Oprava reproduktoru po nárazu do zdi
Moderátor: CageJ
- Thellwin
- Administrátor

Oprava reproduktoru po nárazu do zdi
Před časem mi po nárazu na zeď přestal fungovat jeden reprák u mých Creative Inspire 4.1 ... ne, že by vůbec nehrál, ale zvuk je slabej, asi jako když hraje klasický sluchátko. Reprák jsem rozebral, ale žádné viditelné poškození jsem nenaše, nikde nic nechrastíl. Nemám vůbec tušení co se tomu mohlo stát a jestli by to šlo opravit, případně za kolik. Vím že je těžký jenom podle mého infa posoudit co tomu je, ale kdyby měl někdo nějakej tip ... thnx.
Goldnoob team proud member!
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

Re: Oprava reproduktoru po nárazu do zdi
Hmm tak to je fakt zajimavy, proc si mlatil tim reprakem o zed ?Thellwin píše:Před časem mi po nárazu na zeď přestal fungovat jeden reprák u mých Creative Inspire 4.1 ... ne, že by vůbec nehrál, ale zvuk je slabej, asi jako když hraje klasický sluchátko. Reprák jsem rozebral, ale žádné viditelné poškození jsem nenaše, nikde nic nechrastíl. Nemám vůbec tušení co se tomu mohlo stát a jestli by to šlo opravit, případně za kolik. Vím že je těžký jenom podle mého infa posoudit co tomu je, ale kdyby měl někdo nějakej tip ... thnx.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- Thellwin
- Administrátor

- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oprava reproduktoru po nárazu do zdi
aha, tazke se chlastaloJan Machalík píše:Hmm tak to je fakt zajimavy, proc si mlatil tim reprakem o zed ?Thellwin píše:Před časem mi po nárazu na zeď přestal fungovat jeden reprák u mých Creative Inspire 4.1 ... ne, že by vůbec nehrál, ale zvuk je slabej, asi jako když hraje klasický sluchátko. Reprák jsem rozebral, ale žádné viditelné poškození jsem nenaše, nikde nic nechrastíl. Nemám vůbec tušení co se tomu mohlo stát a jestli by to šlo opravit, případně za kolik. Vím že je těžký jenom podle mého infa posoudit co tomu je, ale kdyby měl někdo nějakej tip ... thnx.![]()
btw: takovehle problemy, ktere nejsou videt se fakt spatne opravuji.. a jeste ti asi o to vice nekdo hure poradi pres net... bohuzel
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To fakt netuším...Thellwin píše:Tak bohužel nevlastním potřebené vybavení ... ty jsi expert na zvuk, netušíš co by se s tím mohlo po nárazu stát ?TomV píše:Proměř kabel ohmmetrem a porovnej se zdravým reprákem...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- spirit64
- Mírně pokročilý

a) můžeš ten repráček nějak rozdělat a kouknout jestli není něco s membránou nebo spiderem nebo tak zevnitř ?
b) když nemužeš, tak vem tužkovou baterku nebo buřt, ale ne 9voltovku atp. Zkus to, zkus to i přepólovat, jestli se membrána při prdnutí hejbne kapánek dopředu nebo dozadu, pokud to prdne jasně a normálně tak ok, pokud to bude znít jako plechovka nebo chrastítko, je v rici reproduktor.
c) a neschytal to náhodou zesilovač ?
jen tak zkus zapojit na jeho výstup jinej
b) když nemužeš, tak vem tužkovou baterku nebo buřt, ale ne 9voltovku atp. Zkus to, zkus to i přepólovat, jestli se membrána při prdnutí hejbne kapánek dopředu nebo dozadu, pokud to prdne jasně a normálně tak ok, pokud to bude znít jako plechovka nebo chrastítko, je v rici reproduktor.
c) a neschytal to náhodou zesilovač ?
- Thellwin
- Administrátor

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

Jsem prostě cholerik a když mě něco naštve tak to lítá ... ale tohle už je moc OT a celej tenhle thread je po mém zásahu šroubovákem bohužel k ničemu, takže to je na LOCKTomV píše: Pane bože, to je materiál...![]()
![]()
EDIT : Aspoň mám unikátní sestavu 3.1 (Nebo 3,5.1 ? když trošičku hraje ?
Goldnoob team proud member!
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to jo, no pak jedině kouknout na jejich web a zkusit zavolat na autorizovaný servis, záleží na koho padneš ale kámoš jednou takhle kupoval náhradní nožičky k reprákum
http://cz.europe.creative.com/
http://cz.europe.creative.com/