Hlučnost Maxtor DiamondMax10 - reklamace???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
abart
Nováček
Nováček

Hlučnost Maxtor DiamondMax10 - reklamace???

Příspěvek od abart »

Mám nový Maxtor DiamondMax10 160GB 8MB ATA a na to, že má fluidní ložiska je celkem hlučný. Přehlučí i můj stařičkej WD 20GB, který už má něco za sebou. Je to normální? Máte někdo podobné zkušenosti, nebo je to na reklamaci?
CPU: AMD Athlon X2 3800+ EE MB: Asus M2N-SLI DELUXE RAM: 2 x 512MB DDR 800MHz A-Data VGA: MSI GeForce 7300GT HDD: Western Digital 250GB, Maxtor DiamondMax10 160GB Mechaniky: CD-RW Lite-On, DVD-RW LG4163B OS: Win XP SP2
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

některé kousky WD jsou hlučnější já už teď dopručuji jen IBM a Seagate
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

B@RT píše:některé kousky WD jsou hlučnější já už teď dopručuji jen IBM a Seagate
abart to myslel tak ze maxtor je hlucnejsi nez ten WD ja mam tiez DM10 200GB sata a mam aj stary WD20GB a wd ma o dost tichsi seek ako maxtor

na reklamacku to asi nebude ale skus ked uspejes dam aj ja reklamovat, ten seek je neznesitelny :)

najtichsie hdd budu asi samsung (hitachy?)
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

Mam Maxtor D.max 9 160GB SATA a rve jak cyp, WD 160GB PATA neni temer slyset.
mirkee
Začátečník
Začátečník

Re: Hlučnost Maxtor DiamondMax10 - reklamace???

Příspěvek od mirkee »

abart píše:Mám nový Maxtor DiamondMax10 160GB 8MB ATA a na to, že má fluidní ložiska je celkem hlučný. Přehlučí i můj stařičkej WD 20GB, který už má něco za sebou. Je to normální? Máte někdo podobné zkušenosti, nebo je to na reklamaci?
kamos ma presne ten disk co ty a naozaj je poriadne hlucny, mal som tiez stary WD Caviar 30GB a aj ten bol od neho tichsi...

cize reklamovat to podla mna nepojde

ak si chcel ticho, mal si ist radsej do Hitachi alebo Samsung :)
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

sem se uklepnul :oops:

měl tam být samozřejmě Maxtor
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlučnost Maxtor DiamondMax10 - reklamace???

Příspěvek od matooo »

mirkee píše:
abart píše:Mám nový Maxtor DiamondMax10 160GB 8MB ATA a na to, že má fluidní ložiska je celkem hlučný. Přehlučí i můj stařičkej WD 20GB, který už má něco za sebou. Je to normální? Máte někdo podobné zkušenosti, nebo je to na reklamaci?
kamos ma presne ten disk co ty a naozaj je poriadne hlucny, mal som tiez stary WD Caviar 30GB a aj ten bol od neho tichsi...

cize reklamovat to podla mna nepojde

ak si chcel ticho, mal si ist radsej do Hitachi alebo Samsung :)
presne tak kto chce ticho tak samsung alebo hitachy

no a zase sa potvrdilo to ze MAXTOR=shit :lol: neviem ako su na tom ine modely napr.: maxline III ale DM10 nestoji za nic co sa tyka hlucnosti seeku ale len seek!!!! inak je nepocutelny
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

maxtora 160 PATA mám též, je hlučnej ale to mi nějak nevadi, spíš mi vadí že při načítání z disku třeba když hraju nejakou hru tak se hra začne hryzat, jen co maxtor přestane načítat je to OK. U starýho 5400rpm to nedělalo
abart
Nováček
Nováček

Příspěvek od abart »

OK, díky, takže je to vlastně vpořádku........
Až na to, že jsem koupil pěknej shit :sad:
Měl jsem radši přidat 2 kila a koupit Barracudu
CPU: AMD Athlon X2 3800+ EE MB: Asus M2N-SLI DELUXE RAM: 2 x 512MB DDR 800MHz A-Data VGA: MSI GeForce 7300GT HDD: Western Digital 250GB, Maxtor DiamondMax10 160GB Mechaniky: CD-RW Lite-On, DVD-RW LG4163B OS: Win XP SP2
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

přesně dneska IBM (je nejvýkoněší) nebo baracuda (trochu hřeje ale je tichá)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

B@RT píše:přesně dneska IBM (je nejvýkoněší) nebo baracuda (trochu hřeje ale je tichá)
tak podla mna naj co sa da kupit bude samsung su tiche rychle nehreju, aj hitachy su super disky ale na samsung asi nemaju, o inych nema vynam asi ani uvazovat maxtor vykon v celku dobry pri nesnesitelnom seekovani, seagate nieje to co byvalo, wd neviem nech postne ten kto vlastni nejake skusenosti
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

matooo píše:
B@RT píše:přesně dneska IBM (je nejvýkoněší) nebo baracuda (trochu hřeje ale je tichá)
tak podla mna naj co sa da kupit bude samsung su tiche rychle nehreju, aj hitachy su super disky ale na samsung asi nemaju, o inych nema vynam asi ani uvazovat maxtor vykon v celku dobry pri nesnesitelnom seekovani, seagate nieje to co byvalo, wd neviem nech postne ten kto vlastni nejake skusenosti
ako to myslis ze Hitachi nema na Samsung???

