Jiné než nativní rozlišení u LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
darilek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jiné než nativní rozlišení u LCD

Příspěvek od darilek »

Ahoj všichni, chtěl bych se jen zeptat, zda je možné na LCD zobrazit obraz s nižším rozlišením tak, aby jej monitor neroztahoval do jeho nativního rozlišení, tedy aby obraz dejme tomu 1024x768 měl na 19" monitoru skutečně rozměry 1024x768 i za cenu černých okrajů kolem...
MaD :: Athlon64 3000+ Winchester :: Epox EP-9HEAI (VIA K8T890) :: 1GB DDR 400 A-Data :: Sapphire Radeon X800GTO2/16p/256MB GDDR3 :: 160 GB HDD Seagate PATA :: LCD AG Neovo F-419 (1280x1024@60Hz)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Ano, jsou takové monitory které ti zobrazí menší rozlišení ve středu obrazu s černými pruhy kolem ... ale teď si nemohu vzpomenout na jméno - ještě to zedituju až si vzpomenu ;)
Francie ... sladká Francie
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Mám dojem, že to uměj třeba drivery nVidia při LCDčku připojeným na DVI :?

///EDITED: Teď koukám na tvůj podpis a konkrétně grafárnu...bohužel v ATI ovladačích se nevyznám :(
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

nVidia to přes DVI skutečně umí
darilek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darilek »

Monitor přes DVI připojen mám ... prolézal jsem nastavení plochy, a v nastavení připojených obrazovek/panelů jsem objevil volbu "přispusobení rozměru obrazu roezměrům panelu". Zřejmě je to mnou hledaná feature, ale nějak to nefunguje :-(

Nemáte s tím náhodou někdo lepší zkušenosti? Tedy majitelé kombinace ATi + LCD.

Jen dodatek, používám Omega Drivery verze 5.6
MaD :: Athlon64 3000+ Winchester :: Epox EP-9HEAI (VIA K8T890) :: 1GB DDR 400 A-Data :: Sapphire Radeon X800GTO2/16p/256MB GDDR3 :: 160 GB HDD Seagate PATA :: LCD AG Neovo F-419 (1280x1024@60Hz)
Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

ATI ti teoreticky umí přes dvi taky, ale zjevně to nefunguje na všech monitorech... mně na R9600XT a Aceru AL1715 (dvi) to taky nejde...

imo to musí podporovat monitor...kdysi jsem měl tuto možnost na nějaké Nokii LCD..tam to fungovalo (přes analog).
HP nx7400 EY505ES
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“