Umatlany objektiv + parametry pasove fotky
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Umatlany objektiv + parametry pasove fotky
Rad bych se zeptal na dve veci a tak budu sporivej a zalozim jenom jeden thread .
1. Zjistil sem, ze se mi u Canonu PowerShot A70 upatlal objektiv - nemate nejakou radu jak efektivne tohle upatlani odstranit? Abych moc neposkrabal objektiv a tak.
2. Nevite jaky jsou predpisy pro pasovou fotku - rozmery 3,5x4,5 cm a bile pozadi to vim, ale nejaky dalsi povinny parametry?
1. Zjistil sem, ze se mi u Canonu PowerShot A70 upatlal objektiv - nemate nejakou radu jak efektivne tohle upatlani odstranit? Abych moc neposkrabal objektiv a tak.
2. Nevite jaky jsou predpisy pro pasovou fotku - rozmery 3,5x4,5 cm a bile pozadi to vim, ale nejaky dalsi povinny parametry?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
1) to ti bohuzel moc neporadim ale bud extremen opatrny. Ve skodovi bys sehnal nejakou uterku na optikou tak asi tou...
2) viz - http://www.paladix.cz/clanky/prukazova- ... -mene.html
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
THX, ale potreboval bych osvetleni - v jakym skodovi ? Mam doma hadrik na brejle, ale nevim jestli je to to pravy orechovy .sx02 píše:1) to ti bohuzel moc neporadim ale bud extremen opatrny. Ve skodovi bys sehnal nejakou uterku na optikou tak asi tou...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jejda sorry ja si nevsiml bydliste. Foto Skoda je jedna velka a velmi znama (a vcelku i dosti draha) foto prodejna v Praglu primo ve Vodickovy (vaclavak) www.fotoskoda.cz Urcite by ti doporucili nejakou uterku.Don Martinez píše:THX, ale potreboval bych osvetleni - v jakym skodovi ? Mam doma hadrik na brejle, ale nevim jestli je to to pravy orechovy .sx02 píše:1) to ti bohuzel moc neporadim ale bud extremen opatrny. Ve skodovi bys sehnal nejakou uterku na optikou tak asi tou...
Na druhou stranu kdyz skocis v Kladne do nejaky lepsi fotoprodejny a nebude tam zrovna brigadnice tak ti urcite taky poradej.
Nikdy jsem tohle nedelal, svyho canonka si setrim takze moc neporadim sry... ale tou uterkou na bryle, nevim nevim....
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych si ho taky setril ale bohuzel se onej v soucasny dobe delim s otcemsx02 píše:Nikdy jsem tohle nedelal, svyho canonka si setrim takze moc neporadim sry... ale tou uterkou na bryle, nevim nevim....
...
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Co nadelas, u nas je to naopak. Otec dosatal mooc peknou masinku k padesatinam a nechce se delit.... tak jsem odkazanej na svyho ixuse a muzu jen slintat :-/Don Martinez píše:Ja bych si ho taky setril ale bohuzel se onej v soucasny dobe delim s otcemsx02 píše:Nikdy jsem tohle nedelal, svyho canonka si setrim takze moc neporadim sry... ale tou uterkou na bryle, nevim nevim....
...
- Dony
- Středně pokročilý
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No ted mam nejakej specialni set na cisteni objektivu - a ten hadrik je dost podobnej hadriku na breje... Navic je tam nejaka special kapalina, tycinky (tampony do usi) a takovy blocek se specialnimi ubrousky - BTW: tak mi napada ze krome tech ubrousku a kapaliny (i kdyz oboji nebude asi nic extra) si to muzu udelat doma na koleni za skoro nulovou cenu...Dony píše:vycistit objektiv muzes docela dobre i kapalinou a uterkou na cisteni brejli
- B@RT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
je to vždy problem, nevime čím je upatlaný pokud to je měké (sliz) tak to utěrkou vemem dobře, ale pokud už se na to nalepil prach (a zaschlo to) tak to je pak jak brusný papír a musí se použít specialní tekutina která tu strukturu naruší a poté se to setře jemě štětečkem. záleží co je to za oták, kolik se ti do toho vyplatí investlovat já to jednou praktikoval na analogu a za 50Kč mě to vyčistily v prodejně uplně špičkově.