napr Hitachi T7K250 je najrychlejsi 7200 otackovy disk na trhu a podporuje uplne vsetky najnovsie technologie a nehreje

Samsung ma zase trosku nizsi vykon ale zato je o trochu, ale naozaj len trosicku tichsi.

podla mna su si 1:1

ani pri jednom z nich by si nespravil chybu :P
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

mirkee píše:
matooo píše: tak podla mna naj co sa da kupit bude samsung su tiche rychle nehreju, aj hitachy su super disky ale na samsung asi nemaju, o inych nema vynam asi ani uvazovat maxtor vykon v celku dobry pri nesnesitelnom seekovani, seagate nieje to co byvalo, wd neviem nech postne ten kto vlastni nejake skusenosti
ako to myslis ze Hitachi nema na Samsung???

napr Hitachi T7K250 je najrychlejsi 7200 otackovy disk na trhu a podporuje uplne vsetky najnovsie technologie a nehreje

Samsung ma zase trosku nizsi vykon ale zato je o trochu, ale naozaj len trosicku tichsi.

podla mna su si 1:1

ani pri jednom z nich by si nespravil chybu :P
podla mna je samsung lepsi nie o vela ale je a pre mna je ticho dost podstatne cize asi tak

nehovorim ze hitachy t7k250 je zly ale co sa tyka hlucnosti samsung je na tom lepsie
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Mno pro mě když to tak shrnu je taky důležitější hlučnost, ale teda mám WD 13 GB, nevím kolik ploten má, ale připadá mi takovej docela rychlej (7200 ot) na to jakej je to shunt. Možná je to tím že při větší ploše zápisu se zapisuje jednoduššeji a tím pádem rychleji. JInak jak je na tom SAMSUNG s výkonostním propadem vůči HITACHI 7K250 sata ?
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

spirit64 píše:Mno pro mě když to tak shrnu je taky důležitější hlučnost, ale teda mám WD 13 GB, nevím kolik ploten má, ale připadá mi takovej docela rychlej (7200 ot) na to jakej je to shunt. Možná je to tím že při větší ploše zápisu se zapisuje jednoduššeji a tím pádem rychleji. JInak jak je na tom SAMSUNG s výkonostním propadem vůči HITACHI 7K250 sata ?
tak ziaden vykonostny prepad tam nieje pretoze samsung je rychlejsi videl som test v hdtach oboch tych diskou a samsung na tom bol lepsie
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

já osobně samsung nikdy neměl ostatní disky jsem měl (aspoň chvíly) tak je posoudit nedokážu ale u nás z dostupností nevim , nevim všichni kupuji IBM, Seagate, WD (v tomto pořadí)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

matooo píše:
spirit64 píše:Mno pro mě když to tak shrnu je taky důležitější hlučnost, ale teda mám WD 13 GB, nevím kolik ploten má, ale připadá mi takovej docela rychlej (7200 ot) na to jakej je to shunt. Možná je to tím že při větší ploše zápisu se zapisuje jednoduššeji a tím pádem rychleji. JInak jak je na tom SAMSUNG s výkonostním propadem vůči HITACHI 7K250 sata ?
tak ziaden vykonostny prepad tam nieje pretoze samsung je rychlejsi videl som test v hdtach oboch tych diskou a samsung na tom bol lepsie
Spirit64 - kasli na K7250 sata, ved je tu uz davno novsi T7K250 sataII a je rychlejsi a cenovo zrovnatelny

matooo -
T7K250 a 7K250 nie su tie iste disky! T7K250 je fakt najrychlejsi 7200ot, alebo ak ma chces presvedcit o opaku tak mi posli link na ten test HDtach???
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

tam som sa sekol sorry, jasne ze som myslel T7K250 sata II
vladomir
Nováček
Nováček

disk

Příspěvek od vladomir »

samsung je rychlejši v dátovom prenose a hitachi je rýchlejšie v acces time...,

mam baraccudu 200pata a samsung 200 sata, v idle su rovnako tiche ale pri seek baraccuda je takmer nepočuteľná.., kým samsung zreteľne počuť..,
z týchto dvoch diskov považujem samsung za lepší, pretože je výkonnejší a jeho hlučnosť nepôsobí vobec rušivo...,( naviac má v zálohe vždy AAM)

mal už niekto niektorý z nových diskov wd so sata2?
porovnaval niekto na priamo hlučnosť hitachi a samsung?
zaujimalo by ma či je hitachi skutočne hlučnejšie ako samsung?
dik
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: disk

Příspěvek od matooo »

vladomir píše:samsung je rychlejši v dátovom prenose a hitachi je rýchlejšie v acces time...,

mam baraccudu 200pata a samsung 200 sata, v idle su rovnako tiche ale pri seek baraccuda je takmer nepočuteľná.., kým samsung zreteľne počuť..,
z týchto dvoch diskov považujem samsung za lepší, pretože je výkonnejší a jeho hlučnosť nepôsobí vobec rušivo...,( naviac má v zálohe vždy AAM)

mal už niekto niektorý z nových diskov wd so sata2?
porovnaval niekto na priamo hlučnosť hitachi a samsung?
zaujimalo by ma či je hitachi skutočne hlučnejšie ako samsung?
dik
tak na otazku ci je hitachy hlucnejsie oproti samsung vid link:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... t=#6749785
Hitachi T7K250 250GB SATAII NCQ vymeneny za Samsung SpinPoint 250GB SATAII NCQ
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“