forum na sieťovej stránke...

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
ThePunisher
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

forum na sieťovej stránke...

Příspěvek od ThePunisher »

zdravím, potreboval by som poradiť s jednou maličkosťou, potrebuje spraviť "forum" na sieťovej stránke na princípe POKECU (www.azet.pokec.sk), no nikto mi nevie s tým poradiť, ak by mi s tým niekto pomohol, dosť by mi to uľahčilo moje trápenie s týmto problémom, vopred dík.....
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Ta stranka nejde, takze nejak netusim co si pod tim predstavit... Neco jako chat, kde by byly vsechny uz napsane prispevky videt pro kazdeho kdo prijde?
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
ThePunisher
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

no jasné, presne to, mám spravenú stránku no nedokážem tam ten chat rozbehať, vedel by si mi s tým poradiť??
AthlonXP 2000+(1,66GHz),MB ASUS A7N8X-X, Socket A, nForce2 chipset, 400MHZ FSB, 512MB PC2700 DDRAM, HDD SEAGATE BARRACUDA 80Gb/7200ot., GeForce FX5200 64MB/bit. DDR+TV, DVD TOSHIBA SD-M1712, NEC DVD-RW ND-1300A
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheriff.wiggum »

ThePunisher píše:no jasné, presne to, mám spravenú stránku no nedokážem tam ten chat rozbehať, vedel by si mi s tým poradiť??
ted jeste jednou a cesky (slovensky :oops: ).
ThePunisher
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

mám vytvořenou síťovou stránku na kerou chci dát chat, no nemúžu to tam nijak rozběhat, nevím proste jak na to...
AthlonXP 2000+(1,66GHz),MB ASUS A7N8X-X, Socket A, nForce2 chipset, 400MHZ FSB, 512MB PC2700 DDRAM, HDD SEAGATE BARRACUDA 80Gb/7200ot., GeForce FX5200 64MB/bit. DDR+TV, DVD TOSHIBA SD-M1712, NEC DVD-RW ND-1300A
dudik.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od dudik.m »

Je samozrejmý prepoklad že máš nainštalovaný APACHE možno aj s podporou PHP na PC kde máš tie sieťové stránky. Pokiaľ tomu tak je stačí navštíviť stránky www.hotscripts.com a sťiahnúť nejaký ten PHP script na Chat.

Pokiaľ tomu tak nieje tak si nainstaluj program PHPHome alebo tak nejako na C ti to vytvorí adresár www jeho OBSAh zmaz (ale adresar nechaj) tam skopiruj svoje stranky a adresa stranky bude IP tvojho PC. Pom stiahni ten CHat asi k nemu bude readme tak potom postupuj podla neho
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

ok, ja to beru jako 3x apache a 3x phpko :-D (priste staci mackat cudliky jen jednou :D )
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Redukovany duplicitni posty dudik.m

Zakladem je, ze provozovatel tvych webovych stranek (pokud nemas vlastni server) musi mit podporu php. Potom si treba na jiz zminenych hotscripts.com najdi chatovaci system, ktery by ti vyhovoval a splnovat vsechny tebou pozadovane funkce. Kdyz si nejaky vyberes, stahni si ho a dal postupuj podle prilozeneho readme (vetsinou jde jenom o to ho rozbalit, zmenit zakladni nastaveni a uploadovat na server). Pak uz to staci jenom vyzkouset a pouzivat nebo pripadne zkusit jiny.
Pokud bys nechtel nejaky predpripraveny system a chtel bys to tak, aby kazdy videl uplne vsechny zpravy co od doby spusteni kdo napsal, tak nejjednodussi reseni co me napada je pri pridavani zpravy pres php otevrit soubor, na konec pripsat novou zpravu, zavrit soubor a pri vypisu pak jenom vypsat obsah souboru na obrazovku. Pridat tam dalsi funkce uz pak pokud umis php (jako ze ja moc ne :oops: ) imho neni problem.
To co psal dudik.m se tyka spis toho, kdybys mel vlastni server, ale to asi nemas ne?

dudik.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od dudik.m »

ja chápen sieťovú stránku ako stránku ktorá beži na nejakom PC ktorý je v sieti (celkom logické nie). a nieje až také nutné mať vlastný server veď to moze bezat pod XP a nemusi mat ziadnu domenu ani nic podobne. Staci dat len do exploreru IP pocitaca ktorý má pustený apache.

ja to mam tiez tak a vseko ide v poho.

PS: Odpravedlnujem sa za ten duplicitný príspevok. ani neviem ako sa mi to podarilo. asi som vela klikal zakze este raz sorry a vdaka OPom ze to opravili. :D
ThePunisher
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

no ved ok "dudik" ale ja tam proste potrebujem na tú stránku to sprosté forum ked už to mam takto povedať, každý mi tu odporúča všeliake Mysqel, PHP a neviem čo ešte, ved to mám, ale čo ked som s tým v živote nerobil, ani vytvoriť na tej stránke nedokážem aby tam bol nejaký riadok na vkladanie sprav, a pole, v ktorom sa bude zobrazovať kedy a kým bola správa poslaná....
:? :?
dudik.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od dudik.m »

Aha tak to je potom problem. Na taketo veci by boli potrebne aspon zaklady a ked niesu ani tak tak potom tazko poradit nemam nic odskusane. Skus ist na ti stranky www.hotscripts.com alebo radsej sem

tu je zoznam chatov http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_a ... index.html

alebo skus toto forum to je najjednoduchsie
http://www.silver-scripts.de/download.p ... rNews&l=de

uploadni to na server. a od exploreru napis cesta na server/forum/install.php tym bysi mal spustit instalaciu
napr: http://localhost/forum/install.php. Musis mat nainstalovane MySQL preto si stiahni ten PHPHome
Pri instalacii to bude pitat heslo a meno do databaz tak tam nechaj root/root.

Ked budes instalovat to silver news bude to pitat nazov databazy tam napis napr test, do serveru napis local host a prihlasovacky daj root/root a pri troche stastia sa ti to nainstaluje ak ti neic nepojde tak napis ale aj presnu chybu co ti to pise
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

2 ThePunisher: Tady jde prave o to, ze ty nepotrebujes zadny php ani mysql znat, proste si stahnes uz hotovou vec (treba z nekolikrat zminenych hotscripts.com, na vyber je tam toho dost), nakopirujes do adresare na serveru, spustis install (pokud je treba, vsechno je to popsany v readme konkretniho systemu ktery budes chtit pouzivat) a je to. Pak staci zadat adresu toho, kam si to nakopiroval (napr localhost/chat/index.php) a muzes zacit chatovat.

2 dudik.m - jasny no, me se pod tim pojmem sitova stranka automaticky predstavila normalni internetova stranka, ale samozrejme ze to tak nemusi byt...

Odpovědět

Zpět na „Programování a web“