Uchladi BOX z AXP2600+ Durona 700Mhz

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Uchladi BOX z AXP2600+ Durona 700Mhz

Příspěvek od Gerbes »

Predpokladam ze jo, ale zajimalo by me jestli tam je velka rezerva. Preci jenom je (ten Duron) chlazenej nejakym celomedenym vysokootackovym (myslim asi 5000 - 6000) chladicem (ale je zas pomerne nizky). Cely je to v minitoweru a bez pridavnych vetraku, takze cirkulace fakt nic moc. Jinak ten boxovany chladic ma medeny jadro a bezi na 3200 rpm. Diky za nazory
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Ne, to určitě ne, ten chladič nemůže uchladit procák o jedno giga pomalejší ani náhodou :roll: Musíš na to vzít minimálně novýho Zalmana (ale spíš bych šel do nějakýho vodníka) :) Další...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Delarge píše:Ne, to určitě ne, ten chladič nemůže uchladit procák o jedno giga pomalejší ani náhodou :roll: Musíš na to vzít minimálně novýho Zalmana (ale spíš bych šel do nějakýho vodníka) :) Další...
:-D
ignorelist: kremrole a dezoláti
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

No uznavam, ze tak jak jsem to popsal to zni ponekud posmesne, ale myslel jsem to trosku jinak. Jak jsem psal ten Duron je ve velmi spatne vetranym minitoweru a je chlazenej celomedenym chladicem s vetrackem na 6200rpm. Je teda ponekud mensich rozmeru. A jde mi o to jestli muzu ocekavat zmenu v pripade toho BOXovanyho chladice z AXP2600+. Je vetsi, ma ale "jen" medeny jadro a bezi na 3200rpm. Dle meho nazoru bude mit ten boxovany chladic lepsi ucinost nez ten mensi medeny, ale tim ze je vetsi se jeste zhorsi uz takhle mizerna cirkulace vzduchu v minitoweru a proto me zajima vas nazor. Jestli je to i takhle smesny tak sorry ze otravuju....
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

jo mel bych taky dodat ze v pripade toho medenyho chladice se teplota pohybuje okolo 60C.... :o
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Já nevim co řešíš, je přeci logický, že když ten BOX uchladí nějakej 2GHz Athlon, tak to prostě MUSÍ uchladit i Duron 700MHz...Cirkulace vzduchu? Když tam nemáš žádnej větrák, tak tam skoro žádná ani neni, takže se nemůže ani zhoršit :)
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

Dobre, ja to chapu. Ale zajima me jestli je mi nekdo schopen rict (odhadem samozrejme) o kolik pujde teplota dolu. Prijde mi to zbytecny vysvetlovat, ale neni to muj comp. A ja mam v planu vymenit svuj boxovanej chaldic za AC. Tak sem chtel vedet jak moc by pomoh u toho Durona takvejhle chladic. A reakce typu...jo uchladi to, ses debil je mi k nicemu.
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

jo a btw. ten BIOS co mas (1010) je jeste BETA vid?
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

K Biosu...asi je to beta, já ani nevim :oops: K chladiči...Taxe přístě zeptej správně, já nevim, třeba o kolik klesne teplota Duronu700, když na něj dám BOX z Athlonu 2600+ a taky napiš jakou teplotu, že to ten Duron vůbec má...to jsi sice napsal, ale až ve tvým třetím postu. Pak z tebe nikdo debila dělat nebude. Na takhle formulovanou otázku bych ani neodpovídal, páč odpověď by byla NEVÍM :) Můj tip: cca 10 stupňů dolů určitě...
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

OK. Uznavam ze sem to formuloval debilne :oops: 10C....hmm to by slo. Dik za tip. A hlavne by se to ztisilo...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“