Problém s DVD/RW PLEXTOR PX-712A

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Karle? :oops:
Bathory
HADiCE
Začátečník
Začátečník

OMG

Příspěvek od HADiCE »

To jsem fuckt nechtěl :wink: U nás se tak wobčas prostě řiká. :-D

A co s tim bafrem zpráskanym?
Zkusil jsem přeinstalovat wovládače wod čipsetu intelovýho. Ale nic.

Co ty ASPI wovládače? Nepomohlo by tohle?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tím nic nezkazíš, klidně je tam dej. :) No a nakonec dojde na ty wokna... :(
Bathory
HADiCE
Začátečník
Začátečník

Zapráskaný wokna

Příspěvek od HADiCE »

Při představě instalace woken je mi na blití.
Když si představim všechny ty softy a wovládače :-O~~
Hlavně to mam vymazlený Q-Tec X-Setupem. :cry: :cry: :cry:
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Nazdárek, ohledně toho buferu.

Ja si myslim, že to neni nic špatnýho když ten bufer padá, teda jen když se tím nesníží i rychlost vypalování.Mě taky ten bufer padá, ale rychlost se tím nemění.Podle mě není vždy plnej, ptz ho ta mechanika nemusí využívat a zpokojí se s přisunem dat rovnou z disku.Tím pádem se v tu chvíli nevyužívá a padne až k 0.Je to pouhá doměnka, tak mě kdyžtak opravte :D
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Všechny data jsou přes buffer, nic nejde přímo.

No, jestli jsou vypálený média OK, tak bych se tím taky nezabýval.
Bathory
HADiCE
Začátečník
Začátečník

DVD i CD jsou v oukeji

Příspěvek od HADiCE »

ale já chci vědět proč to najednou začalo dělat. Navíc když mi to nahlásí že během pálení bylo použito 200x burn proof, tak mě to klidnym rozhodně nenechává. A vyplování se rozhodně zpomalí. I když pálim 8X tak nero ukazuje že pálí s bídou na 4x a trvá to dlouuuuuuho.
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Káňa »

Sorry že jsem nepsal, byl jsem pryč. Co se týče reklamace, nejspíš to udělám - dal jsem tam novej firmware a blblo to u i vypalováni CD, tak jsem ten firmware vrátil - úspěšně. U vypalování DVD, mi to píše rychlost asi 4500 kb/s (4krát) takže by to teoreticky mělo bejt v pohodě, jenže když je buffer prázdnej tak vypalovačka prostě přestane vypalovat (cca - vypalování,čekání = 50% na 50%) takže mi to de z 15 minut až na 30 - Je to divný :(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Určitě bych zkusil jiný média, protože Plextor používá technologii na rozpoznání kvality média, která jede i při vypalování, takže se na nějakou nastavenou rychlost moc neohlíží. Zkuste pálit na Verbatimy a nebo ten PoweRec vypněte, jestli to jde.
Bathory
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Káňa »

Tak asi takhle, popravdě jsem pěknej LoLek, protože jsem rok vypaloval v PIO modu (ale mám proto omluvu a další dotaz). Dal bych všechno za to, že tam bylo aktuální režim přenosu DMA. Jak už jsem řikal, první DVD jsem před rokem vypálil 4x úplně v pohodě (15 m. copy na HDD, a 15 m. na new DVD). Ale další DVD už jeli v PIO modu (CPU skoro na 100%, DVD až za 35 minut). Furt jsem přemejšlel co se změnilo, myslel jsem totiž že jede furt v DMA. Až ted po roce, po přečtení článku na http://www.cdr.cz jsem si řekl že to musí být PIO modem, tak jsem se kouknul a bylo to. Takže jsem přepnul na DMA - je li k dispozici a po restartu běžela v Ultra DMA 2. Problém je v tom, že po pár dnech, po několika vypálených DVD (i Verbatim, i Traxdata), a po několika zapnutích a vypnutích počítače mi sama bez sebe jede mechanika zase v PIO modu. NECHÁPU, SAMA OD SEBE SE PŘEPNULA, jenže už nejde vrátit - Nastaveno DMA - je li k dispozici, ale běží v PIO, reinstal firmwaru i několik restartů, až nakonec něco pomohlo. Bylo to odebrání IDE kanálu na kterym mám připojenu mechaniku, po restartu windowsi našli mechaniku a po dalšim restartu zase běží v Ultra DMA 2. MĚ OVŠEM ZAJÍMÁ, PROČ SE SAMA OD SEBE PŘEPNULA DO PIO MODU, a DMA nešlo vrátit ... počítám s tím, že za pár dní se zase přepne, takže díky za jakoukoliv radu :D
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Je to na levačku

Příspěvek od JirkaH »

HADiCE píše:Tak ti nevim Karle. Servisnim péčkem to nebylo.
Když pálim 4x DVD tak to ani nevzdechne, ale 8x už ten madrfakr buffer lítá jak vzteklej. To stejný u CD. Nižší qalty v pohodě, vysoký v pr...

Přeinstalovat wokna se mi fuckt nechce.
Jaké je při vypalování zatížení CPU? A pár informací o kompu by také neškodilo.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“