icq pres GPRS

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Radimhavirov
Nováček
Nováček

icq pres GPRS

Příspěvek od Radimhavirov »

Ahoj mam takovy dotaz. Zajimalo by mne, na kolik by mne vyslo chatovani icq pres GPRS zaklad. twist. Tj kolik cca. dat proleti pres jednu 160 znakovou icq zpravu(160 znaku=1sms). Jde mi o to, jestli v praci kde nemam jinou moznost pripojeni nez GPRS, neni vyhodnejsi pro komunikaci pouzit icq nez samotne zdlouhave smskovani. Nakonec bych jeste poprosil o radu jaky pouzit soft. tj.ktery by byl naprosto jednoduchy bez jakychkoliv baneru a reklam ktere zbytecne nacitaji drahocenna data viz ICQ 5. Predem mnohokrate dekuji Radim
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

jako klienta ICQ doporučuji Trillian. S těma cenama ty neporadím, to se mrkni co co stojí. ICQ nemá žádný velký transfer.
Radimhavirov
Nováček
Nováček

pises :ICQ nemá žádný velký transfer. tohle hlavne potrebuju vjedet at si muzu spocitat kolik by mne ta sranda stala :-D
Radimhavirov
Nováček
Nováček

Potrebuji prosim hrube udaje at vim jestli ma cenu se zatezovat instalacemi a zabezpecenimi kancloveho compu nebo se na to rovnou vykaslat :)
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:) najjednoduchsia je imho miranda
a zalezi kolko ludi budes mat na icq, taky CL sa nacitava dlhsie ked mas 2000ludi a teda je to viac KB ako ked tam mas 5ludi :)
a to, ze kolko je jedna sprava by som neriesil, aj keby si to mal zapnute 24/7 za mesiac by to nejaky uzasny traffic nedalo, tipujem par MB, mozno aj nad 10 :oops:
Radimhavirov
Nováček
Nováček

Asi si s tim dam tu praci a vyzkousim to v akci tj. odeslu zpravu a pockam co na to stav kreditu na karte. Jinak to asi jednodusejc nevidim. Co se tyce poctu odeslanych zprav tak mam predstavu zhruba asi 10ks cca.100 az 200 znakovych zprav s 1 osobou. Jde mi hlavne o to ze mne nebavi cvakat smsky na mobilu a chat je pres klavesnici mnohem rychlejsi amozna taky doufam levnejsi.
Radimhavirov
Nováček
Nováček

podotykam ze 10ks cca.100 az 200 znakovych zprav s 1 osobou za 1 den :-D
Mr4k
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr4k »

No doporucil bych ti mirandu, je celkem jednoducha, zadarmo a hlavne se da dost dobre rozsirit tak jak potrebujes, a existuje i plugin co pocita preneseny data.

Zkusenost mam akorat s mobilnim klientem do telefonu (Jimm) a ten prenos dat neni tak hroznej, nejvic sezere prave prenos kontaktu, pak ty jednotlivy zpravy neseberou temer nic, kdyz to tak vezmes, tak 100 znaku je 100bytu + plus nejaky dodatecny veci icq protokolu, takze i kdyby to vzalo 1kB (jakoze nevezme), tak by te to vyslo na zhruba 7 haliru, coz je porad min nez sms. Musis ale pocitat jeste s nejakou rezii, co si vezme i kdyz nic neposles.
PC AMD Athlon 64 X2 4200+ Manchester, 3072MB RAM, DFI LP UT nForce4 SLI-DR, Gigabyte GeForce 6600 s GDDR3, Hitachi 250GB S-ATA, Hitachi 500GB S-ATA, LG GSA-4163B
Radimhavirov
Nováček
Nováček

Diky vsem za info, urcite to jeste zitra vyzkousim.

to: Mr4k 10ks cca.100 az 200 znakovych zprav s 1 osobou za 1 den :-D = dovezte na sklad 10ks. xxx 20ks. yyyy 5ks. xyx.......... atd. Pro vysvetleni:
nemam to pro zabavu ale spise na praci a uz me boli prsty z mobilu. :)
Radimhavirov
Nováček
Nováček

sorry Mr4k to vysvetleni melo byt pro nekoho jineho :oops:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“