R 9500 nenaběhnou Win

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Lampak
Nováček
Nováček

R 9500 nenaběhnou Win

Příspěvek od Lampak »

Zdravím,mám takový problém a fakt už nevím co s tím.
Před nedávnem mi odešel Radeon 9500(128MB) Sapphire,naštěstí,se ještě dala na poslední chvíli uplatnit záruka.Byl to v pohodě kousek,na kterém se daly otevřít zbylé 4 pipelines a vše chodilo bez problému.Jenomže mi to v servisu vyměnili za jinou kartu,taktéž Rad. 9500 (Sapphire, 128 MB),ale tady po otevření zbylých 4 pipelines mi vůbec nenaběhne systém,prostě po uvítací obrazovce,monitor cvakne a zdechne a pomůže jen tvrdy reset.Pochopil bych artefakty,byl by to prostě špatný kus,ale tohle...Systém se dá pustit v režimu VGA(640x480x8 bit)když se mrknu kolik mám renderovacích pipek,tak mi to ukáže 8,ale jakmile chci zvednout rozlišení nebo barevou hlobku,tak mi opět akorát vypne monitor :( Prohledal jsem tady diskuzi,ale nic podobného jsem tu nenašel,jen problémy s artefakty.
Nevíte někdo,co s tím?
Přeinstalil jsem celý systém,nic nepomáhá :sad:
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

mno zrejme ty pipky jsou uz totalne KO, nebo ti dali kartu ktera byla taky na reklamacke a ma nejaky peoblemy se dalsimi pipkami:?
Lampak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lampak »

No jo,ale proč to teda běží v 640*480*8 na všech 8 pipek...?
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Lampak píše:No jo,ale proč to teda běží v 640*480*8 na všech 8 pipek...?
zrejme to ma nizssi hardwarove naroky, pak kdyz to prepnes tak to proste nevydrzi a karta zkolabuje :?
Lampak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lampak »

Tak se mi nějak povedlo přepnout do 1024*768*32,vydrželo to do doby,než jsem restartoval pc,pak uz to zase klasicky havarovalo...
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

hele a co chalzeni, zkus se kouknout jestli chladic sedi dobre, a se 4 pipkama to beha poho? :oops:
Lampak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lampak »

Chladič sedí v pohodě,se 4 pipkama všechno frčí jak má,ale ten výkon je fakt znát,musím ji chudáka točit přes Atitool,což jsem té původní nedělal :-D a stejně to není vono ...
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

to ti verim, proste ty 4 pipky jsou uplne v )( takze je asi neotevres, zkus to jeste v jinym PC
Lampak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lampak »

V jiným pc to určitě zkusím,ale až tak o víkendu,jestli to nepůjde,tak to zas zajdu reklamovat s tím,že mám nefunkční zbylé 4 pipeliny :-D
Je možné,aby ty pipky byly nějak natvrdo zakázané,třeba biosem té karty nebo tak něco?
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Myslim ze ti reklamaci nevezmou :-D
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jackiii píše:Myslim ze ti reklamaci nevezmou :-D
Rekl bych ze ji nevezmou urcite, pac R9500 nonPro jede na 4 pipkach a ty fungujou takze neni duvod aby ti tu reklamaci vzali, protoze co jim je po tom ze ti nejdou ty zbyle otevrit... Otevrit zbyle pipky je o stesti, nekdy jdou otevrit a nekdy ne.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Lampak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lampak »

EfineSS píše:
Jackiii píše:Myslim ze ti reklamaci nevezmou :-D
Rekl bych ze ji nevezmou urcite, pac R9500 nonPro jede na 4 pipkach a ty fungujou takze neni duvod aby ti tu reklamaci vzali, protoze co jim je po tom ze ti nejdou ty zbyle otevrit... Otevrit zbyle pipky je o stesti, nekdy jdou otevrit a nekdy ne.
To je mi jasné,bylo to myšleno jako...vtip :-D Předchozí grafika mi totiž odešla právě kvůli zbylým 4 pipkám,které jsem otevřel,po roce a půl to začlo házet artefakty,tak jsem to šel reklamovat,protože to dělalo chyby, i když jsem to nechal na původních 4 pips.Kupodivu reklamačku uznali :-D a grafárnu vyměnili :(
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Tak pokud blbly i ty 4 pipelines co maji puvodne normalne fungovat, tak to je jasny ze ti to vzali na tu reklamaci, nemeli duvod to nevzit..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
SECRET_AGENT_BOND
Nováček
Nováček

Příspěvek od SECRET_AGENT_BOND »

Prostě smůla,no,s reklamací počítat nemůžeš-ledaže bys jí nějak pomoh :-) mě už taky pomálu odchazí přesně to samý- Sapphire 128MB 9500@8pip.... akorát už neni v záruce :evil:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“