory AMD vs. Intel
Moderátor: Don
- Premek
- Nováček
-
Procesory AMD vs. Intel
Mam vyhlidnuty notebook s procesorem AMD Turion 1,6 GHz. Od nekoho jsem slysel, ze je to "mobilni" procesor a zajima me, jestli je dobre srovnatelny s Intel Pentium M a ktery je v cem lepsi. Za odpovedi predem dekuju.
- orange_juice
- Začátečník
-
- swarm
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Procesory AMD vs. Intel
Musíš napsat celý název toho AMD procesoru...tam je totiž ještě udané značení, podle kterého se dá poznat o jakou verzi Turiona jde - pokud je to ten s nízkou spotřebou, tak je to imho lepší volba než P-M.Premek píše:Mam vyhlidnuty notebook s procesorem AMD Turion 1,6 GHz. Od nekoho jsem slysel, ze je to "mobilni" procesor a zajima me, jestli je dobre srovnatelny s Intel Pentium M a ktery je v cem lepsi. Za odpovedi predem dekuju.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Rekyl bych ze i kdyz se AMD zlepislo stale nedosahuje v mobilite - nizke spotrebe taklovych kvalit jako Intel - takze jeste stale je Pentium M do notebooku jasna volba.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- Burdin
- Nováček
-
Mam jednu otazku, chci si v brzke dobe poridit notebook, ale nevim jaky procesor, uvazuju o Asus A3521LU http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31984 nebo o Asus A6L- B014 http://www.pcexpert.cz/notebooky/asus-a6u-b014 , chci to pouzivat na internet, kancelarske aplikace a praci s fotkama, ale nevim, ktery procesor je lepsi, na spotrebe nezalezi, popravde receno nemit ten celeron(1,5 GHz) 1MB L2 cache tak okamzite sahnu po tom Sempronu(3000+), ale ten ma pouze 128 KB L2 cache, takze vazne ted netusim, ktery z techto procesoru je vykonejsi, snazil jsem se neco najit na internetu, ale vetsinou se to tykalo P-M a Athlonu a bylo to spise o tom, ze neco takoveho existuje
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Stranky PC Expertu mi nejedou - doufam ze nejsem sam .Sam pises ze ten notes nechces pouzivat na nejaky superveci - neni to pak skoro jedno a vetsi vydrz se ti pak muze podle me hodit spis.Burdin píše:Mam jednu otazku, chci si v brzke dobe poridit notebook, ale nevim jaky procesor, uvazuju o Asus A3521LU http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31984 nebo o Asus A6L- B014 http://www.pcexpert.cz/notebooky/asus-a6u-b014 , chci to pouzivat na internet, kancelarske aplikace a praci s fotkama, ale nevim, ktery procesor je lepsi, na spotrebe nezalezi, popravde receno nemit ten celeron(1,5 GHz) 1MB L2 cache tak okamzite sahnu po tom Sempronu(3000+), ale ten ma pouze 128 KB L2 cache, takze vazne ted netusim, ktery z techto procesoru je vykonejsi, snazil jsem se neco najit na internetu, ale vetsinou se to tykalo P-M a Athlonu a bylo to spise o tom, ze neco takoveho existuje
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- Burdin
- Nováček
-
je fakt, ze sem zapomnel uvest, ze na tom budu chtit hrat i cas od casu nejake hry, sice to nebudou nejmodernejsi 3D akce a je mi jasny, ze to taky nebude zadnej grafickej zazrak, ale potrebuju necim nahnat tu integrovanou grafiku to za prve a za druhe na zpracovani fotek a obcas nejakeho videa bych chtel ten vykonnejsi procesor.
to Don Martinez: Stranky PC Expertu uz fungujou
to Don Martinez: Stranky PC Expertu uz fungujou
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak je na tom ta grafika od SiSu ale rekl bych ze hur nez ta od Intelu - asi bych stejne vzal ten Celeron - ale bylo by to tezky rozhodovani - zapremejslel bych o HP nx6110 protoze ma GMA900 - nebo jak se ty novy grafice od Intelu nadava - ktera je imho vykonnejsi.