jaký je nejlepší FireWall ??

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pinďoureček »

Já se musím přidat na stranu Agnitum Outpost Firewall. V zahraničních testech je považován za jeden z nejlepších softwarových firewallů na trhu. Používám ho cca. rok na několika mašinách. Předtím jsem používal Kerio, jako standartní firewall dobře postačuje. Ale Agnitum, to je jiné kafe. Naprosto podrobné nastavování síťové komunikace, bezpečnosti, paketových filtrů, možnosti přímo do mrtě detailně nastavovat, co v jaké aplikaci půjde ven/dovnitř, perfektně zpracované logy, přídavné plug-iny od výrobce či 3rd party (blokace reklam, filtrování e-mail příloh), výborná přehlednost, malé zatížení systému.

EDIT:
ještě dodám, že už je na netu i čeština do Agnitum Outpost Firewall. Do aktuální verze ale ještě není.

http://vlamoxyz.cestiny.cz/aofp25_375_4822_374_xcz.zip
http://vlamoxyz.cestiny.cz/aofp26_451_5123_402_xcz.zip
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Pinďoureček píše:Já se musím přidat na stranu Agnitum Outpost Firewall. V zahraničních testech je považován za jeden z nejlepších softwarových firewallů na trhu. Používám ho cca. rok na několika mašinách. Předtím jsem používal Kerio, jako standartní firewall dobře postačuje. Ale Agnitum, to je jiné kafe. Naprosto podrobné nastavování síťové komunikace, bezpečnosti, paketových filtrů, možnosti přímo do mrtě detailně nastavovat, co v jaké aplikaci půjde ven/dovnitř, perfektně zpracované logy, přídavné plug-iny od výrobce či 3rd party (blokace reklam, filtrování e-mail příloh), výborná přehlednost, malé zatížení systému.
Jj, přesně tak....plus naprostá jednoduchost všeho :wink:
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

no měl jsem sygate, zone alarm a kerio¨+HW FW. Ten outpast zkusím. Ted jsem bez FW, chci chytit nejaké viry at může přispět do naší sbírky na viry.cz :-D
Paolo.n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paolo.n »

Taky preferuju Outpost. Jenom chvilku jsem mel Kerio, ale nejak mi to nesedlo (prilis otravny). Outpost me vyhovuje lip, jednou to nastavim a uz o nem nevim. Zere cca 15 MB RAMky, to se da skousnout, verze 2.7 dokonce i o trochu min.
Ale ted jsem pro reinstalaci XP a premejslim jestli vubec ma cenu ten firewall provozovat. na IE uz snad nikdy nesahnu (uz mi ve Firefoxu chodi i banka), system mam zaplatovanej. A i kdyz jsem nemel tak Outpost za celej pulrok nezaregistroval zadnej utok. A modem ma taky firewall.
Intel Core 2 Duo E6750 @ 3,3 GHz, GIGABYTE X38-DQ6, 2x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample @ 700/2000 MHz, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, NOKIA Multigraph 446 Xpro 19", Logitech MouseMan Dual Optical.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Je to prostě o tom, co kdyby, s veřejnou adresou bych na net bez fajru nevlez už vůbec...Jinak, k tomu kolik žere Outpost ramky. Nejedu v backround modu, kterej žere víc (docela zvláštní, ne?), zbytečný pluginy vypnutý a mam maximálně do 7 MB. Hodně taky pomáhá, když po startu otevřete a hned zase zavřete...teď zrovna mam ani ne 3 MB :) Kerio zabralo 30 MB jen to frklo...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pinďoureček »

Delarge píše:Je to prostě o tom, co kdyby, s veřejnou adresou bych na net bez fajru nevlez už vůbec...Jinak, k tomu kolik žere Outpost ramky. Nejedu v backround modu, kterej žere víc (docela zvláštní, ne?), zbytečný pluginy vypnutý a mam maximálně do 7 MB. Hodně taky pomáhá, když po startu otevřete a hned zase zavřete...teď zrovna mam ani ne 3 MB :) Kerio zabralo 30 MB jen to frklo...
Pravdou je, že polovinu standartních plug-inů jsem také vypnul, ale stáhnul jsem si výborné plug-iny od 3rd party výrobců.
Jinak mě žere Outpost 12MB paměti. Žádný problém. Naprostá spokojenost.
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
kingie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingie »

