kláveska - nelze najít
- tnema
- Začátečník

kláveska - nelze najít
Pořídil sem si klávesku, je to přesně tahle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28823
jenže mám problém se zapojením,
myš je zapojená na USB, kláveska na ps2 - klávesnice nefunguje, myš ano
myš i klávesnice na ps2 - nefunguje ani jedna,
když zapojím myš na usb a kláveska na ps2, neobjeví se ani ve správci ani v ovládacích panelech, prostě ten kus hw nenalezne.
Když dám starou myš a starou klávesnici (obě ps2) fungují obě.
Systém XP SP1, čistej, instalace před 2 týdny, takže ničim zapráskaný to není. Klávesnice funguje v jiném PC normálně, jediný co mě napadá je províst nový formát ale to beru jako krajní variantu, měla by se přeci úplně normálně objevit.
Jak na to?
/edit: V biosu je vše v pořádku.
jenže mám problém se zapojením,
myš je zapojená na USB, kláveska na ps2 - klávesnice nefunguje, myš ano
myš i klávesnice na ps2 - nefunguje ani jedna,
když zapojím myš na usb a kláveska na ps2, neobjeví se ani ve správci ani v ovládacích panelech, prostě ten kus hw nenalezne.
Když dám starou myš a starou klávesnici (obě ps2) fungují obě.
Systém XP SP1, čistej, instalace před 2 týdny, takže ničim zapráskaný to není. Klávesnice funguje v jiném PC normálně, jediný co mě napadá je províst nový formát ale to beru jako krajní variantu, měla by se přeci úplně normálně objevit.
Jak na to?
/edit: V biosu je vše v pořádku.
ntb alzabook/rtx3070
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no, v 1. řadě bych si nejdřív nainstaloval SP2. Když říkáš, že máš v BIOSU nastaveno "PS/2 keybord support" ( nebo tak nějak ), tak bych se ještě kouknul, jestli si odstranil ovladače tý původní klávesnice, pak jestli si náhodou při optimalizaci WIN ( třeba podle návodu na PCT ) nevypnul podporu rozpoznání P&P zařízení. Jinak mě třeba WIN xp SP2 nenajdou samy od sebe HP DJ 610C, musim dát "Přidat nový hardware" a už to jede, přitom je taky P&P...
BTW: nebylo by dobrý třeba ty zařízení instalovat postupně?
BTW: nebylo by dobrý třeba ty zařízení instalovat postupně?
- tnema
- Začátečník

- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
hele, a ten druhej comp, kde fungovala, měla co za system? Třeba sou ovladače "only for SP2" Koukni do manualu, třeba tam o tom něco je, popř. bych se kouknul na netu po novějších ovladačích
//EDIT. tady je oficialní tech. podpora logitechu, tak jestli tam neco vyctes... ZDE
//Jája: upraveno na odkaz
//EDIT. tady je oficialní tech. podpora logitechu, tak jestli tam neco vyctes... ZDE
//Jája: upraveno na odkaz
- tnema
- Začátečník

- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- tnema
- Začátečník

- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
předpokládám, že si ji tam taky zkoušel prdnout za běhu... pak je tu odkaz na novej soft ( vypada na verzi 2.40, nevim, co mas ty...) http://www.logitech.com/index.cfm/downl ... entid=9470 tak bych to zkusil... Ale furt sazim na ten SP2...
- tnema
- Začátečník

- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no, ja sem si koupil starou prachobycejnou klavesnici za 20,- protoze montuju compy pro znamy ( a jejich znamy a jejich znamy...
), takze dalsi klavesnici potrebuju, navic s ni neni zadnej problem, nikdy a nikde... Bud tam prdnes tu svoji starou ( klavesnici samozrejme
) nebo se poptej znamejch, jestli nemaj na den dva nejakou starsi klavesnici na pujceni...
Jeste me napadlo: ja mam v BIOSU jednu polozku, nejak "USB keybord support" - koukni, jestli ji nemas pustenou, treba se to pak nejak nema rado s tou "PS2 keybord support"...
P.S. Vecer du na fotbal a fotbal s kamosem, co maka ve velkoskladu, dost se vyzna, tak se preptam jestli neco nevi
Jeste me napadlo: ja mam v BIOSU jednu polozku, nejak "USB keybord support" - koukni, jestli ji nemas pustenou, treba se to pak nejak nema rado s tou "PS2 keybord support"...
P.S. Vecer du na fotbal a fotbal s kamosem, co maka ve velkoskladu, dost se vyzna, tak se preptam jestli neco nevi
- tnema
- Začátečník

- tnema
- Začátečník

Nezabrala ani instalace SP2 ani poslední ovladače z officiálních stránek logitechu, již jsem vyzkoušel spoustu možností a nic, dohnalo mě to k zoufalství a tak jsem provedl kompletní reinstall win a ani při instalaci (zadávání uživatele) ani po instalaci klávesnice nereagovala.
Pokud zapojím klávesnici při off stavu, neoběví se v HW vůbec žádné připojení, pokud odeberu starou klávesnici za chodu win a zapojím novou(tuhle logitech) ps2 ozve se pípnutí, takhle jsem zkoušel aktualizovat všechny ovladače co jsem měl dostupné (cca
po restartu se opět klávesnice neoběví.
Zkoušel jsem to ještě na jiném pc a tam také nic, klávesnice nereagovala.
Nějaké nápady?
Pokud zapojím klávesnici při off stavu, neoběví se v HW vůbec žádné připojení, pokud odeberu starou klávesnici za chodu win a zapojím novou(tuhle logitech) ps2 ozve se pípnutí, takhle jsem zkoušel aktualizovat všechny ovladače co jsem měl dostupné (cca
Zkoušel jsem to ještě na jiném pc a tam také nic, klávesnice nereagovala.
Nějaké nápady?
ntb alzabook/rtx3070
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- tnema
- Začátečník

- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: