Čus,
narazil jsme na takový problémek.
1. Mám na serveru instalované tiskárny (lokální, síťové, sdílené z jiného pc). Ty tiskárny potřebuji nějakým způsobem automaticky promítnout do cestovních profilů. Rozuměj, aby se uživatel přihlásil ke stanici, dal tisknout z nějakého programu a měl na výběr z tiskáren které jsou aktuálně instalované na serveru.
2. Podobný problém je s tiskármana které jsou instalované čistě na nějaké precovní stanici. Problém je v tom že pokud se uživatel přihlásí cestovním profilem tak lokální tiskárnu nevidí.
Zatím jsem to řešil tak že jsem se na každého uživatele přihlásil a potřebnou tiskárnu mu doinstalovat. Tento způsob je neohrabaný a použitelný pro pár uživatelů. Teď to řešim u 80 uživatelů a to neni sranda.
/-----------------------------------------------
Ještě scháním nějaký program který by dokázal monitorovat a omezovat tisky (hlavně na počet). Ideální by bylo navázání na AD kvůli seznamu uživatelů.
Dík za rady.
Windows2003: Nastavení tiskáren do cestovních profilů
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- cabman
- Středně pokročilý

Windows2003: Nastavení tiskáren do cestovních profilů
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Dony
- Středně pokročilý

tiskarny bys mel mit v AD a uzivatele by si je meli pripojovat sami, projet wizarda pridani tiskarny, nebo kliknout pravym tlacitkem na tiskarnu a dat Pripojit, to umi i cvicena opicka. Ale pokud mate uzivatele hloupejsi, nez cviceny opicky (coz je celkem normalni
), da se to vyresit v logonskriptu (ve W2K a XP, tam jde pouzit vbscript)
muzes pouzit tohle:
na zjisteni pripojenych tiskaren
na pripojeni tiskarny
na odpojeni tiskarny
Sledovat tisky se daji z eventlogu serveru, ale omezovani primo nejde, sice existuji softy, ktere to umi, ale cenove se to vyplati jen nejaky giganticky firme
muzes pouzit tohle:
na zjisteni pripojenych tiskaren
Kód: Vybrat vše
Set WshNetwork = WScript.CreateObject("WScript.Network")
Set oPrinters = WshNetwork.EnumPrinterConnections
For i = 0 to oPrinters.Count - 1 Step 2
PrinterPath = Ucase(oPrinters.Item(i+1))
msgbox PrinterPath
NextKód: Vybrat vše
Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
Set WshNetwork = WScript.CreateObject("WScript.Network")
WshNetwork.AddWindowsPrinterConnection "\\server\Printer" Kód: Vybrat vše
.
.
.
WshNetwork.RemovePrinterConnection "\\server\Printer"
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - cabman
- Středně pokročilý

- Dony
- Středně pokročilý