Teda, ten Kaspersky u me nalezl pres 100 nepeknych zviratek,vetsinou trojan downloadery, Norton na to byl kratky;Kaspersky muzu vsem doporucit. Jinak jak mam nastavit ten Outpost firewall? Zere mi 18MB a pluginy Ads,Content,DNS cache mam zastavene. To je mam i smazat aby mi to nezralo tolik pameti? Jsou dobre pro ochranu nebo zbytecne? V Rules v oddile Global system jsem radsi nic nemenil. Jinak taky mam dojem ze se webove stranky s tim nacitaji podstatne pomaleji nez kdyz jsem mel Kerio, jde to nejakym nastavenim urychlit?
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Hodite niekto pls link na Tiny Firewall Pro 5.5 ? nejako sa mi to nepodarilo vygooglit :sad:
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

van Bellen píše:skus www.tinysoftware.com
tjn, thx
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

kingie píše:Jinak jak mam nastavit ten Outpost firewall? Zere mi 18MB a pluginy Ads,Content,DNS cache mam zastavene. To je mam i smazat aby mi to nezralo tolik pameti? Jsou dobre pro ochranu nebo zbytecne? V Rules v oddile Global system jsem radsi nic nemenil. Jinak taky mam dojem ze se webove stranky s tim nacitaji podstatne pomaleji nez kdyz jsem mel Kerio, jde to nejakym nastavenim urychlit?
Tady máš pár linků na nastavení Outpostu:
http://outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=9858 , http://outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=9992

K tý paměti, kdykoliv po naběhnutí systému stačí kliknout na ikonku Outpostu v tray liště a hned ho zase zavřít...rázem to spadne tak pod 5 MB. Pluginy na to nemaj moc vliv, stačí když budou stopped.

K rychlosti nemam co říct, mě všechno jede tak jak má...ještě bych sem hodil guide pro začátečníky, starej, ale dobrej:
http://www.outpostfirewall.com/guide/
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Hmmm tak sem zjistil ze moje zamilovane Kerio konci - prestavaji s vyvojem, jeste rok budou poskytovat podporu lidem, kteri maji placenou verzi... vice tady: http://www.zive.cz/h/Viryabezpecnost/AR.asp?ARI=125537 . No jo jenze ted na co prejit - pokud mozno by to melo bejt zadarmiko - jakej rozdil je mezi Keriem a ZoneAlarmem?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

ZoneAlarm by měl bejt jednodušší na nastavení ... o tom Keriu jsem to dneska taky četl, je to škoda :(
Goldnoob team proud member!
decried
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od decried »

Moj nazor:
Najlepsi free FW: Sygate
Najlepsi plateny FW: Agnitum Outpost
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Já používam skoro půl roku Kaspersky Anti-Hacker a nemůžu si stěžovat. Zabírá v Ram něco kolem 8MB. Je přehledný a neni tak otravný jako Kerio, je spuštěný jen jedním procesem (ne jako kerio 3 dohromady přes 30MB). Outpost neznám možná vyzkouším.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

nejlepší FW je ISSBlack. Pak kerio. Sygate je to nejhorší co jsem viděl, když teda nepočítám Av eTrust.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

/ Já jsem měl 2 Mbit (teď mám 1 Mbit) připojení, takže si mě čeští hackeři trochu oblíbili, první co jsem používal byl zonealarm, u kterého mohu potvrdit super jednoduchost a funkčnost. Pak jsem přeskákal pár neznámých FW a nic moc, pak jsem zkusil kerio a taky v pohodě, ale příjemnější mi připadá Zonealarm. Ale po tom co jsem si pokecal s UPC technikem, jdou oba dva pryč, a používám Windows XP firewall, protože při trochu modifikaci bezproblémpově zamkne všechny porty a služby, takže není co řešit, používám měsíc a super. (A taky žere máálo paměti !)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

nejlepší FW je ISSBlack. Pak kerio.
No jak myslíš :)
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Delarge píše:
nejlepší FW je ISSBlack. Pak kerio.
No jak myslíš :)
je to samozhřejmě muj názor. Ale nejhorší co jsem potkal je sygate, možná že ten FW co udělal grisoft je horší ale od grisoftu se držím dál protože oni sprasí snad vše co jen jde. :)
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

Takze najlepsi FW je podla mna Tiny Firewall 2005, najnovsie 6.5.126 http://www.tinysoftware.com/home/tiny2? ... at=cat_tf6 uz len preto ze to ma sandbox. Tu je o tom pisane http://hulan.cz/blog/item/firewall-zakl ... ti-dil-1-3. Takze podla mna najlepsi FW na svete hned po IP tables.
A z tych free asi : Zone Alarm alebo Kerio ale ked chcete to najlepsie dajte si Tiny :wink:
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“