MSI K8N Neo3 F BIOS update surne help!

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
miso23
Začátečník
Začátečník

MSI K8N Neo3 F BIOS update surne help!

Příspěvek od miso23 »

Akurat som doskladal novy comp a chcem ho spustit ale monitor zostal cierny.V predajni mi povedali ze doska mozno nerozpozna moj procesor (AMD Sempron64 2800+) a ze mam updatovat BIOS.Ale neviem ako a nemozem dat tu dosku do ineho PC.Co s tym?PROSIM HELP PLS!!!
:( :( :(
miso23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miso23 »

A nemozem dat do toho PC zatial iny CPU(bratrancov Sempron 2500) ,potom updatovat BIOS a procak zasa vymenit?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

miso23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miso23 »

To ze mam updatovat BIOS je mi jasne!Lenze ja mam taky problem ze ked zapnem comp tak sa nedostanem nikam.Monitor zostane cierny,ziadny BIOS a tak.Skusim vymenit tie procaky????
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Vymazals CMOSku?
Jestli jsou ty Semprony socket 754, tak to samozřejmě zaměnit můžeš - jinak board by měl najet i s neznámým CPU (jen vypíše hlášku UNKNOWN CPU TYPE apod.).
miso23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miso23 »

CMOS som vymazal,ale stale nic.A nenabehne uplne nic,ziadna hlaska.Zajtra asi idem tam kde som ju kupil.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Má tahle MSI ještě diagnostickej bracket? (Tu záslepku do zadního čela s diodama) Jestli jo,tak bys mohl zjistit podle kombinace LEDek, na čem to kiksne.
Jestli to nemá,tak jsi - no víš kde...Co paměti? Někdy se stávalo,že desky od MSI s některýma modulama vůbec nenajely - nemůžeš zkusit jiný,popřípadě kombinovat sloty?
Jinak máš všechno dobře zapojený? Konektory,kabely,propojky apod.?
Jestli jo,tak pak už asi jen ta reklamace, eventuálně prosba o radu a pomoc :? .
miso23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miso23 »

Uz mi to nabehlo a napisalo AMD unknown model processor alebo tak.Ako tam mam dat novy BIOS?Da sa to bez procaku nabootovat z diskety?Alebo co mam robit???
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Stáhni si novej BIOS (jestli už je - já právě z toho důvodu,že MSI neměla update BIOSu pro revizi E kupoval Gigabytku :wink: ),pak to ulož na disketu a flashni, případně můžeš použít utilitu od MSI pro update BIOSu automaticky (něco podobnýho jsem měl u MSI 745 Ultra - Live BIOS nebo něco podobnýho, mrkni na CD k desce).Doporučuju pozorně pročíst,jak postupovat při updatu BIOSu na webu MSI!
miso23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miso23 »

A bude sa to dat,ked tam akoze nemam procak?Uz to mam na diskete a idem to skusit!
miso23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miso23 »

Skusil som to z diskety.Urobil som to podla navodu na stranke MSI ale ked tam nabehne Award Flash Utility tak mi to zamrzne na hlaseni PLEASE WAIT! Co s tym??? :(
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

miso23 píše:A bude sa to dat,ked tam akoze nemam procak?Uz to mam na diskete a idem to skusit!
Bez procáku ti nemůže jet komp,nemyslíš? A s tím Unknown CPU Type si hlavu nelam,to jen nedokáže přiřadit jméno a typ.
Pokud máš ten soubor z webu,musíš ho rozbalit na disketu - hlavní jsou ty dva soubory: AWFL855A a W7135NMS.
Pak nabootuješ ze spouštěcí diskety pro Windows 98 do DOSu (můžeš dát spustit systém bez podpory jednotek CD-ROM) nebo z CD s DOSovými soubory (FreeDOS apod.)
Když jsi v DOSu, vlož disketu s těma souborama od MSI a zadej:
AWFL855A W7135NMS (výsledný řádek,co uvidíš na monitoru,by měl vypadat takto: A:\AWFL855A W7135NMS) Odentruj.
Pak by se měl spustit flash - možná se tě to ještě zeptá,jestli chceš opravdu spustit flashování, pak to zkontroluje kompatibilitu EEPROM čipu a BIOSu a pak by to mělo jet (postupně naskakovaly šipky,až to vypsalo BIOS Update successfully nebo co,už se nepamatuju).
Taky můžeš zkusit nainstalovat do Windows LiveUpdate od MSI - měl bys ji mít na CD s driverama a updatovat automaticky z Winů - taky jsem to jednou zkoušel a v pohodě.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

miso23 píše:To ze mam updatovat BIOS je mi jasne!Lenze ja mam taky problem ze ked zapnem comp tak sa nedostanem nikam.Monitor zostane cierny,ziadny BIOS a tak.Skusim vymenit tie procaky????
Shit píše:http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=43178 pak ale stačilo najet do safe-módu BIOSu (přes "Insert")
Do toho safe módu se dostaneš asi tak za 3 minuty po spuštění PC....
miso23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miso23 »

2JANIS:
VDAKA za radu.Uz to ide.Ja som to mal na jednej diskete a malo to byt na dvoch.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“