Urychlovače rychlosti připojení

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Hrubas
Nováček
Nováček

Urychlovače rychlosti připojení

Příspěvek od Hrubas »

Chtěl bych se zeptat jestli mají Urychlovací programy na připojení velký vliv a bylo by to vůbec znát na bezdrátu 256/256 pokud možno tak odpovězte na e-mail petan.hrubca@seznam.cz Děkuji amohli byste mi doporučit nějaký konkrétní se kterým máte nějaké zkušenosti Díky
Naposledy upravil(a) Hrubas dne ned 11. zář 2005, 09:45, celkem upraveno 1 x.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

"urychlovací programy" typu download accelerator atd pracujou na principu vícevláknovýho stahování. server podle počtu aktuálně připojenejch rozdělí svojí kapacitu mezi jednotlivé instance a když stahuješ soubor současně 5ti vlákny, tak ho máš doma 5x dřív za předpokladu, že tím jedním vláknem bys ho nestahoval rychlostí 256 ale nějakých 50kbps
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

karf píše:když stahuješ soubor současně 5ti vlákny, tak ho máš doma 5x dřív za předpokladu, že tím jedním vláknem bys ho nestahoval rychlostí 256 ale nějakých 50kbps
Tohle nechápu, sice se stahuje 5ti vlákny, ale zase 5x pomaleji, takže ve výsledku by to mělo bejt stejný, ne ? :oops:
Goldnoob team proud member!
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

vem si že server je připojenej 100mbps. je tam 20000 lidí takže každý připojení dostane 50kbps. Ty se ale připojíš 5x takže 50 * 5 = 250. pokles vlivem tvých víc připojení je zanedbatelnej oproti nárustu násobkem počtu připojení.
je to, jako když navrtáš kýbl 20 dírama a dáš pod ně kelímek a pak navrtáš ještě 5 děr a dáš pod těch 5 děr kelímek. budeš ho mít dřív plnej.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ale stejně jsem limitovanej maximální rychlostí svého downloadu, takže když mám down například 250 kbsp tak je imho jedno jestli sosám 1*250 nebo 5*50 ...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Thellwin píše:Ale stejně jsem limitovanej maximální rychlostí svého downloadu, takže když mám down například 250 kbsp tak je imho jedno jestli sosám 1*250 nebo 5*50 ...
to jedno není, protože když ti server pustí na jedno vlákno jen 50kbps, tak pojedeš jen 50kbps a ne 250 kbps..., zatímco při více vláknech by jsi stahoval 5x50 kbps...

takže je to jedno, pokud ti server pustí 250Kpbs ...
show must go on..
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Thellwin píše:Ale stejně jsem limitovanej maximální rychlostí svého downloadu, takže když mám down například 250 kbsp tak je imho jedno jestli sosám 1*250 nebo 5*50 ...
Fór je v tom, že ty NEsosáš 1*250 kbps, protože ti to ten server třeba nedá (protože rozděluje kapacitu podle počtu sosajících uživatelů). Řekněme, že ti dá maximálně 50 kbps. A když vytvoříš takových spojení pět, tak se teprv dostáváš na těch tvých 250 kbps, zatímco jinak bys tahal jen 1*50. Co je na tom nepochopitelnýho ? :)

//Tom : shadow byl rychlejší :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

:oha: ... tak teď už to chápu. Thnx to shadow and karf EDIT : and TomV za objasnění. Já jsem jaksi nechápal, že by mi ten server nedal maximum :oops:
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Ja si nejsem jisty, jestli autor nemyslel spis programy typu TZ Connection Booster, MindSoft Internet Optimizer, DSL Speed nebo proste podobne zazracne programy, ktere udajne zrychly pripojeni minimalne o 100%. Osobni zkusenosti s timto typem programu nemam, takze me kdyztak opravte, ale imho je rozdil v rychlosti maly az zadny (uz z hlediska fungovani site a prenosu dat na ni) a navic ten program muze odesilat vsemozne informace kdovi kam...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

€agle píše:Ja si nejsem jisty, jestli autor nemyslel spis programy typu TZ Connection Booster, MindSoft Internet Optimizer, DSL Speed nebo proste podobne zazracne programy, ktere udajne zrychly pripojeni minimalne o 100%. Osobni zkusenosti s timto typem programu nemam, takze me kdyztak opravte, ale imho je rozdil v rychlosti maly az zadny (uz z hlediska fungovani site a prenosu dat na ni) a navic ten program muze odesilat vsemozne informace kdovi kam...
ty ale pracujou na principu komprese přenášenejch dat. seznam nebo atlas něco takového taky má a myslím, že to zhoršovalo i kvalitu obrázků aby byly menší. jestli se nepletu
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Tj, ale to co ma seznam nebo atlas se tyka pouze modemovych pripojeni a funguje to na principu komprimace obrazku a cachovani casto navstevovanych stranek primo na serveru providera (tzn odpada cas potrebny k preneseni stranek z druheho konce sveta). Ty programy co sem psal ja by meli fungovat na vsech druzich pripojeni (uz podle nazvu DSL Speed) a tam imho neni nejaka komprese bez toho aby to podporoval server mozna.
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Mám pocit že tady trochu mícháme jablka s hruškama, takže já bych to trochu shrnul - typů programů na urychlení spojení je několik:

1) Programy typu Modem booster, ADSL speed a podobné, které slibují obrovské navýšení rychlosti ve skutečnosti pracují tak, že pro vaši potřebu zoptimalizují různá síťová nastavení (velikost paketů, prodlevy, ...) pro rychlejší internet - avšak většinou si sebou nosí tuny spywaru a podobných broučků. Výsledné zrychlení se pohybuje v jednotkách procent.

2) Programy od většiny českých ISP (zažily boom asi před půl rokem) pracují tak, že na svůj PC si nainstalujete lokální proxy server, přes který přistupujete na internet - tento proxyserver se postará o odstranění reklam a hlavně o větší kompresi obrázů, na které se ušetří dost přenosového pásma (samozřejmě za cenu horší koukatelnosti). Výsledné zrychlení je až v desítkách procent při velké kompresi.

3) Google nabídl vlastní službu (o které zrovna moc lidí neví) že pokud přistupujete často na servery z dalekých končin, tak se stránky netahají z ofic. serverů ale z google cache - program jsem nezkoušel, údajně je vhodný pouze pro rychlejší připojení a nabízí zrychlení v řádu max. 10prc (ono není úplně dobré tahat věci třeba z pákistánu... tam se to dost vyplatí)

Doufám že jsem vám v tom neudělal ještě větší guláš ;)
Francie ... sladká Francie
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

jen bych doplnil že programy na urychlení modemového připojení (2ka u sovičky) způsobují že vám některé weby nepojedou
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

já myslím, že nemusí být ten proxy nějak lokálně, stačí proxy cache server ISP, který pomocí cache zrychlí komunikaci na weby, které má v paměti cache. Některé stránky pak ale opravdu nemusí jet - ban listy, filtry, navíc se imho loguje veškerá komunikace...

ale abych tady neplácal :) Tu "server--side" problematiku moc neznám... v praxi...
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“