Windows2003: Nastavení tiskáren do cestovních profilů

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Windows2003: Nastavení tiskáren do cestovních profilů

Příspěvek od cabman »

Čus,

narazil jsme na takový problémek.
1. Mám na serveru instalované tiskárny (lokální, síťové, sdílené z jiného pc). Ty tiskárny potřebuji nějakým způsobem automaticky promítnout do cestovních profilů. Rozuměj, aby se uživatel přihlásil ke stanici, dal tisknout z nějakého programu a měl na výběr z tiskáren které jsou aktuálně instalované na serveru.
2. Podobný problém je s tiskármana které jsou instalované čistě na nějaké precovní stanici. Problém je v tom že pokud se uživatel přihlásí cestovním profilem tak lokální tiskárnu nevidí.

Zatím jsem to řešil tak že jsem se na každého uživatele přihlásil a potřebnou tiskárnu mu doinstalovat. Tento způsob je neohrabaný a použitelný pro pár uživatelů. Teď to řešim u 80 uživatelů a to neni sranda.

/-----------------------------------------------
Ještě scháním nějaký program který by dokázal monitorovat a omezovat tisky (hlavně na počet). Ideální by bylo navázání na AD kvůli seznamu uživatelů.

Dík za rady.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

tiskarny bys mel mit v AD a uzivatele by si je meli pripojovat sami, projet wizarda pridani tiskarny, nebo kliknout pravym tlacitkem na tiskarnu a dat Pripojit, to umi i cvicena opicka. Ale pokud mate uzivatele hloupejsi, nez cviceny opicky (coz je celkem normalni :) ), da se to vyresit v logonskriptu (ve W2K a XP, tam jde pouzit vbscript)
muzes pouzit tohle:
na zjisteni pripojenych tiskaren

Kód: Vybrat vše

Set WshNetwork = WScript.CreateObject("WScript.Network")
Set oPrinters = WshNetwork.EnumPrinterConnections
For i = 0 to oPrinters.Count - 1 Step 2
 PrinterPath = Ucase(oPrinters.Item(i+1))
 msgbox PrinterPath
Next
na pripojeni tiskarny

Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
        Set WshNetwork = WScript.CreateObject("WScript.Network")
          WshNetwork.AddWindowsPrinterConnection "\\server\Printer" 
na odpojeni tiskarny

.
.
.
WshNetwork.RemovePrinterConnection "\\server\Printer"
Sledovat tisky se daji z eventlogu serveru, ale omezovani primo nejde, sice existuji softy, ktere to umi, ale cenove se to vyplati jen nejaky giganticky firme
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Fakt dík za nápad!

Bohužel mi spuštění skriptu končí chybou 8007007b. Zítra si to progoogluji.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

ten skript jsem napsal jen jako voditko k reseni, samozrejme si to musis dopsat "na miru", pouzit se to da, mam to vyzkouseny na cca 300 userech
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“