Epox EP-8RDA3i,případně +, a IDE?????

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Sodovka
Nováček
Nováček

Epox EP-8RDA3i,případně +, a IDE?????

Příspěvek od Sodovka »

Ahoj lidičky,asi budu vypadat jak blbec :oops: , ,ale kolik disků a mechanik můžu připojit na tyhle desky,chtěl bych jich tam narvat tak 5..... Díky A.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Na tu + verzi bys měl mít možnost připojit 7HDD.
Nebo třeba 6HDD+1 Mechanika.

Na raid můžeš zapojit jen HDD(jsou tam 3 konektory z toho 2 S-ATA a jeden P-ATA)

Takže třeba 3HDD na raidu další 2 HDD na IDE a 2 mechaniky na IDE k tomu.

Pokud nemáš S-ATA disky ale jen např. 5 kusů ATA, tak budeš muset koupit redukce pro ty. A to pro ty, které budeš chtít dát na S-ATA konektory(to je ale logické)

Už záleží jen na tobě, jak si to zkombinuješ.

HDD samozřejmě můžeš mít i víc než 7(pokud se ti vejdou do casu)
Ke koupi IDE řadiče nebo Raid řadiče do PCI ti nic nebrání.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Sodovka
Nováček
Nováček

řadič

Příspěvek od Sodovka »

No vidíš,řadič do PCI mě nenapadnul,i když teda jsou celkem mastný.Dá se z Raidu bootovat?? Chci právě ještě jeden disk na Linux........ :?
Díky A.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Epox EP-8RDA3i,případně +, a IDE?????

Příspěvek od TomV »

Sodovka píše:Ahoj lidičky,asi budu vypadat jak blbec :oops: , ,ale kolik disků a mechanik můžu připojit na tyhle desky,chtěl bych jich tam narvat tak 5..... Díky A.
Disků tam narveš asi jako na každou normální desku. Tzn. v případě 8RDA3+ dva PATA IDE kanály po dvou discích + dva SATA RAID kanály. Takže 6 disků, bez mechanik. Butch neměl pravdu s tím PATA konektorem u RAIDu, to je floppyna. 8RDA3+ má jenom SATA RAID.

A u 8RDA3I chybí SATA RAID, takže tam narveš max. 4 disky.

Jak to tak vidím, asi budeš potřbovat přídavný IDE řadič...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Sodovka
Nováček
Nováček

Díky díky.....

Příspěvek od Sodovka »

Tak už to tak vážňě vypadá....
Díky moc...... :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Sorry. Floppy už jde nějak mimo mě. :oops:
Takže mě ani nenapadlo hledat FDD konektor, když už jsem "našel" ten P-ATA Raid.

Takže tato deska ti umožňuje 6 HDD bez mechaniky nebo 5 HDD s jednou mechanikou. Samozřejmě také další kombinace. Jak už je psáno výše.

BTW: výrobu flopy mechanik a disket bych zakázal. Brouci už se v Jižní Americe také nevyrábějí :)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Butch píše:Sorry. Floppy už jde nějak mimo mě. :oops:
Takže mě ani nenapadlo hledat FDD konektor, když už jsem "našel" ten P-ATA Raid.

Takže tato deska ti umožňuje 6 HDD bez mechaniky nebo 5 HDD s jednou mechanikou. Samozřejmě také další kombinace. Jak už je psáno výše.

BTW: výrobu flopy mechanik a disket bych zakázal. Brouci už se v Jižní Americe také nevyrábějí :)
Já už jí v kompu taky nemám... Nahradil jí USB2.0 flashdisk... :wink:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

TomV píše:
Butch píše:Sorry. Floppy už jde nějak mimo mě. :oops:

Já už jí v kompu taky nemám... Nahradil jí USB2.0 flashdisk... :wink:
ehmm a de stoho bootovat?
P4 prescot, GF6600, CRT 19 iiyama
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Epox EP-8RDA3i,případně +, a IDE?????

Příspěvek od Geo22 »

Sodovka píše:Ahoj lidičky,asi budu vypadat jak blbec :oops: , ,ale kolik disků a mechanik můžu připojit na tyhle desky,chtěl bych jich tam narvat tak 5..... Díky A.
pci ide radic sezenes za cca 1100-1300
coz se mi tak moc nezda, dyz za jeden hadr das min. 3500
jeden navic se mi doma vali dybys chtel...
P4 prescot, GF6600, CRT 19 iiyama
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“