Jaky je prevod mezi P.M.P.O a RMS ???

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jaky je prevod mezi P.M.P.O a RMS ???

Příspěvek od Jan Machalík »

Zdarek, pls nevite nekdo jak previst PMPO na RMS ?Diky
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

P.M.P.O : 30 =R.M.S.
ale je to orientační.Solidní firma ti většinou ani výkon P.M.P.O neuvádí a když,tak jen jako doplňkovou informaci,rozhodně ne velkým tučným písmem na krabici...já sobně bych se takovým reprouktorům vyhnul.
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

tohle se podle mě převádět nedá, a navíc si většinou výrobce hodnotu P.M.P.O. vymyslí
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

NobodyLovesMe píše:P.M.P.O : 30 =R.M.S.
ale je to orientační.Solidní firma ti většinou ani výkon P.M.P.O neuvádí a když,tak jen jako doplňkovou informaci,rozhodně ne velkým tučným písmem na krabici...já sobně bych se takovým reprouktorům vyhnul.
Diky, to odpovida, mam Genius Home Theater a ty maj 3600W P.M.P.O a opravdu 120W R.M.S , takze to odpovida.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ss

Příspěvek od crashPC »

no samozrejme ze se to prevadet moc neda a u beznejch repraku to vidim na toleranci min +- 40%, ale vyrobce si tu hodnotu jen tak nevymejsli.... A jak rikal nobody bude to naka ta tricetina z PMPO.....

To nobody: PMPO : 30 = RMS :lol: :lol: :lol:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Re: ss

to crash:no já se tomu taky směju,ten vzorec mě napadl v souvislosti s těmi geniusy:-).
A jak jsi spokojený s těmi Altecy,rozehrály se?Už máš novou zvukovku? :-D
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

P.M.P.O - Peak momentary power output - maximálni výstupní výkon, který ze sebe dokážou reproduktory dostat (na pár mikrosekund)
R.M.S - Root Mean Square - výjadřuje průměřný výstupní výkon reproduktorů po celou (dlouhou) dobu.

Snad to takhle stačí :D
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

tt

Příspěvek od crashPC »

Jeste bych teda dodal ze to P.M.P.O je mereny jen na 20ms, jinaky by ty repraky nemeli sanci prezit :-).... joo po zvukowce koukam ale nemuzu najit nic normalniho - bud shity za 400 nebo silenosti za 2500, a 7.1 nechci....
ta moje CMI 8738 - ma asi 70db odstup signal/sum! :-) !!!!!!! takze mozna ze kazda jina bude lepsi :-) ale aspon i ted to nesumi, ale ta kvalita.... A s tim rozehravanim je to mooc diwny!!! obcas se mi stane ze je potreba hrat aspon 20minut jinak to hraje hrozne - ale doslova - zkreslenej zvuk. to je asi zvukarnou co? nebo nie? sem s nima nad miru spokojen...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Re: tt

crashPC píše: 20 ).... joo po zvukowce koukam ale nemuzu najit nic normalniho - bud shity za 400 nebo silenosti za 2500, a 7.1 nechci....
ta moje CMI 8738 - ma asi 70db odstup signal/sum! :-) !!!!!!! takze mozna ze kazda jina bude lepsi :-) ale aspon i ted to nesumi, ale ta kvalita.... A s tim rozehravanim je to mooc diwny!!! obcas se mi stane ze je potreba hrat aspon 20minut jinak to hraje hrozne - ale doslova - zkreslenej zvuk. to je asi zvukarnou co? nebo nie? sem s nima nad miru spokojen...
Ty zvukovky už mám docela dobře zmapované a proto vím,že máš pravdu.Ono fakt není nic rozumného,i když...
Něco bych pro tebe měl,není to sice nic extra,ale možná by ti to mohlo stačit.
http://www.levi.cz/clanek.php?kod=CCB5257
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ss

Příspěvek od crashPC »

joo to vypada moc dobre. za ty prachy ok... Jen jestli to nejni az zbytecny. ale ja se v tom nevyznam - je jeste vubec takova obyc audigi pouzitelna? (oproti cmi asi jo, ale "mensi shit" kupovat nebudu ani omylem) a co ty repraky? - to rozehravani... ci myslis ze to je?
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

to crashPC:no myslím,že ta zvukovka je k těm reprákům rozumná,že je to takové minimum,horší bych nebral,zbytečně bys degradoval jejich kvality.
Ten problém,který máš může souviset s (ne)kvalitou té karty,s rušením z PC-to odfiltrofání od balastu asi nebude nic moc.Taky můžeš mít nějak propletený kabely,já fakt nevím...,já mám kvalitní kabel,ten profigold-jak jsem už psal,má advanced shielding,je OFC je fakt dobrej,takže se na něj můžu spolehnout,že nenabírá žádný humus-rušení od jiných kabelů,zkreslení atd.S repráka by problém být neměl.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ja mam tu samou a odstup signalu od sumu mam 80db :)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Jan Machalík píše:Ja mam tu samou a odstup signalu od sumu mam 80db :)
¨

ten čip je největší humus,co se prodává.Jeho specifikace odpovídaj analogovému audiu 70. a 80. let východního bloku,jak psali v PC Worldu.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

aaa

Příspěvek od crashPC »

haah. taknak mas recht...
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

killerTJ píše:P.M.P.O - Peak momentary power output - maximálni výstupní výkon, který ze sebe dokážou reproduktory dostat (na pár mikrosekund)
-> pro poslech zvuku naprosto nepoužitelná hodnota kterou si výrobce vymyslí (čím větší krám tim víc Watů).
killerTJ píše:R.M.S - Root Mean Square - výjadřuje průměřný výstupní výkon reproduktorů po celou (dlouhou) dobu.
Ano, a dovolím si doplnit že R.M.S se v dávných dobách označoval jako sinusový výkon.

Vzorec na přepočet neexistuje.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

neodbihejte panove od tematu, zvukovky si reste jinde..... jinak jak uz bylo receno, prepocet neexistuje, jsou to naprosto odlisne veci..... -> problem vyresen..
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ss

Příspěvek od crashPC »

Samozrejme ze vzorecek na to neexistuje ale vetsinou opravdu cca odpovida ze RMS = 1/30 PMPO!!!! to vyzkousejte!!! u prumernejch repraku to tak bejva - u sra*ek za 150 a u monitoru za 20000 asi ne ale jinak cca jo!!! problem uz je vyresen davno - tenhle thread zaslouzi lock...

//Editoval Cabman: Lock není nutný pokud nebudou přibývat další bezduché příspěvky.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

imho většina těch horších výrobců (tak asi polovina všech) si ji vymislí, ti ostatní možná ne.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

aa

Příspěvek od crashPC »

lool. to myslis vazne? jako ze nakej navrhar proste rekne no jo, to je xindl, ten ma jen 200W ??? :lol: mazeec... no ale proc by ne - stejne je to jedno... No oni to bohuzel delaj tak i trochu u RMS ale tam to asi zmerej a pak si o 15% prilepsej! :lol: . kam tenhle thread wede to newim.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“