CPU+MB+RAM
- alea206
- Mírně pokročilý

- icegun
- Nováček

-
Zbytek zatim zustava z meho soucasneho PC - 60GB HDD WD ( WD600JB, 8MB cache, 7200rpm ), DVD-ROM, CD-RW, FDD, monitor 17" Acer ( typ po mne opravdu nechtejte:) ), skrin mam tuto http://www.nakupni-dum.cz/skrin-midi-to ... /dp-41549/, mys Razer Diamondback Chameleon, repro Creative 5.1 ( presne oznaceni opet nechtej... )alea206 píše:napiš sem eště soupis komponent který sis vybral, celkem rád bych se podival.
Az mi prestane dostacovat kapacita, tak koupim vetsi HDD, DVD-RW ma pritelkyne ve svem pocitaci, takze nemam potrebu ho kupovat i ja
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mít zásady je moc fajn. Gratuluji! Méně fajn je ale soudit druhé na základě toho, co je "správné a co ne". Je v tom obrovský kus netolerance (a kdesi v koutku duše i malé české závisti). Osobně je mi lhostejné co kdo dělá. Je to věc každého. Jsme svobodní lidé. Necítím se oprávněn řešit, co je správné, a co ne. Třeba k této toleranci také dospěješ. V ČR je tolerance málo, zlaté Holandskoicegun píše:4.) Ja neprijimam rady od cloveka, ktery se chlubi tim, ze "odpanil" 16-ti letou divku, kdyz je jemu samotnemu pres 30 let - to je pro me jasny signal, ze jsi clovek, ktery neni normalni, rekl bych az zoufaly. A s takovymi lidmy se nebavim ze zasady nebavim
( viz. diskuze u clanku o ATI driverech 5.8, nyni je to jiz sice smazane, ale je dostatek lidi, kteri to mohou potvrdit )
- liquidfunk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Radkuu
Hele k věci jo 
7800x3d@6800XT
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk
- Luks
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[OT] Tak hybaj a už sa nevracaj[/OT]RadekHulan píše:V ČR je tolerance málo, zlaté Holandsko)
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
- JakubL
- Začátečník

Jestli uvažuješ o tom Intel Pentium 4 630 a budeš chtít taktit, tak se jukni na tohle:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
Jinak je to pro tebe jasná volba na s 775.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
Jinak je to pro tebe jasná volba na s 775.
Athlon 64 3000+ Venice 1,8@2,2GHz, DFI LANPartyUT NF4 Ultra-D, DDR 512MB PC 433 CL2.5 KINGMAX (2x), Asus N6600 TOP 128MB (400/900@580/1209), Samsung SpinPoint P Series SP2004C - 200GB NCQ SATA II, Fortron 350W, DVD ROM Toshiba
- Helstik
- Začátečník

icegun píše:Tak asi takto:RadekHulan píše:kup si desku s 945P za 3,000 Kč a zůstaň u Intelu, stabilita a výkon
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31845
1.) Tuhle desku uz sem zde sam zminoval, staci se podivat.
2.) Ja bych u Intelu nezustal, ja bych tam pouze presel od AMD a to sem chtel kvuli DDR2 pametem, ale jak jsem se dozvedel, tak to nema zadny vyzanam - nic neprinaseji a budou brzy nahrazeny DDR3
3.) vykon - pochybuji, na tom je AMD lepe, Intel vede mozna v kodovai videa, coz ja nepotrebuji; stabilita - mel jsem spoustu pocitacu s procesory AMD ( od K6-2 a 3 pres Durony az po AthlonyXP ), na ruznych chipsetech od ruznych vyrobcu a se stabilitou jsem nikdy problemy nemel, staci si vybrat kvalitni desku a chipset, tvuj nazor "jenom Intel/Intel je stabilni" je velmi dogmaticky
4.) Ja neprijimam rady od cloveka, ktery se chlubi tim, ze "odpanil" 16-ti letou divku, kdyz je jemu samotnemu pres 30 let - to je pro me jasny signal, ze jsi clovek, ktery neni normalni, rekl bych az zoufaly. A s takovymi lidmy se nebavim ze zasady nebavim
( viz. diskuze u clanku o ATI driverech 5.8, nyni je to jiz sice smazane, ale je dostatek lidi, kteri to mohou potvrdit )
K bodu c.2 - vse bude jednou nahrazeno:)
k bodu c.3 - pochybuji ze je na tom AMD lepe(lepsi by bylo rici na stejne urovni) Nikdy jsem nemnel problem s intelem co se tyce stability!Jak rikas staci si vybrat kvalitni komponenty
Na strankach Alfacomp.cz jsem koupil procak - P4 model 630 3GHz za 5400Kč deska tam vyjde zhruba nastejno(ted momentalne nevim).Procak jde vpohode nataktit,takze rezerva je a jestli sis precetl dobre ten clanek usetrite 12000kč tak tam jde hlavne o tu propustnost na zbernici(FSB 1066) a ta je brutalni a TESTY mluvi za sebe ze ano?A u toho noveho chipsetu je vylepsena komunikace s pamneti a ve vysledku se to opravdu projevi.V sandre mi to hodilo nejlepsi vysledek.Nemyslis ze by bylo lepsi si ted koupit treba tu desku, CPU, jednu pamnet ale treba 667MHz a pak casem dokoupit druhou a nejaky ten zdroj?Nenadavam na AMD ale celkem dobre ses rozhodnul skoda jen ze z toho seslo.Myslim ze z vykonem bys byl spokojen.Proc kupovat ted PC abys ho za pul roku prodal? Samozrejmne zase pod cenu,protoze investice se uz nevrati.A pak zase cpat dalsi penize do nejake sestavy,nebylo by rozumne koupit treba to co sis vybral na zacatku ten procak a desku, preci uz to jsou solidni komponenty a za pul roku to urcite nebude zadny sunt.CPU ti bude podle mne v pohode stacit a kdyz ne tak ho taktnes a pak uz vymnenis treba jen grafiku a bude z toho zase dobre kombo ne?Ale nechci te samozrejmne nejak premlouvat kazdy mame svuj nazor.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K